Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

ON-LINE: Olympijské dění den po dni

On-line textový přenos

18:10

Některé ze sportovních klání sledovalo v České televizi během olympijských her v Paříži 4,7 milionu diváků, zhruba o 350 000 více než při předešlé letní olympiádě v Tokiu v roce 2021. Průměrný podíl na sledovanosti ČT sport v době konání Her byl 18,6 procenta.

17:45

Olympijští medailisté Martin Fuksa, Josef Dostál a Nikola Ogrodníková se vrátili do Česka. Fanoušci je na letišti vítali potleskem i vyvoláváním jmen.

16:11

Olympijský šampion v plavání Daniel Wiffen přišel kvůli náhlým zdravotním potížím o roli irského vlajkonoše na slavnostním zakončení Her v Paříži. Vítěz závodu na 800 metrů a bronzový medailista z patnáctistovky, který v pátek absolvoval ještě závod na 10 kilometrů v Seině, musel v neděli rychle do nemocnice.

16:00

Hvězdný skokan do vody Tom Daley oznámil po Hrách v Paříži, kde získal pátou olympijskou medaili, konec kariéry. Řekl to časopisu Vogue. Třicetiletý Brit vybojoval s Noahem Williamsem před dvěma týdny stříbro v synchronizovaných skocích z desetimetrové věže a zkompletoval svoji medailovou sbírku.

11:21

Na basketbalové turnaje na olympijských hrách v Paříži zavítalo 1 078 319 diváků, kteří tak vytvořili rekord v návštěvnosti. Dosavadní maximum z her v Atlantě v roce 1996 překonali o více než deset tisíc, přestože se letos hrálo o 40 zápasů méně.

10:52

Italský prezident Sergio Mattarella pozve na slavnostní přijetí nejen všechny olympijské medailisty, ale i ty sportovce, kteří v Paříži skončili čtvrtí. Podle agentury ANSA si jejich přítomnost na recepci, která se uskuteční 23. září, vyžádal při rozhovoru s předsedou národního olympijského výboru Giovannim Malagem.

10:07

Americká gymnastická federace přiložila ke svému odvolání ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS) video, které podle ní dokazuje, že bronzová medaile za prostná na olympijských hrách by měla zůstat Jordan Chilesové. CAS v sobotu na základě odvolání rumunské výpravy rozhodl, že americký tým podal při soutěži protest proti hodnocení své gymnastky čtyři sekundy po limitu, a bronz tak připadl zpět Aně Barbosuové.

09:40

Olympijský vítěz v hodu oštěpem Aršad Nadím obdrží doma v Pákistánu druhé nejvyšší státní vyznamenání. Podle agentury Reuters to oznámil prezident Ásif Alí Zardárí. První pákistánský medailista v atletice se může těšit také na finanční odměnu ve výši 153 milionů rupií (12,6 milionu korun).

08:00

PONDĚLÍ 12. SRPNA

23:55

Francouzští organizátoři předali olympijskou vlajku příštím pořadatelům. Převzala ji starostka Los Angeles Karen Bassová. V Kalifornii budou olympijské hry v roce 2028. Bassovou při přebírání vlajky doprovodila gymnastická hvězda Simone Bilesová. Zástavy se pak ujal slavný herec Tom Cruise, jenž se spustil na plochu Stade de France a opustil ji na motorce.

21:32

Na Stade de France přišli vlajkonoši 205 výprav, které se Her zúčastnily. Mezi nimi i české duo a poprvé na závěrečném ceremoniálu byli dva čeští vlajkonoši. Po nich následovali sportovci napříč národnostmi.

21:24

Zlatý kanoista Martin Fuksa a bronzová oštěpařka Nikola Ogrodníková přinesli českou vlajku na Stade de France.

21:11

Zatímco úvodní olympijský ceremoniál se konal na Seině a v jejím okolí, zakončení Her je tradičně na stadionu. Na Stade de France mohou přijít i neutrální sportovci z Ruska a Běloruska, kteří měli účast na zahájení od Mezinárodního olympijského výboru zakázanou.

21:00

Začalo slavnostní zakončení OH v Paříži. Českou vlajku ponesou kanoista Martin Fuksa a oštěpařka Nikola Ogrodníková. Štafetu převezme Los Angeles.

19:25

Šéf Světové atletiky Sebastian Coe řekl BBC, že bude vážně zvažovat kandidaturu na předsedu Mezinárodního olympijského výboru (MOV). Němec Thomas Bach v sobotu před koncem letních her v Paříži uvedl, že v příštím roce po vypršení svého druhého funkčního období v čele MOV skončí.

18:11

Pořadí zemí dominovali Američané se 40 zlatými a celkově 126 cennými kovy. Prvenství obhájili před Čínou, která měla rovněž 40 zlatých, stejně jako před třemi lety ale vítězství zachránili až v poslední den soutěží. Třetí skončilo opět Japonsko.

18:04

Česká výprava obsadila s nejchudší sbírkou medailí v samostatné historii 28. místo v pořadí národů. Čeští sportovci získali v Paříži pět cenných kovů, tři zlata a dva bronzy, a v hodnocení zemí si pohoršili o deset míst oproti Tokiu, odkud se naopak reprezentanti vraceli s rekordním ziskem jedenácti medailí (4-4-3).

17:39

Americké basketbalistky získaly osmé zlato za sebou a desáté celkově. V Paříži udolaly ve finále po dramatické koncovce Francii 67:66. Favorizovaný tým trenérky Cheryl Reeveové prošel turnajem bez porážky a navázal na triumf mužů, kteří v sobotním finále zdolali rovněž Francii 98:87.

15:45

Pařížské úřady evakuovaly Eiffelovu věž poté, co byl spatřen neznámý muž, jak po památce leze nahoru, informovala agentura AP. Incident nastal několik hodin před začátkem závěrečného ceremoniálu olympijských her. Podle AP se však nečeká, že by věž byla jeho součástí.

15:21

Vodní pólisté Srbska získali třetí olympijské zlato za sebou. V repríze finále z roku 2016 porazili Chorvatsko 13:11.

14:58

Dánští házenkáři získali podruhé zlaté olympijské medaile. Mistři světa ve finále v Lille rozdrtili Německo 39:26 a navázali na triumf z roku 2016.

14:50

Olympijskou vítězkou v omniu dráhařek se stala Jennifer Valenteová z USA. Stříbro má Polka Daria Pikuliková, bronz Novozélanďanka Ally Wollastonová.

14:45

Šéf Asociace afrických národních olympijských výborů (ANOCA) Mustafa Berráf uvedl, že Egypt se bude ucházet o pořádání olympijských her v letech 2036 a 2040. Klíčem pro první úspěšnou africkou kandidaturu by podle něj měla být zlepšující se infrastruktura země a nová sportoviště. V Africe se dosud olympijské hry nekonaly, Káhira neuspěla s kandidaturou na rok 2008.

14:33

Olympijskou vítězkou mezi zápasnicemi váhy do 76 kg se v Paříži stala Japonka Juka Kagamiová po finálové výhře 3:1 nad Američankou Kennedy Bladesovou.

