Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Kuzminová: Zlatá medaile je pro celé Slovensko, můj tým a všechny, kdo mě podporovali

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová přiznala, že po nepovedené obhajobě vítězství ve sprintu už nepočítala s tím, že by z olympiády v Pchjongčchangu mohla přivézt zlatou medaili. Nakonec se však dočkala, když ovládla sobotní závod s hromadným startem.

Anastasia Kuzminová
zdroj: ČTK/AP autor: Gregorio Borgia

Kuzminová vyhrála o 19 sekund před Darjou Domračevovou z Běloruska a v Koreji navázala na stříbra ze stíhačky a vytrvalostního závodu na 15 kilometrů. "Ze dvou stříbrných medailí jsem měla radost, dneska jsem jela v pohodě a vůbec jsem nemyslela na medaili. Prostě jsem závodila a užívala si to," řekla Kuzminová na olympijském webu.

Olympiáda přitom pro slovenskou biatlonistku nezačala vůbec dobře a ve sprintu, ve kterém obhajovala zlato z Vancouveru i ze Soči, skončila až třináctá. "Když jsem přijela do Koreji, říkala jsem si, že vzhledem k výsledkům na předchozích hrách budu mít největší šanci na zlato zase ve sprintu. Když se to nepovedlo, byla jsem smutná," uvedla.

Po třináctém místě dvě stříbra a zlato

Kuzminová však poté získala dvě stříbra a dočkala se i zlata. "Neuvěřitelné. Nešla jsem na start s velkým cílem. Byla jsem unavená po vytrvalostním závodě a na regeneraci nebylo moc času. Nečekala jsem, že to dopadne takhle dobře," přidala v rozhovoru pro slovenskou televizi.

Přesto ji trochu mrzelo, že opět nedokázala odstřílet čistý závod, když si jedinou chybu připsala až při úplně poslední střele. "Během kariéry se mi to nikdy nepovedlo. A dneska po třech perfektních položkách, když jsem se chystala na poslední střelu, to na mě asi dolehlo. Jsem moc ráda, že jsem měla skvěle připravené lyže a udržela díky tomu první místo," prohlásila.

Zlatou medaili věnovala slovenským fanouškům. "První jsem tady získala pro sebe, druhou pro bráchu, protože jsem smutná, že tady nemohl startovat," připomněla ruského biatlonistu Antona Šipulina, kterého po ruské dopingové aféře MOV nepozval. "A ta třetí medaile je pro celé Slovensko, můj tým a všechny, kdo mě podporovali," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články