Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Co neminout ve čtvrtek: Kučerová se dočkala skikrosu, Ledecká se střetne se Shiffrinovou

Ve čtvrtek se budou o dobré výsledky snažit především ženy z české výpravy. Ester Ledecká nastoupí do alpské kombinace, otazník visí nad její slalomářskou formou. Nikol Kučerová naskočí do skikrosové trati a rychlobruslařku Nikolu Zdráhalovou čeká kilometrová distance. Eliška Březinová má skvěle nakročeno k životnímu výsledku, do volného programu půjde krasobruslařka ze dvanáctého místa.

Nikol Kučerová
zdroj: EFE autor: Miugel Angel Molina

Ledecká se slalomu na lyžích nevěnuje zdaleka tolik jako jiným disciplínám. Přesto už dosáhla několika pozoruhodných výsledků. Před dvěma lety v Crans Montaně skončila třetí, na loňském mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo byla po super-G čtvrtá a ve slalomu klesla na osmé místo.

Tam vyhrála Američanka Mikaela Shiffrinová, která by v kombinaci ráda zapomněla na dosavadní nevydařené účinkování na sjezdovce v Jen-čchingu. Jedna velká soupeřka jí odpadla. Slovenka Petra Vlhová, druhá v kombinaci na posledním mistrovství světa, po vítězném slalomu už na Hrách kvůli problémům s kotníkem startovat nebude.

Kromě Shiffrinové budou největšími favoritkami na medaile další všestranné lyžařky – Švýcarky Wendy Holdenerová a Michelle Gisinová a také Italka Federica Brignoneová. Kombinační sjezd se jede od 3:30 CET, slalom žen začíná v 7:00 CET.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká o chybě ve sjezdu a nadějích v kombinaci

V soutěži krasobruslařek je před volnými jízdami v čele ruské trio. Medaile pro vedoucí Kamilu Valijevovou ale bude vzhledem k dopingové aféře zřejmě ještě dlouho nejistá a slavnostní ceremoniál se neuskuteční.

Eliška Březinová po rekordním výkonu v krátkém programu bude hájit dvanácté místo, což je mnohem výš, než kam ji zařazovaly její dosavadní známky. Pokud by volnou jízdu, ve které má zařazených šest trojných skoků, zvládla podobně dobře, není vyloučené ani její posunutí se do nejlepší desítky. Na krasobruslení se můžete těšit ve 13:10 CET.

Je nám líto, video expirovalo.
Březinová: Perfektní, jsem obrovsky spokojená

Na třetí olympijský start se chystá skikrosařka Kučerová. Před čtyřmi lety v Pchjongčchangu skončila před branami semifinále na čtrnáctém místě. V aktuální sezoně Světového poháru byla nejlépe sedmá v prosinci v italském Innichenu. Švédka Sandra Näslundová je téměř neporazitelná, v této sezoně vyhrála devět z deseti závodů SP, včetně olympijského testu v listopadu v Secret Garden. Při něm Kučerová nepostoupila z kvalifikace.

Japonská rychlobruslařka Miho Takagiová má už v Pekingu tři stříbrné medaile a ve stíhacím závodě družstev ji o zlato připravil jen pád její sestry Nany v poslední zatáčce. Další šanci bude mít na kilometrové trati, na níž už v této sezoně jeden Světový pohár vyhrála. Ještě lepší výsledky má ale na kilometru Američanka Brittany Boweová.

Nikola Zdráhalová se pokusí vylepšit své umístění z trojky, kde skončila osmnáctá, a po zatím rozpačitých výsledcích se lépe naladit na závěrečný závod s hromadným startem. Závod začíná v 9:30 CET.

O zlato se střetnou zámořské hokejistky, němečtí sdruženáři mají zpět Frenzela

V ženském hokeji se od olympijské premiéry v roce 1998 v Naganu na trůně střídají jen Kanada a Spojené státy a ani v Pekingu to nebude jiné. Před čtyřmi lety Američanky přerušily vítěznou sérii země javorového listu v samostatných nájezdech. Loni na mistrovství světa v Calgary ale vyhrály Kanaďanky v prodloužení a v Pekingu v základní skupině zvítězily 4:2. Jejich kapitánka Marie-Philip Poulinová svými góly rozhodla finále ve Vancouveru, v Soči i na posledním světovém šampionátu a teď touží po třetím olympijském zlatu.

Program severské kombinace zakončí ve čtvrtek závod družstev a čtyřnásobný mistr světa Nor Jarl Magnus Riiber zůstane bez medaile. O první start ho připravil covid, při druhém mířil za zlatem, ale na trati zabloudil a ve štafetě nenastoupí. I bez něj mají Norové silný tým, Jörgen Graabak získal v Pekingu zlato a stříbro a Jens Luraas Oftebro stříbro. Ale Němci už mohou poprvé po karanténě nasadit trojnásobného olympijského vítěze Erica Frenzela a narychlo povolaný náhradník Manuel Faisst se uvedl čtvrtým místem.

Mezi deseti týmy na startu bude i česká čtveřice, v níž Ondřej Pažout, Lukáš Daněk a Tomáš Portyk obhajují sedmé místo z Pchjongčchangu. Jen místo Martina Dvořáka je v týmu Jan Vytrval, který byl v posledním individuálním závodě jako nejlepší z Čechů na 18. místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články