14:26

Italské volejbalistky poprvé vyhrály olympijský turnaj. V pařížském finále porazily americké obhájkyně titulu 3:0, medaili dosud neměly žádnou.

13:57

Poslední vzpěračské zlato na olympijských hrách v Paříži získala Číňanka Li Wen-wen, která v nejtěžší ženské kategorii obhájila titul z Tokia.

13:47

Nizozemský dráhový cyklista Jan-Willem van Schip dostal pokutu 1000 franků (27 tisíc korun) za to, že v sobotním bodovacím závodu dvojic na olympijském oválu udeřil hlavou Brita Olivera Wooda. Nizozemci byli už v sobotu kvůli incidentu diskvalifikováni, čeští dráhaři Jan Voneš a Denis Rugovac se tak místo nich posunuli na sedmé místo.

13:36

Olympijskou vítězkou ve sprintu je novozélandská dráhařka Ellesse Andrewsová. Ve finále porazila Němku Leu Friedrichovou a má z Paříže třetí medaili.

13:17

Olympijským vítězem v zápasu mezi volnostylaři do 97 kg se v Paříži stal Achmed Tazhudinov z Bahrajnu po výhře 2:0 nad Gruzíncem Givim Matčarašvilim.

13:04

Česko prožilo medailově nejhorší olympijské hry v samostatné historii, ale lídři ČOV Jiří Kejval a Martin Doktor hodnotili bilanci pozitivně, vyzdvihli tři zlata.

12:50

Olympijským vítězem mezi volnostylaři kategorie do 65 kg se v Paříži stal Japonec Kotaro Kijooka po výhře 10:3 nad Íráncem Rahmánem Amúzadim Chalílím.

12:39

Sprinter Dominique Lasconi Mulamba z Konga se postaral na olympijských hrách v Paříži o pátý dopingový případ. Mezinárodní testovací agentura (ITA) oznámila, že má dvaadvacetiletý atlet, jenž pod pěti kruhy startoval v závodě na 100 metrů, po pozitivním testu předběžně zastavenou činnost.

12:13

O pouhé čtyři sekundy nestihla trenérka amerických gymnastek Cécile Landiová lhůtu pro podání protestu proti hodnocení své svěřenkyně Jordan Chilesové v pondělním olympijském finále na prostných. Na základě sobotního rozhodnutí Sportovního arbitrážního soudu (CAS) přijde Chilesová o svou bronzovou medaili, jež připadne Rumunce Aně Barbosuové. Dnes to potvrdil Mezinárodní olympijský výbor (MOV).

10:39

Sifan Hassanová z Nizozemska po dvou bronzech na dráze vyhrála v Paříži maraton v novém olympijském rekordu 2:22:55. Tereza Hrochová obsadila 26. místo, Moira Stewartová doběhla na 66. příčce.

07:15

Dění závěrečného dne olympijských her v Paříži otevřou v 8:00 maratonkyně, na jejich závod naváže Studio Paříž v 10:40 s pozvánkou na finále moderních pětibojařek s Lucií Hlaváčkovou. Více k programu najdete ZDE.

07:00

NEDĚLE 11. SRPNA

23:58

Bronzová medailistka v hodu oštěpem Nikola Ogrodníková ponese na slavnostním zakončení olympijských her vlajku společně s Martinem Fuksou.

23:25

Američtí basketbalisté získali na olympijských hrách páté zlato za sebou a sedmnácté celkově. V Paříži porazili ve finále Francii 98:87.

22:32

Francouzská taekwondistka Althea Laurinová získala olympijské zlato v kategorii nad 67 kg. Mezi muži vyhrál v nejtěžší váze Arian Salímí z Íránu.

22:23

Obhájci zlata v plážovém volejbalu Norové Anders Mol a Christian Sörum si z Paříže odvezou bronz po výhře 2:0 nad Katařany Janusem a Tidžanem.

22:10

Boxerka Lin Jü-tching z Tchaj-wanu, která byla loni vyřazena z MS kvůli pochybnostem o oprávněnosti startu v ženské kategorii, získala na OH zlato.

21:53

Olympijskou vítězkou mezi zápasnicemi váhy do 62 kg se v Paříži stala Japonka Sakura Motokiová. Ve finále zdolala Ukrajinku Irynu Koljaděnkovou 12:1.

21:43

Olympijským vítězem v breakdance se v pařížské premiéře stal Kanaďan s přezdívkou Phil Wizard, jenž ve finále porazil domácího Danyho Danna.

21:32

Čínské akvabely Wang Liou-i a Wang Čchien-i získaly zlaté olympijské medaile v soutěži dvojic. Vítězství už v Paříži slavily i v družstvech.

21:13

Soutěž výškařů vyhrál Novozélanďan Hamish Kerr, překonal 236 cm stejně jako Američan Shelby McEwen.

21:01

Olympijským vítězem mezi volnostylaři kategorie do 125 kg se v Paříži stal Gruzínec Geno Petriašvili po výhře 10:9 nad Íráncem Amírem Hosejnem Zarím.

20:49

Nikola Ogrodníková získala ve finále soutěže oštěpařek olympijský bronz výkonem 63,68 metru a přidala do sbírky české výpravy v Paříži pátou medaili.

20:17

Olympijským vítězem mezi volnostylaři kategorie do 74 kg se v Paříži stal Uzbek Razambek Džamalov. Ve finále porazil Japonce Dajčiho Takataniho 5:0.

20:11

CAS vyhověl protestu rumunské gymnastky Any Barbosuové a rozhodl, že se má posunout na bronzovou pozici za prostná místo Jordan Chilesové z USA.

20:10

Běh na 5000 metrů vyhrál Nor Jakob Ingebrigtsen a vynahradil si zklamání z patnáctistovky, kde skončil jako velký favorit bez medaile.

19:43

Olympijské zlato v běhu na 100 m překážek získala Američanka Russellová v čase 12,33. Obhájkyně vítězství Camachová-Quinnová z Portorika byla třetí.

19:39

V běhu na 800 metrů získal Emmanuel Wanyonyi páté olympijské zlato pro Keňu v řadě a časem 1:41,19 se zařadil na třetí místo historických tabulek.

19:32

Ahmad Aldžandí se stal v Paříži prvním egyptským olympijským vítězem v moderním pětiboji a vylepšil stříbro z Tokia.

19:32

Čeští dráhaři Jan Voneš a Denis Rugovac skončili v madisonu sedmí. Olympijskými šampiony se stali Portugalci Iúri Leitao a Rui Oliveira.

19:15

Brazilské volejbalistky porazily v Paříži v souboji o bronz Turecko 3:1 a z posledních pěti olympijských her mají čtvrtou medaili.

19:13

Fotbalistky USA popáté vyhrály olympijský turnaj. V pařížském finále porazily 1:0 Brazilky, které ani na třetí pokus nedokázaly dosáhnout na zlato.

18:55

Thomas Bach uvedl, že v příštím roce po vypršení svého druhého funkčního období skončí v roli prezidenta MOV a nebude se ucházet o znovuzvolení.

18:28

Norská vzpěračka Solfrid Koandaová vyhrála při olympijském debutu kategorii do 81 kg před Sarou Ahmedovou z Egypta a Neisi Dajomesovou z Ekvádoru.

