Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Nároďák trénoval bez maroda Vondrky, přípravu už vedl Jandač

Čeští hokejisté v Soulu v přípravě na olympijské hry trénovali bez útočníka Michala Vondrky, který má kašel a mírně zvýšenou teplotu. Naopak přípravu už vedl na ledě hlavní kouč Josef Jandač, jehož stav po nachlazení se zlepšil. "Vondrkovo místo vedle Tomáše Mertla a Milana Gulaše zaujal na tréninku Dominik Kubalík," uvedl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Michal Vondrka
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Necítil se dobře, tak jsme ho z preventivních důvodů poslali zpátky na hotel. Do uzdravení nebude bydlet s Romanem Červenkou, aby ho nenakazil a nerozmohla se nám v kabině případná epidemie," uvedl asistent trenéra Václav Prospal.

"Snad půjde jen o jednodenní nebo dvoudenní slabost. Pro tyto případy máme v kádru čtrnáct útočníků. Chci ale věřit, že do začátku olympijského turnaje bude Michal v pořádku," řekl Prospal.

Složení třetí formace s Gulašem a Mertlem se tak muselo změnit. "Byla to ideální náhrada, protože 'Kubalda' oba kluky dobře zná, ještě na začátku sezony spolu váleli za Plzeň," doplnil Prospal k zařazení Kubalíka.

Jaké jsou šance českého týmu na Hrách? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Český tým v pátek na ledě Korejské univerzity, kde se připravuje, nacvičoval přesilové hry. V první formaci pro početní výhody byl obránce Jakub Nakládal s útočníky Martinem Eratem, Janem Kovářem, Michalem Řepíkem a Romanem Horákem, druhou vytvořil bek Vojtěch Mozík a forvardi Roman Červenka, Mertl, Gulaš a Lukáš Radil.

"Zatím zkoušíme přesilovky hned se čtyřmi útočníky, nikde ale není napsáno, že se to ještě nemůže změnit. Tohle je ale prozatím naše primární varianta. Během sezony se nám přesilovky dařily velice dobře, kdybychom je ale teď přestali pilovat, v zápasech by se to projevilo," dodal Prospal.

Zdroj
ČT sport, ČTK, sport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články