Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

Japonka Cunodaová porazila ve finále do 48 kg mistryni světa, zlato získal i Smetov

Japonská judistka Nacumi Cunodaová ovládla v Paříži kategorii do 48 kg. Ve finále porazila úřadující mistryni světa Básanchüü Bavuudordž z Mongolska. V mužské kategorii do 60 kg domácí Luka Mkheidze nestačil na Kazachstánce Jeldose Smetova. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Judisté Smeldov a Cunodaová se dočkali prvních zlatých medailí
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 09:37

Jednatřicetiletý Smetov díky vítězství a zisku zlata zkompletoval sadu olympijských medailí. V Riu de Janeiro v roce 2016 získal stříbro, před třemi lety na hrách v Tokiu byl stejně jako Mkheidze třetí. Na kontě má také devět let starý titul mistra světa a dva bronzy.

Cunodaová si ve finále poradila s úřadující mistryni světa Básanchüü Bavuudordž z Mongolska. Jednatřicetiletá Japonka se dočkala první olympijské medaile poté, co na světovém šampionátu získala v letech 2020 až 2023 tři tituly za sebou. Letos na mistrovství v Abú Zabí nestartovala.

Výsledky juda

Muži:

Do 60 kg: 1. Smetov (Kaz.), 2. Mkheidze (Fr.), 3. Nagajama (Jap.) a Gariggos (Šp.), 5. Yildiz (Tur.) a Sardalašvili (Gruz.), 7. Kim Won-čin (Korea) a Jang Jüng-wej (Tchaj-wan).

Ženy:

Do 48 kg: 1. Cunodaová (Jap.), 2. Bavuudordž (Mong.), 3. Boukliová (Fr.) a Babulfathová (Švéd.), 5. Martínezová (Šp.) a Abužakynovová (Kaz.), 7. Scuttová (It.) a Narváezová (Parag.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články