Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Obě jsou výtečné. Ze spojenkyň Zagitovové a Medveděvové se stanou sokyně

Eteri Tutberidzeová. Tahle trenérka si opravdu může z čeho vybírat. Obě její svěřenkyně okouzlují celý krasobruslařský svět. Mladičká Alina Zagitovová v soutěži družstev potvrdila, že bude v Koreji největší soupeřkou krajanky Jevgenije Medveděvové v boji o olympijské zlato. Na světový rekord osmnáctileté konkurentky z krátkého programu odpověděla ve volné jízdě zlepšením své známky z vítězného mistrovství Evropy, kde Medveděvové přivodila první porážku od listopadu 2015. Rekordu se Zagitovová přiblížila na 2,38 bodu.

Alina Zagitovová
zdroj: ČTK/AP

Zagitovová přísahala, že při týmové soutěži mezi ní a Medveděvovou žádná rivalita nebyla. "Žeňa (Medveděvová) mi dneska gratulovala a já jsem jí gratulovala včera. Byly jsme opravdu propojené," řekla krasobruslařka, která přispěla k zisku stříbrné medaile v soutěži družstev.

Cítila větší tlak než při individuálních závodech. "V družstvech nejste zodpovědní jen za sebe, ale za celý tým, celý výsledek. Mezi jednotlivci je to jen o vás. Musela jsem se uklidnit a brát to jako jakýkoliv jiný závod," vyprávěla.

S výkonem byla nakonec spokojená. "Na pětibodové škále bych si dala čtyři plus. Byly tam nějaké chybičky, ale ty bude jednoduché napravit. Budeme na tom pracovat. Cítila jsem se trochu svázaná a ten program mohl být expresivnější," řekla po jízdě na téma Dona Quijota.

Prožívá pod pěti kruhy premiéru. V olympijské vesnici se příliš dlouho nezdrží. Společně s Medveděvovou odjedou na několik dní trénovat do Japonska a vrátí se před soutěží žen, která je na programu 21. a 23. února. Tam už se postaví proti sobě a jen jejich velké selhání by uvolnilo cestu ke zlatu některé z dalších krasobruslařek.

V tréninku dělá všechno dobře

Úřadující juniorská mistryně světa Zagitovová v první seniorské sezoně oplývá jistotou. Při absenci zraněné Medveděvové vyhrála prosincové finále Grand Prix a slavnější krajanku porazila na ME. "V tréninku dělám všechno dobře, všechny prvky. Tak proč bych to nemohla dělat také v závodě?" poznamenala.

Před čtyřmi lety v Soči zazářila v týmové soutěži jiná Ruska Julia Lipnická. Individuální medaili ale pak nezískala, skončila až pátá. Překvapivě vyhrála její krajanka Adelina Sotnikovová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články