Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Bylo to úžasný, mám zážitek, hlásí Ledecká po obřím slalomu

Ester Ledecká dojela v olympijském obřím slalomu "až" třiadvacátá, jeden primát si však připsala. Stala se historicky první olympioničkou, která na Hrách startovala jak na snowboardu, tak i na lyžích. Na prkně jela olympijský závod už před čtyřmi lety v Soči, v Pchjongčchangu českou závodnici start na snowboardu teprve čeká.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je krásný pocit, že se mi to povedlo jet (na olympiádě) na snowboardu a teď jsem odstartovala i na lyžích. Snad, pokud všechno půjde, jak má, odstartuju i na snowboardu. Přijde mi to dobrý," usmívala se Ledecká, kterou v Koreji ještě čeká v sobotu lyžařský superobří slalom a příští týden bude na prkně favoritkou paralelního obřího slalomu.

Už na startu prvního kola obřího slalomu měla Ledecká hodně příjemný pocit. "Bylo hrozně hezký stát na lyžích na startu a vidět na branách olympijský znak," uvedla s tím, že souboj s lyžařkami si užila víc než závod na snowboardu tehdy v Soči, jelikož v Rusku měla zdravotní problémy.

V druhém kole si Ledecká dokonce chvíli poseděla v křesle vedoucí ženy olympijského závodu. "Já jsem byla před obrazovkou! Ty jo, to bylo úžasný. Mám zážitek," zářila Ledecká."A ještě jsem se projížděla s první třicítkou. To jsem nečekala," radovala se, že s číslem 49 postoupila z prvního kola jako devětadvacátá.

Dvaadvacetiletá Ledecká přitom na obří slalom v posledních týdnech moc netrénovala. Po vánočních svátcích jezdila na lyžích ve Špindlerově Mlýně, v lednu se pak už více soustředila na snowboardové závody. "V podstatě jsem měla jen pět dnů na lyžích a zbytek byl snowboard. Tréninku bylo málo," podotkl trenér Tomáš Bank.

"No, měla jsem takový rychlokurz naposledy o Vánocích a teď před závodem, ale moc času nebylo, ačkoli jsme se snažili. Bohužel, den není nafukovací. Mám radost, že jsem se rozjezdila a mohla si skvěle zazávodit," řekla Ledecká.

Kouče Tomáše Banka potěšilo, že se Ledecká vyvarovala chyb, které dělala třeba v říjnu na Světovém poháru v Söldenu. "Poučila se z toho. Výsledek je neskutečný," řekl. Chybami myslel snowboardové věci, které Ledecká přenáší na lyže. "Koriguje driftem oblouk, ale na lyžích to strašně brzdí," vysvětlil.

Fakt, že je po zanedbatelném tréninku třiadvacátá na olympiádě, může znamenat, že v budoucnu by po kvalitnější přípravě Ledecká mohla myslet mnohem výše. "Doufám, že je to dobrý znamení. Možná falešná forma, jak říká Ondra," zmínila svého dalšího lyžařského trenéra a poradce, bývalého sjezdaře Ondřeje Banka. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články