Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jsem rád, že stříbro nebylo jen úlet, řekl po sedmém místě Krčmář. Moravec litoval "mrchy"

Jeho stříbro ve sprintu bylo považováno za překvapení. Proto Michala Krčmáře potěšilo, že sedmým místem ve vytrvalostním závodě ukázal, že má na olympijských hrách dobrou formu a že životní úspěch nebyl žádný úlet. Spokojený s dvanáctým místem byl i Ondřej Moravec, který si po nevydařeném úvodu Her trochu zlepšil náladu. Mrzela ho ale střela "mrcha".

Michal Krčmář
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Krčmář i Moravec v dvacetikilometrovém závodu shodně jednou minuli terč vstoje. Prvně jmenovaný při druhé zastávce na střelnici, Moravec při poslední.

Kdyby Krčmář nepřičetl minutu za chybu, bojoval by o bronz. "Na kdyby se nehraje," řekl a dodal: "Pro mě je svým způsobem hezké i důležité, že mám na to bojovat o medaile dál. Že to nebyla jedna vlaštovka a znovu jsem se o to pral."

Nechtěl, aby se říkalo, že jeho olympijské stříbro bylo jen úletem. "Přesně tak. Říkám od začátku kariéry, že pro mě je důležitá stabilní výkonnost. Je vidět, že jsem na olympiádu dobře připravený. A v tuhle chvíli spokojený," řekl Krčmář.

Nepřesná byla jeho čtvrtá rána při první střelbě vstoje. "První tři jsem najel a bez problémů vystřelil. Čtvrtou jsem najel, ale vyhodnotil, že je to špatně, tak jsem ji odložil. Dostal jsem se z rytmu a musel jsem odkládat znovu a znovu. Prostál jsem deset patnáct sekund a ve finále jsem ji netrefil. Dostal jsem dýchavičnost, byl rozklepaný a byl jsem ve finále rád, že jsem trefil tu pátou," popsal Krčmář.

Trojnásobný medailista z před čtyř let v Soči Moravec nezajel v Pchjongčchangu dobře sprint ani stíhačku a nyní si zlepšil náladu. "To rozhodně," přikývl.

Dobře ale věděl, že potřeboval střílet přesně, aby mohl pomýšlet na umístění v desítce. "Škoda poslední položky, to mrzí hodně. Ta nula tam měla být. Bohužel, rána mi vypadla. Nemyslím si, že daleko. Prostě taková mrcha," doplnil.

Po sprintu a stíhačce se musel co nejlépe připravit na dvacítku, aby měl šanci postoupit do závodu s hromadným startem. "Myslím, že to nebylo úplně zlý," hodnotil Moravec, ale ještě v tu chvíli nevěděl, zda se mezi třicítku pro nedělní hromadný závod vejde. "Jestli mě o něj ta rána připravila, tak mrzí o to víc," řekl. Měl ale štěstí a podobně jako Markéta Davidová postoupil jako devětadvacátý.

V závodu s hromadným startem tak budou mít oba Češi ještě jednu šanci zaútočit v Koreji na cenné kovy. Záležet bude tradičně na střelbě. "Budu muset zrychlit a víc riskovat. A ať jsou stejné podmínky jako dneska - ať s tím vítr úplně nezahrává," přál si Krčmář. "Zpravidla to bývá tak, že se na mistrovství světa a olympiádách jezdí masák, řekněme, více takticky," odhadoval vývoj třiatřicetiletý Moravec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články