17:44

Olympijskou vítězkou v golfu se stala Novozélanďanka Lydia Koová. Klára Davidson Spilková obsadila 41. místo, Sára Kousková skončila na 55. příčce.

17:28

Čínské stolní tenistky ovládly olympijskou soutěž družstev a vítězstvím 3:0 nad Japonskem završily v Paříži absolutní triumf pingpongové velmoci.

16:40

Španělské vodní pólistky jsou poprvé v historii olympijskými vítězkami. V pařížském finále vicemistryně Evropy porazily Austrálii 11:9.

16:35

Čína ovládla v olympijském bazénu jako první v historii všech osm skokanských soutěží. Ve finále mužů ve skocích z věže obhájil zlato Cchao Jüan.

16:09
15:39

Veronika Novotná do finále olympijského závodu v moderním pětiboji nepostoupila. V nadějně rozjetém semifinále přišla o šanci na postup v závěrečné disciplíně.

14:28

Volejbalisté Francie obhájili doma v Paříži titul olympijských šampionů. Ve finále zdolali vicemistry světa Poláky 3:0 po setech 25:19, 25:20 a 25:23. Pro oba celky je to druhá medaile v historii. Zatímco Francouzi triumfovali před třemi lety v Tokiu, Poláci čekali na další cenný kov od zlata z Montrealu 1976 dlouhých 48 let.

13:47

Čínský vzpěrač Liou Chuan-chua potvrdil pozici úřadujícího mistra světa a v Paříži získal zlatou medaili ve váze do 102 kilogramů.

13:41

Slovinka Janja Garnbretová obhájila zlato v kombinaci i pozici nejlepší světové lezkyně. Pětadvacetiletá hvězda v Paříži vyhrála před Brooke Raboutouvou z USA a Rakušankou Jessicou Pilzovou.

13:34

Basketbalisté Srbska vybojovali bronzové medaile. V utkání o třetí místo oplatili Němcům porážku z loňského finále mistrovství světa a zvítězili 93:83. Dvojnásobné držitele stříbra Srby táhl za třetí medailí trojnásobný nejužitečnější hráč NBA Nikola Jokič, který zaznamenal triple double za 19 bodů, 12 doskoků a 11 asistencí.

13:27

Kajakář Josef Dostál ovládl závod na 1000 metrů, zkompletoval svoji sbírku a vybojoval pro českou výpravu v Paříži třetí zlato. Jedenatřicetiletý reprezentant přidal nejcennější medaili ke stříbru a třem bronzům, které vybojoval na hrách v Londýně, Riu de Janeiro a Tokiu.

13:20

Novozélandská kajakářka Lisa Carringtonová ovládla závod na 500 m a získala v Paříži třetí zlato, celkově osmé pod pěti kruhy v kariéře. Anežka Paloudová dojela ve finále B sedmá a celkově skončila patnáctá.

12:04

Házenkářky Dánska porazily v utkání o třetí místo Švédsko 30:25 a získaly první olympijskou medaili po 20 letech. Trojnásobné vítězky z let 1996, 2000 a 2004 celkově pod pěti kruhy vybojovaly svůj čtvrtý cenný kov. Poražené Švédky stejně jako v Tokiu obsadily čtvrté místo.

11:43

Moderní pětibojařka Lucie Hlaváčková postoupila do nedělního finále individuálního závodu. Ve své semifinálové skupině osmnáctiletá svěřenkyně někdejšího šampiona Davida Svobody obsadila šesté místo a s přehledem se vešla mezi devět postupujících.

11:14

Taekwondistka Petra Štolbová v prvním kole soutěže nad 67 kg prohrála s favorizovanou Korejkou I Ta-pin. Nyní musí česká taekwondistka doufat v postup své soupeřky až do finále, aby se sama mohla v opravách ještě poprat o bronz.

11:07

Rychlostní kajakářka Anežka Paloudová byla v semifinále závodu na 500 metrů čtvrtá a postoupila do finále B, nejlépe tedy skončí na 9. příčce.

10:35

Maraton mužů vyhrál Tamirat Tola z Etiopie v olympijském rekordu 2:06:26 a získal pro svoji zemi první zlato na nejdelší běžecké trati po 24 letech. Druhý doběhl Belgičan Bashir Abdi, který byl před třemi lety v Sapporu třetí. Bronz získal autor letos nejlepšího času Benson Kipruto z Keni.

09:47

Federace World DanceSport diskvalifikovala ze soutěže v breakdance afghánskou účastnici premiéry tohoto sportu pod pěti kruhy kvůli výzvě k boji za ochranu práv žen. Jednadvacetiletá Manizha Talašová reprezentující v Paříži tým uprchlíků nastoupila k soutěži na Place de la Concorde v kostýmu s bleděmodrým pláštíkem, na němž byl nápis "Free Afghan Women" (Osvoboďte afghánské ženy).

08:00

SOBOTA 10. SRPNA

23:44

Ana Patrícia a Duda vyhrály turnaj v Paříži, Brazílie má zlaté beachvolejbalistky na OH po 28 letech. Kanaďanky Humanaovou, Wilkersonovou zdolaly 2:1.

23:28

Domácí basketbalistky Francie porazily Belgii po prodloužení 81:75 a zahrají si proti Američankám o první olympijské zlato.

23:27

Alžírská boxerka Imán Chalífová, jejíž start na OH v Paříži vyvolal kontroverze, se stala olympijskou vítězkou ve velterové váze do 66 kg.

23:07

Házenkáři Dánska porazili v semifinále dle očekávání Slovinsko 31:30 a ve finále si proti Německu zahrají o své druhé zlato.

22:25

Viviana Mártonová získala pro Maďarsko první zlato a medaili v taekwondu, na pařížských Hrách zvítězila v kategorii do 67 kg.

22:01

Švýcarky Tanja Hüberliová a Nina Brunnerová získaly bronz v beachvolejbalu, Australanky Mariafe Artachovou, Taliquu Clancyovou zdolaly 2:0.

21:50

Vítězem mezi volnostylaři kategorie do 86 kg se v Paříži stal Bulhar Magomed Ramazanov. Ve váze do 57 kg zvítězil japonský zápasník Rei Higuči. Ve stejné váhové kategorii mezi ženami slavila jeho krajanka Cugumi Sakuraiová.

21:36

Keňská běžkyně Beatrice Chebetová z Keni získala zlatý double. Po triumfu na 5000 m ovládla i dvojnásobnou trať v čase 30:43,25.

20:56

Překvapivou vítězkou ve vrhu koulí je Yemisi Ogunleyeová výkonem rovných 20 metrů. Získala pro Německo první koulařské zlato od roku 1996.

20:54

Fotbalisté Španělska ve finále porazili domácí Francii 5:3 po prodloužení a po Euru v Německu získali další zlato.

20:47

Belgičanka Nafissatou Thiamová se stala v Paříži potřetí vítězkou v sedmiboji. Nasbírala 6880 bodů a vyhrála s náskokem 36 bodů.

19:57

Kanadští sprinteři získali v Paříži zlato ve štafetě na 4x100 metrů v čase 37,50 sekundy. Favorizovaní Američané pokazili hned první předávku.

