Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Čína získala historicky první zlato v soutěži družstev v moderní gymnastice

Čína získala díky vítězství v soutěži družstev historicky první olympijské zlato v moderní gymnastice. Druhá dnes v Paříži skončila pětice Izraele, bronz díky svému výkonu berou Italky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Čína poprvé získala zlato v moderní gymnastice v soutěži družstev
Dostupnost videa skončí: 14.08.2024 00:53

Číňanky v osmičlenném finále výrazně vylepšily výkon z páteční kvalifikace, v níž obsadily páté místo. Do vedení se dostaly po zahajovacím cvičení s obručemi a třetí nejlepší hodnocení za sestavu s třemi stuhami a dvěma míči jim díky součtu 69,800 přineslo zlato.

Izraelské gymnastky za nimi zaostaly o 950 tisícin bodu a vybojovaly první medaili ze soutěže družstev. Italky obhájily bronz z Tokia, úřadující šampionky Bulharky byly tentokrát čtvrté.

V pátek získala premiérové olympijské zlato v moderní gymnastice pro Německo Darja Varfolomeevová ve čtyřboji. V Paříži kvůli vojenské agresi na Ukrajině nestartovaly zástupkyně historicky nejúspěšnější země v tomto sportu Ruska.

Moderní gymnastika:

Družstva – víceboj:

1. Čína (Ting Sin-i, Kuo Čchi-čchi, Chao Tching, Chuang Čang-ťia-jang, Wang Lan-ťing) 69,800, 2. Izrael (Bakanová, Friedmannová, Paritzkiová, Šahamová, Svertsová) 68,850, 3. Itálie (Centofantiová, Durantiová, Maurelliová, Mogureanová, Parisová) 68,100, 4. Bulharsko 67,800, 5. Ázerbájdžán 66,450, 6. Francie 66,000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články