Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stadloberová zabloudila. Když chcete vyhrát medaili, musíte znát trať, posteskla si

Pro pětadvacetiletou Teresu Stadloberovou to byl nadmíru smutný okamžik. Na klasické třicítce dlouho bojovala o medaile, jenže pak rozhodla chvilka nepozornosti a vše bylo ztraceno. Rakušanka usilovala ještě sedm kilometrů před koncem o stříbro, po jednom ze sjezdů ale z nevysvětlitelných důvodů zatočila vpravo, zatímco ostatní lyžařky pokračovaly správně doleva.

Závodnice na klasické třicítce
zdroj: Reuters

"Nevím, já opravdu nevím," říkala zklamaná Stadloberová v cíli, kam nakonec doběhla jako devátá. "Špatně jsem odbočila, a to dvakrát. Podruhé už jsem si ničím nebyla jistá. Měla jsem okno. Vůbec nevím, proč jsem jela špatně," dodala.

Podle Stadloberové by bylo lepší, kdyby byla trasa značená barvami, své zaváhání ale na organizátory nesváděla. "Jsem hrozně smutná a zklamaná, že se to stalo zrovna dneska. Vím, že v klasice můžu zajet dobrý výsledek, a měla jsem i dobré lyže. Než jsem špatně zatočila, věřila jsem, že můžu bojovat o medaili," přiznala.

V cíli ji okamžitě utěšoval otec. "Brečela jsem. A on jen řekl: 'Dneska to nebyl tvůj den.' Ale když chcete vyhrát medaili, musíte znát trať," dodala. Nejlepším výsledkem z Pchjongčchangu tak pro ni zůstalo sedmé místo z úvodního skiatlonu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články