19:19

Vítězem ve sprintu se stal nizozemský dráhař Harrie Lavreysen. Obhájil tak triumf z Tokia, v Paříži získal druhé zlato po týmovém sprintu.

18:56

Vítězkami v madisonu se v Paříži staly Italky Chiara Consonniová a Vittoria Guazziniová. Druhé byly Britky, bronz získaly Nizozemky.

18:10

Darja Varfolomeevová získala pro Německo první zlato v moderní gymnastice v olympijské historii. Sedmnáctiletá ruská rodačka ovládla čtyřboj a navázala na šest titulů mistryně světa.

18:05

Čínští stolní tenisté ovládli i popáté soutěž družstev. Ve finále v Paříži potvrdili svou nadvládu v disciplíně od jejího zavedení do programu v Pekingu 2008 a Švédsko porazili 3:0 na zápasy. Seveřané, kteří se do medailových bojů pod pěti kruhy dostali poprvé, ale ve všech duelech favoritům vzdorovali a prohráli je až v pěti setech.

18:04

Američtí volejbalisté získali po osmi letech znovu bronz a celkově šestou medaili z Her. Italské mistry světa porazili v Paříži 3:0.

17:59

Turnaj golfistek po třech kolech vedou Švýcarka Metrauxová a Novozélanďanka Koová. Klára Spilková je 32., Sára Kousková klesla na 54. místo.

17:49

Druhé bulharské zlato v Paříži získal vzpěrač Karlos Nasar ve váze do 89 kg. Jednadvacetiletý rodák právě z francouzské metropole v soutěži vytvořil světové rekordy v nadhozu i dvojboji.

17:05

Fotbalistky Německa v utkání o 3. místo porazily gólem z penalty Španělsko 1:0. Bronz je pro ně pátou medailí pod pěti kruhy.

17:02

Srbští vodní pólisté jsou potřetí za sebou ve finále a mohou v Paříži završit zlatý hattrick. Šampioni z Ria de Janeiro a Tokia porazili v dnešním semifinále 10:6 tým USA, který tak ani v Paříži nedosáhne na premiérový triumf pod pěti kruhy. V druhém semifinále budou hrát od 19:35 Maďarsko a Chorvatsko.

16:19

Skokanka do vody Čchen I-wen vyhrála závod na třímetrovém prkně. Čína získala zlato i v sedmé soutěži a může jako první ovládnout všech osm.

15:33

Závěrečné zlato v olympijské jachtařské regatě v Marseille vybojoval Rakušan Valentin Bontus v třídě Formula Kite.

15:32

Bývalá atletka Zuzana Hejnová dostala olympijské stříbro z Londýna. Novou medaili místo původního bronzu z běhu na 400 metrů překážek obdržela v pátek v Paříži. Ceremoniálu v Parku šampionů se zúčastnily i nově korunovaná vítězka Lashinda Demusová z USA a Jamajčanka Kaliese Spencerová, která původně doběhla čtvrtá.

15:09

Finále závodu moderních pětibojařů bude bez Čechů. Martin Vlach ani Marek Grycz se v první semifinálové skupině nevešli do postupové devítky.

14:55

Německá dráhařka Lea Friedrichová vyhrála kvalifikaci sprintu v novém světovém rekordu 10,029 sekundy. Maximum vylepšila o 125 tisícin.

14:39

Sedmnáctiletý stolní tenista Félix Lebrun získal druhý bronz. V duelu o třetí místo v soutěži družstev vyhrál obě své dvouhry včetně té rozhodující a pomohl domácí Francii k vítězství 3:2 nad Japonskem a zisku premiérové medaile v týmech.

14:39

Zuzana Hejnová převzala olympijské stříbro z Londýna 2012. Novou medaili místo původního bronzu z běhu na 400 metrů překážek obdržela v Paříži.

14:00

Rychlostní kanoista Martin Fuksa je olympijským vítězem na kilometru. Podobně jako v dopoledním semifinále pláchl všem a suverénně projel cílem na prvním místě. O medaile už jel i deblkajak Jakub Špicar – Daniel Havel na pětistovce a obsadil sedmé místo.

13:35

Deblkajak Jakub Špicar – Daniel Havel skončil v závodu na 500 metrů sedmý. Vyhráli Němci Jacob Schopf a Max Lemke.

13:29

Adam Ondra obsadil v Paříži šesté místo v kombinaci a zopakoval výsledek z lezecké premiéry na Hrách v Tokiu. Po nevydařeném boulderu se podělil o vítězství v obtížnosti s bronzovým Rakušanem Jakobem Schubertem. Vyhrál Brit Toby Roberts po nečekaném zaváhání do té doby suverénního Japonce Sorato Anraka.

13:00

Po šesti disciplínách sedmiboje je v čele Belgičanka Nafissatou Thiamová s náskokem 121 bodů a má na dosah třetí olympijské zlato.

12:32

Finále lezení na obtížnost, druhé části olympijské kombinace s českým reprezentantem Adamem Ondrou, začalo.

12:00

Blízko senzačnímu vyřazení se ocitla favorizovaná americká štafeta na 4x400 metrů, která nasadila na první úsek šestnáctiletého Quincyho Wilsona. Ten předával na předposledním místě, ale jeho kolegové dostali štafetu na postupovou příčku o 36 setin. 

11:51

Sportovní lezec Adam Ondra je po první části finále kombinace sedmý a medaile se mu vzdálila. Vede Japonec Sorato Anraku.

11:47

Rychlostní kanoista Martin Fuksa postoupil do odpoledního finále na trati 1000 metrů. Ve svém semifinále jednoznačně kraloval.

11:13

Deblkajak Jakub Špicar – Daniel Havel postoupil do finále závodu na 500 metrů. Ve své semifinálové jízdě skončili Češi na jezeře ve Vaires-sur-Marne nedaleko Paříže třetí.

10:27

Finále v kombinaci boulderu a lezení na obtížnost s českým medailovým želízkem Adamem Ondrou odstartovalo.

09:33

Maďarský dálkový plavec Kristóf Rasovszky vyhrál závod na 10 kilometrů. Český reprezentant Martin Straka obsadil 20. místo.

07:36

Páteční vysílání zahájil závod dálkových plavců na 10 kilometrů i s účastí Martina Straky. Následovat bude v 9:30 Studio Paříž a vrcholem programu bude z českého pohledu snažení lezce Adama Ondry a kanoisty Martina Fuksy o medailový úspěch. Celý program naleznete zde.

07:29

PÁTEK 9. SRPNA

23:37

Uzbecký boxer Hasanboj Dusmatov získal na OH zlato ve váze do 51 kg a navázal na titul z Ria 2016. Ženskou šampionkou do 54 kg je Číňanka Čchang Jü-a. Záznam zde.

23:18

Házenkářky Norska porazily v semifinále olympijského turnaje Dánsko 25:21 a o zlato se utkají s domácími obhájkyněmi titulu Francouzkami.

23:09

Basketbalisté USA smazali v semifinále OH proti Srbsku manko 17 bodů a po obratu v poslední části zvítězili 95:91. Zahrají si o páté zlato v řadě.

