Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Zní to srandovně, bojujeme tu s jídlem, říká o náročném hřišti Davidson Spilková

Ve slunném a diváky překypujícím areálu Le Golf National předvedla Klára Davidson Spilková výkon, se kterým byla mnohem spokojenější než ve středu. Litovala jen jedné rány do vody. Úsměvem sršela také druhá z Češek Sára Kousková, byť výsledek tomu úplně neodpovídal.

Klára Davidson Spilková
zdroj: ČTK/AP

Zrádná se z pohledu českých hráček jeví především druhá devítka. Spilková se pere s patnáctkou, na které ve středu zahrála bogey a ve čtvrtek double bogey po trefě do vody.

"To mě na konec kola úplně nepřidalo. Mrzelo mě, že mi tam nespadlo ještě nějaké to birdie na posledních třech jamkách," poznamenala k jedné své chybě.

Ale na druhou stranu vyzdvihla jiné skvělé rány. "Hrála jsem dneska hezky. Když jsem zahrála do roughu nebo bunkeru, hezky jsem se zachraňovala. Zůstala jsem hodně mentálně silná."

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ohlasy Kouskové a Davidson Spilkové po 2. kole golfového turnaje
Dostupnost videa skončí: 11.08.2024 17:28

Paříž a její okolí po bouřlivém začátku nabízí v posledních dnech téměř ideální podmínky pro veškeré olympijské sporty. Hřiště Albatros v areálu Le Golf National zalévalo slunce, stromů je pomálu a polední čas má svá úskalí.

"Když začínáte v 11:30, tak si oběd úplně nedáte. Takže je to boj s jídlem. Teď už jsou tři, měla jsem hrozně moc jídla na hřišti. Zní to srandovně. Bojujeme s tím, kdy a jak se najíst," popsala Davidson Spilková.

V jinak rovinaté krajině vytvořil před pětatřiceti lety architekt Hubert Chesneau záludné hřiště. Velmi různorodé, na druhé devítce s větším množstvím vody, která umí být až zákeřná. "Kola jsou dlouhá. Jak je hřiště náročné, hrajeme ho dlouho. Byly jsme tam zase pět a půl hodiny a to je na nás dost," podtrhla Davidson Spilková.

Trojnásobná česká olympionička stále zůstává optimistkou. "Když budu hrát takhle další dva dny a nějak to udržím, mám šanci hrát pod par," dodala.

Mezi jamkami korzovaly desítky tisíc lidí, atmosféra ostatně jako všude jinde byla vynikající.

Skóre vs. dojmy

S areálem, který od roku 1991 hostí pravidelně jeden z nejvýznamnějších kontinentálních turnajů French Open a v roce 2018 se tu konal i Ryder Cup, zápasila také druhá z Češek Kousková.

Po velmi dobrém prvním dnu zahrála ve druhém kole pět ran nad par a posunula se na stejnou pozici se svou reprezentační kolegyní Klárou Davidson Spilkovou, obě mají v součtu +6.

Kousková přitom vůbec nezačala špatně, birdie na trojce. Pak už však neskórovala a pomalu se pořadím propadala.

"Odehrála jsem spoustu dobrých ran," usmívala se česká reprezentantka, která zažívá olympijskou premiéru. "Jsem spokojená s tím, co tady předvádím, jen to dnes skóre úplně nepotvrdilo," dodala.

"Všechny rány byly dobré, pár chyb, které se budu snažit vyčistit, ale z týčka jsem byla daleko lepší než včera. Pozitiva tam jsou," uzavřela Kousková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články