Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Přívratský vystřílel na MS pro české střelce místo na OH. Junioři získali medaile

Na páté pozici ve vzduchové pušce skončil na mistrovství světa v Káhiře Jiří Přívratský a vybojoval pro české sportovní střelce už páté účastnické místo na olympijských hrách v Paříži 2024. První českou medaili na šampionátu získali junioři Adéla Zrůstová a Vojtěch Záborec, stříbrní v soutěži smíšených dvojic v libovolné malorážce vleže.

Jiří Přívratský
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

Olympionik z Tokia Přívratský proklouzl do osmičlenného finále jako poslední nástřelem rovných 630 bodů s náskokem jedné desetiny bodu. Ve finále pak zůstal ve hře o medaile po prvním vyřazování po 15 ranách, kdy mu odpadli dva soupeři. Po dalších pěti ranách už ale byl mezi dvěma eliminovanými i jednadvacetiletý český střelec.

Díky pátému místu však získal bronzový medailista v třípolohové střelbě ze zářijového ME ve Vratislavi pro Česko účastnické místo pod pěti kruhy v Paříži. Střelci v Káhiře bojovali o čtyři "kvótaplacy", ale vzhledem k tomu, že mezi nejlepší čtyři se dostali dva Číňané a z jedné soutěže smí každá země získat pouze jedno účastnické místo, připadla toto pozice Přívratskému.

Aleš Entrichel byl v kvalifikaci dvacátý. Petr Nymburský, který díky triumfu ve Vratislavi vybojoval olympijské místo v třípolohové malorážce, obsadil 52. příčku. Další mají čeští střelci v mužském trapu a skeetu a ženské sportovní malorážce.

Mistrem světa se stal Ind Rudrankš Patil, jenž v souboji o zlato porazil 17:13 Danila Dennise Sollazza z Itálie.

Junioři Záborec a Zrůstová, jež byla ve čtvrtek pátá v individuální soutěži, postoupili v mixech z kvalifikace z druhého místa a ve finále podlehli 6:16 čínské dvojici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články