Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Erat hrál proti Kanadě svůj poslední reprezentační zápas

Útočník Martin Erat po porážce v utkání o třetí místo s Kanadou (4:6) oznámil, že končí v reprezentaci. Na klubové úrovni zůstává forvard s bohatými zkušenostmi z NHL hráčem extraligové Komety Brno.

Martin Erat
zdroj: ČTK/AP

Kapitán olympijského výběru v Pchjongčchangu připustil, že už si nedovede představit, že by znovu šel do přípravy na velký turnaj. "Tohle byl můj poslední zápas v národním týmu. Tohle je pro mě konec," řekl novinářům šestatřicetiletý Erat, jenž debutoval v národním mužstvu před více než 13 lety - 11. listopadu 2004 přispěl na turnaji Karjala v Helsinkách k výhře nad domácím Finskem 3:0.

Ve sbírce má třebíčský rodák stříbro (2006) a bronz (2012) z mistrovství světa a také bronz z olympijského turnaje v Turíně 2006. Další cenný kov už ale nepřidá. Do Koreje mířil s velkým odhodláním dosáhnout na "velké" zlato, jež mu s reprezentací scházelo, ale tento sen se nesplnil.

Tým na vítězství

"Je to hrozná škoda. Měli jsme tým na to, abychom turnaj vyhráli. V semifinále s Ruskem jsme se vydali ze sil. V zápase s Kanadou jsme taky na ledě nechali všechno. Bohužel to nevyšlo," litoval Erat, bývalý hráč Nashvillu, Washingtonu a Arizony v NHL.

O to víc jednoho ze strůjců titulu Brna v minulé extraligové sezoně porážka mrzela. "Je to vážně hrozná škoda. Jel jsem sem pro medaili. Věděl jsem, jak máme silný tým a jaká je situace. Už včera (v semifinále) byli Rusové hratelní. Bohužel se zápas zlomil na jejich stranu," připomněl Erat porážku 0:3.

Český tým dnes čtyřmi góly zlomil prokletí střelecké nemohoucnosti v závěrečných zápasech o medaile. Jenže to přišlo vniveč, když nechal Kanaďany skórovat hned šestkrát. "Pořád se řešilo, že dáváme málo gólů. Hlavní přece je, jestli vyhrajeme. Klidně třeba 1:0," prohlásil Erat. "Na druhou stranu je pravda, že šest gólů prostě nemůžeme dostat, navíc v utkání o třetí místo, to je prostě moc," nezastíral.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články