Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Medvěděvová posunula v krátkém programu vlastní světový rekord

Vlastní světový rekord překonala v krátkém programu Jevgenija Medvěděvová. Osmnáctiletá krasobruslařka tak posunula výběr olympijských sportovců z Ruska na druhou příčku. Po krátkých programech vede Kanada, třetí jsou Spojené státy americké.

Jevgenija Medvěděvová
zdroj: ČTK/AP autor: Julie Jacobson

Medvěděvová se předvedla ve znatelně lepší formě než na lednovém ME, kde nestačila na patnáctiletou krajanku Alinu Zagitovovou. Osmnáctiletá krasobruslařka, která v prosinci vynechala finále Grand Prix i národní šampionát kvůli zlomenině zánártní kůstky, za krátký program získala zhruba o dva a půl bodu více než na ME v Moskvě. Vyhrála před Italkou Carolinou Kostnerovou a Kanaďankou Kaetlyn Osmondovou.

Obhájci stříbrných olympijských medailí Kanaďané skončili na stupních vítězů ve všech krátkých programech. V tancích vládli olympijští šampioni z Vancouveru a stříbrní ze Soči Tessa Virtueová a Scott Moir, kteří se ale ještě neutkali se svými přemožiteli z finále Grand Prix Gabriellou Papadakisovou a Guillaumem Cizeronem. Francouzi totiž svůj elitní pár do týmové soutěže nenasadili.

Krasobruslení - družstva:

Taneční páry - krátký tanec: 1. Virtueová, Moir (Kan.) 80,51, 2. Shibutaniová, Shibutani (USA) 75,46, 3. Bobrovová, Solovjov (OSR) 74,76.

Ženy - krátký program: 1. Medveděvová (OSR) 81,06 - světový rekord, 2. Kostnerová (It.) 75,10, 3. Osmondová (Kan.) 71,38.

Sportovní dvojice - volná jízda: 1. Duhamelová, Radford (Kan.) 148,51, 2. Marcheiová, Hotárek (It.) 138,44, 3. Zabijaková, Enbert (OSR) 133,28.

Průběžné pořadí: 1. Kanada 45, 2. OSR 39, 3. USA 36.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články