23:02

Vzpěrač Rizki Juniansyah z Indonésie získal zlato v kategorii do 73 kg. Stříbro má Vírapchon Vičuma z Thajska a bronz Bulhar Božidar Andrejev.

22:53

Americký sprinter Noah Lyles startoval ve finále běhu na 200 metrů navzdory tomu, že dva dny před závodem měl pozitivní test na covid. Už ve svolavatelně před závodem měl šampion ze stovky nasazenou roušku a pak si doběhl stejně jako před třemi lety v Tokiu pro bronz. O Lylesově pozitivním testu na covid informoval po závodě americký svaz. Zklamaný a vyčerpaný sprinter, jehož po doběhu zdravotníci dokonce posadili do invalidního vozíku, to poté potvrdil televizi NBC.

22:40

Olympijskou šampionkou mezi zápasnicemi ve váhové kategorii do 53 kilogramů se stala mladá Japonka Akari Fudžinamiová. V řecko-římském stylu mužů v kategorii do 87 kg triumfoval Bulhar Semjon Novikov, kategorii do 67 kg vyhrál Sajíd Esmajílí z Íránu.

22:16

Volejbalistky USA jsou v Paříži krok od obhajoby zlatých medailí. V úvodním semifinále v bouřlivé kulise s rytmy samby Američanky zdolaly v dramatické repríze tokijského finále Brazílii 3:2 na sety. O titul se utkají s Italkami. Světové jedničky přehrály ve druhém semifinále evropské šampionky z Turecka hladce 3:0.

21:38

Po prvním dnu atletického sedmiboje vede britská mistryně světa z roku 2019 Katarina Johnsonová-Thompsonová. Belgičanka Nafissatou Thiamová, která bojuje o třetí olympijské zlato, ztrácí po čtyřech disciplínách 48 bodů. Nová královna sedmiboje bude korunována v pátek.

21:29

Nový světový rekord! Sydney McLaughlinová-Levroneová vyhrála na 400 m překážek v čase 50,37.

21:25

Olympijskou šampionkou v dálce je Američanka Tara Davisová-Woodhallová s výkonem 710 cm. Obhájkyni zlata Němku Malaiku Mihambovou porazila o 12 cm.

20:56

Olympijský rekord v oštěpu padl. Hodem 92,97 metru jej překonal Pákistánec Aršad Nadeem.

20:39

Nizozemští pozemní hokejisté po 24 letech vyhráli olympijský turnaj. V pařížském finále s Německem byli po bezbrankovém utkání úspěšnější v nájezdech.

20:36

Noah Lyles si tři zlata z Paříže neodveze. Na dvoustovce skončil až třetí – z vítězství se raduje Letsile Tebogo z Botswany. Před Lylesem skončil podobně jako v Tokiu i stříbrný Kenny Bednarek.

20:14

Dráhař Jan Voneš obsadil 12. místo v omniu. Zvítězil Francouz Thomas, druhý byl Portugalec Leitao, třetí Belgičan van den Bossche.

19:36

Basketbalisté Francie zdolali v semifinále domácích OH světové šampiony Němce 73:69 a zahrají si po třech letech o zlato. Narazí na USA, nebo Srbsko.

19:23

Vítězkou v keirinu je novozélandská dráhařka Ellesse Andrewsová. Stříbro má Nizozemka Hetty van de Wouwová, bronz Britka Emma Finucaneová.

18:58

Fotbalisté Maroka v utkání o 3. místo deklasovali Egypt 6:0 a mají první olympijskou medaili. Dva góly dal nejlepší střelec turnaje Rahimí.

18:26

Jan Voneš je v polovině olympijského omnia dvanáctý

18:23

Házenkářky Francie porazily v prvním semifinále Švédsko 31:28 po prodloužení a ve finále budou usilovat o obhajobu zlata.

18:17

Do čela turnaje golfistek se po 2. kole dostala Švýcarka Morgane Metrauxová. Sára Kousková a Klára Davidson Spilková se dělí o 45. místo.

18:11

Zlato v třídě Nacra 17 smíšených posádek na katamaranech obhájili v Marseille Italové Ruggero Tita a Caterina Bantiová. Další smíšenou jachtařskou kategorii 470 vyhráli na plachetnici Lara Vadlauová s Lukasem Mährem a získali první zlato pro Rakousko na pařížských hrách.

17:36

Jan Voneš dokončil první disciplínu omnia – scratch – na osmnáctém místě. Nejlépe dojel domácí Benjamin Thomas.

17:29

Čínská vzpěračka Luo Š'-fang získala zlato ve váze do 59 kilogramů a výkonem 241 kilogramů se postarala o nový olympijský rekord.

16:33

Skokan do vody Sie S'-i obhájil zlato z Tokia na třímetrovém prkně. Čína ovládla i šestou soutěž v Paříži a stále může získat všech osm titulů.

16:31

Španělské vodní pólistky se po velkém dramatu probojovaly potřetí do finále. V Paříži porazily Nizozemsko 19:18 po penaltovém rozstřelu. O své první zlato si zahrají v sobotu s vítězem večerního zápasu mezi Austrálií a týmem USA, který usiluje o čtvrté olympijské vítězství v řadě.

15:25

Řecká tyčkařka Eleni-Klaudia Polaková neprošla dopingovou kontrolou a byla vyloučena z olympijských her. Sedmadvacetiletá atletka má pozastavenou činnost, uvedl Mezinárodní olympijský výbor. Polaková se představila v pondělní kvalifikaci, v níž skočila 420 centimetrů a do finále nepostoupila stejně jako na předchozích Hrách v Tokiu.

15:06

Čeští pětibojaři po kvalifikaci šermu drží pozice ve čtvrté desítce. Martin Vlach si připsal v rozřazovacím kole šermu 12 výher a 23 porážek a obsadil 32. místo. Marek Grycz se umístil o dvě pozice níže s 10 vítězstvími a 25 prohrami.

14:55

Americká koulařka Raven Saundersová opět upoutala na olympijské scéně pozornost. Ve čtvrteční pařížské kvalifikaci nastoupila s černou maskou, která jí zakrývala celý obličej s výjimkou slunečních brýlí. Osmadvacetiletá obhájkyně stříbrné medaile z Tokia vysvětlila, že chtěla upozornit na svou disciplínu.

14:46

Bývalá plavkyně Simona Kubová se o jedno místo nedostala do komise sportovců MOV. V hlasování skončila pátá z 29 sportovců, zvolena byla čtveřice.

13:46

Premiérové olympijské zlato v lezení na rychlost získal Veddriq Leonardo z Indonésie. Druhý skončil Wu Pcheng z Číny, bronz bral díky světovému rekordu Američan Sam Watson.

13:41

České výpravě další finálovou účast zajistili kanoisté Petr a Martin Fuksové, kteří v kategorii C2 na 500 metrů obsadili konečné sedmé místo, je to o tři příčky jejich vylepšené maximum z Tokia. 

13:11

Olympijské zlato v třídě Nacra 17 smíšených posádek na katamaranech obhájili v Marseille italští jachtaři Ruggero Tita a Caterina Bantiová.

13:06

Po dvou disciplínách sedmiboje vede Britka Katarina Johnsonová-Thompsonová. Největší favoritka Belgičanka Nafi Thiamová, která usiluje o třetí olympijské zlato v řadě, na ni ztrácí 24 bodů.

