Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V hrubém čase a bez reprezentačních dresů. České hokejistky si zahrály netradiční duel

Velmi netradiční tréninkový zápas mají za sebou české hokejistky. Svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny sehrály modelové přípravné utkání proti Švédkám. Hráčky, které se na olympijských hrách v Pekingu chystají na premiérovou účast pod pěti kruhy, vyhrály 5:3. České hokejistky vstoupí do turnaje už ve čtvrtek duelem proti Číně. Přímý přenos nabídne od 5:05 ČT sport a web ctsport.cz.

České hokejistky se poprvé seznámily s olympijským ledem
zdroj: ČTK/AP

"Nehrály jsme v (reprezentačních) dresech a hrálo se třikrát dvacet minut hrubého času," popsala obránkyně Aneta Tejralová.

"První dvě třetiny se hrálo pět na pět a třetí, po domluvě trenérů, jsme hrály oslabení a přesilovky," doplnila hráčka Nižního Novgorodu.

Češky v Pekingu trénují již od minulého týdne, neboť na olympiádu odletěly speciálem s hlavní částí výpravy. Až nyní si ale poprvé vyzkoušely led v aréně Wu-kche-sung, ve které budou hrát zápasy. "Hlavní aréna je moc pěkná. Líbí se mi led, který je rychlý a tvrdý," pochvalovala si útočnice Denisa Křížová.

Jedna z jedenácti hokejistek působících ve Švédsku uvítala možnost zahrát si před startem turnaje utkání. "Jsem hrozně ráda, že jsme si mohly vyzkoušet návyky z tréninku a přenést je do zápasu. Vidět, zda to vůbec funguje, jak nám to funguje a co potřebujeme do začátku turnaje zlepšit," podotkla Křížová.

Prvním soupeřem českých hokejistek bude ve čtvrtek 3. února výběr domácí Číny. O dva dny později se Češky utkají se Švédkami a tentokrát již půjde o body.

"Hrála jsem proti Švédkám po delší době a ukázalo se, že švédské holky jsou šikovné, individuálně zdatné. Doufám, že nám to alespoň trošku ukázalo, jak hrají, a víme, co od nich můžeme čekat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články