12:31

Peking se rozhodl zakročit proti "agresivním fanouškům", kteří podle jeho mínění negativně ovlivňují výkony čínských sportovců na olympijských hrách v Paříži. Jde o zatím poslední tah Pekingu v mnohaleté válce proti nadměrnému uctívání celebrit, napsal zpravodajský server BBC News. V posledních dnech státní sdělovací prostředky kritizovaly nevhodné chování fanoušků, například bučení během závodů nebo obviňování rozhodčích, že nejsou spravedliví.

12:30

Olympijskou regatu v jachtařské třídě 470 vyhráli v Marseille Lara Vadlauová s Lukasem Mährem a získali první zlato pro Rakousko na pařížských Hrách.

12:21

Jakub Dudycha v opravách na 800 metrů neuspěl. Až sedmé místo v jeho běhu a čas 1:49,94 mu dveře do olympijského semifinále neotevřely.

12:12

Rozběhy štafet na 4x100 metrů ovládli Američané v obou kategoriích. Do finále nepostoupili Jamajčané a jen těsně se tam z posledního místa prodrala italská štafeta obhajující tokijské zlato.

11:40

Bratři Petr a Martin Fuksové postoupili na deblkanoi do finále na trati 500 metrů. Ve svém semifinále dojeli čtvrtí. Nechali za sebou poslední Rumuny Ilie Sprinceana s Olegem Nutou. Finále A česká bratrská posádka pojede ve 13:30.

10:14

Desetikilometrový závod v dálkovém plavání v Seině vyhrála Nizozemka Sharon van Rouwendaalová a získala třetí olympijskou medaili. O cenné kovy se ve více než dvouhodinovém závodu bojovalo ve tříčlenné vedoucí skupině, pro stříbro si doplavala Australanka Moesha Johnsonová, pro bronz Italka Ginevra Taddeucciová.

09:31

Své vstoupení už má za sebou taekwondistka Dominika Hronová, která prohrála v osmifinále ve váze do 57 kilogramů. Nestačila na Kanaďanku Skylar Parkovou a prohrála obě kola na body.

09:20

Také druhá boxerka, jež se na olympijských hrách v Paříži ocitla v centru vyhrocené kontroverze v otázce genderu, postoupila do finále. Den po Alžířance Imán Chalífové boxující ve váze do 66 kg uspěla ve svém semifinále v kategorii do 57 kg Lin Jü-tching z Tchaj-wanu a v sobotu bude v areálu Roland Garros bojovat o zlato.

08:48

Indická zápasnice Vineš Fogatová krátce poté, co byla kvůli překročení váhy diskvalifikována před soubojem o zlato z olympijského turnaje v Paříži, ukončila kariéru. Dvojnásobná bronzová medailistka z mistrovství světa na sociální síti X uvedla, že už nemá sílu pokračovat.

07:10

Čtvrteční vysílání odstartuje Studio Paříž v 8:40 a po něm bude následovat osmifinále taekwondistek do 57 kg s Dominikou Hronovou. Program i další lákadla dne najdete ZDE.

07:00

ČTVRTEK 8. SRPNA

23:21

Kubánec Erislandy Álvarez získal zlato v boxu ve váze do 63,5 kg. Ve finále si poradil s trojnásobným mistrem světa Francouzem Sofianem Oumihou. 

22:43

Olympijským vítězem v řecko-římském stylu v kategorii do 97 kilogramů se stal íránský zápasník Mohammad Hadi Saráví. Ve finále zdolal Artura Aleksanjana z Arménie 4:1 na body. Ve váze do 77 kg slavil Japonec Nao Kusaka. Mezi ženami ve váze do 50 kg zvítězila Američanka Sarah Hildebrandtová.

22:01

Maročan Sufján El Bakkali obhájil zlato v běhu na 3000 m překážek v čase 8:06,05. Světový rekordman Lamecha Girma z Etiopie upadl.

21:48

Panipak Vongpattanakitová z Thajska obhájila zlato v taekwondu v kategorii do 49 kg. Ve finále porazila Číňanku Kuo Čching.

21:39

Překvapivým vítězem soutěže diskařů v Paříži se stal Rojé Stona z Jamajky, který vytvořil nový olympijský rekord výkonem rovných 70 metrů.

21:30

Volejbalisté Francie si na domácích OH stejně jako před třemi lety zahrají o olympijské zlato. Obhájci titulu v semifinále porazili 3:0 Itálii.

21:27

Vítězem v běhu na 400 metrů se stal Američan Quincy Hall v čase 43,40. Druhý Brit Matthew Hudson-Smith zlepšil evropský rekord na 43,44.

21:14

Soutěž družstev v synchronizovaném plavání vyhrály v Paříži akvabely Číny a získaly pro svou zemi první olympijské zlato v tomto sportu. Druhé skončily Američanky, bronz vybojovalo Španělsko.

21:11

Lurdes Gloria Manuel obsadila poslední místo v čase 51,42 sekundy a do finále nepostoupila.

20:34

Amálie Švábíková posunula český tyčkařský rekord. Ten má nyní hodnotu 480 centimetrů.

20:28

Vítězem v řecko-římském stylu v kategorii do 77 kg se stal japonský zápasník Nao Kusaka. Ve finále porazil 5:2 Kazacha Demeua Žadrajeva.

19:50

Olympijskými vítězkami ve stíhacím závodě družstev v Paříži se staly dráhařky USA. Ve finálové jízdě porazily Novozélanďanky. Bronz vybojovaly Britky.

19:35

Semifinále běhu na 110 metrů překážek ovládl Američan Grant Holloway v čase 12,98. Postoupil i obhájce zlata Hansle Parchment z Jamajky.

19:08

Australský pozemní hokejista Tom Craig, kterého po vyřazení zadržela policie kvůli nákupu kokainu, byl propuštěn. Stříbrný medailista z Her v Tokiu se poté omluvil.

18:51

Olympijskými vítězi ve stíhacím závodě družstev v Paříži se stali australští dráhaři. Ve finálovém souboji porazili Brity. Bronz získali Italové.

18:35

Volejbalisté Polska si zahrají o zlato. Úřadující mistři Evropy v semifinále porazili Američany 3:2, v posledním setu 15:13.

18:33

Golfistka Sára Kousková je po 1. kole na 26. místě. Kláře Davidson Spilkové patří 46. pozice. Vede domácí Céline Boutierová.

18:16

Australan Keegan Palmer obhájil zlato ve skateboardingové disciplíně park a napodobil Japonce Horigomeho, jenž podruhé triumfoval ve streetu.

17:38

Čínský vzpěrač Li Fa-pin obhájil zlato ve váze do 61 kg. Druhý byl Tchírapong Silačaj z Thajska, třetí Hampton Morris z USA.

16:52

Australský jachtař Matt Wearn obhájil v olympijské regatě zlato v kategorii Laser. V medailové jízdě uhájil vedení před Kypřanem Pavlosem Kontidesem.

16:14

Český rodák Martin Faměra s vodními pólisty Španělska olympijskou medaili nezíská. Španělé sice v Paříži ovládli jednoznačně s pěti výhrami skupinu, ale ve čtvrtfinále podlehli 8:10 mistrům světa Chorvatům.

15:59

Obhájkyně zlatých medailí, nizozemské pozemní hokejistky, v semifinále olympijského turnaje porazily 3:0 Argentinu a pošesté za sebou postoupily do finále.

15:46

Francie nezvládla čtvrtfinálové drama s Německem a po porážce 34:35 po prodloužení na domácím turnaji končí.

14:58

Indická zápasnice Vineš Fogatová byla kvůli překročení váhy v Paříži diskvalifikována z olympijské soutěže do 50 kg, v níž se měla prát ve finále o zlatou medaili. K tomu, aby se vešla do požadované váhy, nepomohlo Fogatové ani vypocení maximálního množství tekutin, či dokonce ostříhání vlasů.

14:47

Nizozemská jachtařka Marit Bouwmeesterová ovládla olympijskou soutěž v kategorii ILCA 6 a stala se nejúspěšnější jachtařkou pod pěti kruhy v historii.

14:10

Rychlostní kajakářka Anežka Paloudová ovládla svou čtvrtfinálovou jízdu na trati 500 metrů a postoupila do semifinále.

13:46

Nizozemský dráhař Harrie Lavreysen vyhrál kvalifikaci sprintu v novém světovém rekordu 9,088 sekundy, maximum vylepšil o 12 tisícin.

13:46

Australské basketbalistky si poprvé od roku 2012 zahrají na olympijských hrách o medaile. V Paříži postoupily do semifinále po přesvědčivém vítězství 85:67 nad exmistryněmi Evropy ze Srbska.

13:32

Premiérovou olympijskou vítězkou v lezení na rychlost je Polka Aleksandra Miroslawová. Ve finále v Paříži porazila o osm setin Číňanku Teng Li-ťüan.

12:46

Oštěpařka Nikola Ogrodníková postoupila do olympijského finále. Výkonem 61,16 byla v kvalifikaci jedenáctá. Petra Sičaková na 14. místě vypadla.

12:17

V Paříži skončil v policejní cele nejmenovaný australský olympionik, hráč pozemního hokeje, podle francouzských médií nakupoval ve městě kokain. Zatčení svého sportovce potvrdila bez bližších podrobností i australská výprava, pouze uvedla, že proti němu nebylo vzneseno žádné obvinění.

11:57

Český výškař Jan Štefela postoupil do sobotního olympijského finále. V kvalifikaci mu stačilo 224 cm, které zdolal na první pokus.

11:56

Lezec Adam Ondra obsadil v druhé části kvalifikace obtížnosti druhé místo a do pátečního finále kombinace postoupil z třetí příčky.

11:17

Adam Ondra postoupil do finále kombinace, kde může vylepšit šesté místo z lezecké premiéry pod pěti kruhy v Tokiu.

11:14

Česká oštěpařka Nikola Ogrodníková v kvalifikaci třetím pokusem hodila 61,16 metru. Limit nesplnila, ale má reálnou šanci na sobotní finále.

10:27

Olympijskou premiéru chodecké štafety smíšených dvojic ovládli v Paříži Španělé Martín a Pérezová. Český pár Martínková, Hlaváč závod nedokončil.

08:18

Belgická triatlonistka Claire Michelová uvedla, že nemoc, kvůli níž na olympiádě nemohla startovat v pondělní smíšené štafetě, nezpůsobila bakterie E.coli ze Seiny. Nad kvalitou řeky protékající Paříží se vznášely od začátku Her otazníky a závod triatlonistů musel být minulý týden kvůli vysoké koncentraci enterokoků a bakterií E.coli o den odložen.

07:53

Dálkoví plavci se dočkali úvodního seznamovacího tréninku v Seině před závody o olympijské medaile. Kontrola kvality vody z brzkého rána ukázala zlepšení a podle vyjádření pořadatelů Her a mezinárodní plavecké federace World Athletic nepřekročila koncentrace enterokoků a bakterií E.coli povolenou hranici. V úterý se plavci do vody kvůli vysokým hodnotám znečištění nedostali.

07:30

Chodci Vít Hlaváč a Eliška Martínková absolvují již novinku olympijského programu smíšenou štafetu, přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

07:00

STŘEDA 7. SRPNA

23:39

Alžírská boxerka Imán Chalífová postoupila ve váze do 66 kg do finále. Stříbrná medailistka z MS 2022 porazila jednoznačně 5:0 na body Džandžem Suvannapchengovou z Thajska. První boxerské zlato v areálu Roland Garros získala v kategorii do 60 kg Irka Kellie Harringtonová a obhájila triumf z Tokia.

22:48

Reprezentační kariéra slavného německého stolního tenisty Tima Bolla neskončí ziskem olympijské medaile. Ve čtvrtfinále prohráli Němci 0:3 se Švédskem a poprvé od debutu soutěže družstev pod pěti kruhy v roce 2008 zůstanou bez cenného kovu.

22:12

Olympijskou vítězkou mezi zápasnicemi do 68 kg se stala Američanka Amit Elorová. Ve finále porazila 3:0 na body Meerim Žumanazarovovou z Kyrgyzstánu.

22:12

Americké vodní pólistky porazily ve čtvrtfinále olympijského turnaje 5:4 Maďarsko a pokračují v pařížském útoku na čtvrté zlato za sebou. Letošní mistryně světa se v semifinále střetnou s Austrálií, která vyřadila po vítězství 9:6 Řecko.

21:18

Dálkař Radek Juška nezopakoval v olympijském finále v Paříži svůj skvělý výkon z kvalifikace a skokem dlouhým 783 centimetrů obsadil 10. místo.

21:15

Kubánec Mijaín López ovládl řecko-římský zápas do 130 kg a je prvním sportovcem historie Her, jenž vyhrál stejnou individuální soutěž pětkrát.

21:13

Kanada slaví v Paříži druhé kladivářské zlato, stejně jako loni na MS v Budapešti. Camryn Rogersová napodobila svého krajana Ethana Katzberga.

21:12

Nizozemští pozemní hokejisté se ve finále střetnou s Němci. Mistři světa porazili v druhém semifinále Indii 3:2.

20:36

Fotbalistky USA zdolaly 1:0 po prodloužení Německo a na olympijském turnaji si zahrají o zlato. Jediný gól vstřelila v 95. minutě útočnice Smithová.

20:27

Nizozemští dráhaři vyhráli týmový sprint. Ve finále proti Britům podruhé zlepšili světový rekord časem 40,949, bronz má Austrálie.

20:23

Olympijským vítězem v řecko-římském stylu v kategorii do 60 kg se stal japonský zápasník Keničiro Fumita. Ve finále porazil 4:1 Číňana Cchaa Li-kua.

19:43

Francouzské házenkářky se v semifinále olympijského turnaje střetnou se Švédkami, Seveřanky po prodloužení udolaly Maďarky 36:32.

19:28

Nizozemští dráhaři si zajistili postup do finále týmového sprintu novým světovým rekordem 41,191. Večer v souboji o zlato vyzvou Brity.

18:44

Favorizované brazilské volejbalistky vyřadily ve čtvrtfinále Dominikánskou republiku po výsledku 3:0 a v repríze tokijského finále je mezi čtveřicí nejlepších čeká duel s USA. Obhájkyně zlata Američanky porazily Polsko rovněž 3:0.

18:26

Olympijskou vítězkou v disciplíně park je australská skateboardistka Arisa Trewová. Další medaile získaly stejně jako v Tokiu Kokona Hirakiová a Sky Brownová.

17:44

Olympijské medailové rozjížďky v třídách Laser byly přeloženy na středu. Jachtaři a jachtařky v Marseille několik hodin marně čekali, než se stabilizuje vítr, až nakonec pořadatelé kvůli slabému větru finálové jízdy v úterý zrušili.

16:46

Basketbalisté Srbska postoupili na olympijském turnaji do semifinále. Proti Austrálii smazali manko 24 bodů a zvítězili 95:90 po prodloužení.

16:39

Nizozemští pozemní hokejisté postoupili do finále po výhře 4:0 nad Španělskem a budou mít možnost ukončit po 24 letech čekání na triumf pod pěti kruhy.

16:19

Olympijské zlato ve skocích do vody z věže obhájila Číňanka Čchüan Chung-čchan. Stejně jako v Tokiu zvítězila před krajankou Čchen Jü-si.

16:19

Rumunský premiér Marcel Ciolacu zrušil plánovanou účast na slavnostním zakončení olympijských her na protest proti dodatečné úpravě výsledků prostných, po níž přišla o bronzovou medaili Ana Barbosuová. Ke korekci došlo na základě protestu výpravy USA, která nechala znovu přezkoumat známku za obtížnost Jordan Chilesové. Američanka se po přepočtu posunula na třetí místo v době, kdy už Barbosuová slavila s rumunskou vlajkou bronz.

15:47

Francouzské házenkářky jsou po výhře 26:23 nad Německem v semifinále. Úřadující mistryně světa ovládly i šestý zápas na turnaji a o postup do třetího finále za sebou se střetnou s vítězem utkání Maďarsko – Švédsko.

14:31

Turecké volejbalistky poprvé postoupily do semifinále. Čínu, která si poslední ze tří triumfů pod pěti kruhy připsala před osmi lety v Riu, úřadující mistryně Evropy porazily 3:2. Nevídaným přídělem 42 bodů k tomu pomohla nejužitečnější hráčka loňského ME a někdejší opora prostějovského útoku Melissa Vargasová.

14:07

Deblkanoe Petr Fuksa, Martin Fuksa postoupila do semifinále na trati 500 metrů. Čeští reprezentanti dojeli ve svém čtvrtfinále třetí.

14:01

Americký trenér elitních sprinterů Andreho De Grasseho z Kanady a Marcella Jacobse z Itálie Rana Reider, kterému v květnu vypršel roční podmíněný zákaz činnosti za nevhodné chování k atletkám, přišel o olympijskou akreditaci. Podle Kanadského olympijského výboru, který kontroverzního kouče na Hry akreditoval, vyšly najevo nové skutečnosti. Podrobnosti ale nezveřejnil. 

13:23

Čtvrté utkání v olympijském turnaji, čtvrté vítězství. Úřadující světoví šampioni z Německa potvrdili v Paříži roli favoritů a postoupili do semifinále. Řecko s hvězdným Giannisem Antetokounmpem, který coby nejlepší střelec duelu zapsal 22 bodů, porazili 76:63.

12:55

Ani jeden z českých sprinterů v opravách na 200 m neuspěl.

12:10

Zlato v parkuru v Paříži získal německý jezdec Christian Kukuk. Druhý byl Švýcar Steve Guerdat, třetí Nizozemec Maikel van der Vleuten.

12:08

Deblkajak Jakub Špicar, Daniel Havel obsadil v rozjížďce na 500 metrů třetí místo. O postup do semifinále bude bojovat ve čtvrtfinále.

10:57

Basketbalové turnaje na olympijských hrách v Paříži směřují k překonání diváckého rekordu, který drží Atlanta, kde se přitom hrálo o 40 zápasů více. V roce 1996 zavítalo na 92 zápasů mužů a žen do obří haly SuperDome s kapacitou přes 30 tisíc míst celkem 1 068 032 fanoušků. Letos může být tento počet překonán, přestože na play-off už se basketbalové týmy přesunuly z fotbalového stadionu v Lille do pařížské haly Bercy, kam se vejde jen 13 tisíc diváků.

10:47

Deblkanoe Petr Fuksa, Martin Fuksa dojela v úvodní rozjížďce třetí a o postup do semifinále bude bojovat v odpoledním čtvrtfinále.

10:39

Trénink dálkových plavců v Seině byl zrušen. Bez uvedení důvodu to oznámili pořadatelé s tím, že bližší detaily poskytnou odpoledne. Hry od začátku trápí kvalita vody v Seině, přestože organizátoři do vyčištění investovali 1,4 miliardy eur (35,6 miliardy korun). Minulý týden byly kvůli vysokému množství bakterií po deštích zrušeny plavecké tréninky triatlonistů a závod mužů byl přeložen.

10:36

Jakub Vadlejch se hned prvním pokusem kvalifikoval do olympijského finále. Oštěp dolétl do vzdálenosti 85,63 metru.

10:35

Mílařka Kriistina Mäki doběhla sedmá ve svém rozběhu a půjde do oprav.

10:15

Nejmenovaný řecký sportovec měl na olympijských hrách pozitivní dopingový test. Oznámil to Řecký olympijský výbor. Sportovec má pozastavenou činnost a musel opustit olympijskou vesnici.

10:03

Po vytouženém olympijském vítězství v Paříži pomýšlí srbský tenista Novak Djokovič i na další hry v Los Angeles v roce 2028, kdy mu bude 41 let. Díky nedělní výhře nad Španělem Carlosem Alcarazem se Djokovič stal nejstarším olympijským šampionem ve dvouhře od návratu tenisu do programu Her v Soulu v roce 1988.

07:15

Novými olympijskými šampiony v surfingu se na Tahiti stali francouzský reprezentant Kauli Vaast a Američanka Caroline MarksováDvaadvacetiletý Vaast ve finále porazil 17,67:7,83 Jacka Robinsona z Austrálie. Bronz získal Brazilec Gabriel Medina. "Splnil se mi sen. Navíc tady píšu historii. A nejen moji, ale také za Tahiti, Polynésii a Francii," řekl Vaast, který využil domácího prostředí, protože na pláži Teahupo'o, kde se olympijské závody konaly, prakticky vyrůstal. Marksová po dramatickém semifinále zvítězila těsně i ve finále, v němž porazila 10,50:10,33 Tatianu Westonovou-Webbovou z Brazílie. Třetí místo obsadila Johanne Defayová z Francie.

07:13

V Paříži nastoupí další bedlivě sledovaná medailová šance české výpravy oštěpař Jakub Vadlejch. Na atletické dráze se představí i rekordmanka Kristiina Sasínek Mäki, do oprav vlétnou čtvrtkařky Tereza Petržilková, Lada Vondrová a Lurdes Gloria Manuel. Ve večerním finále se ve skokanském sektoru pokusí zopakovat úvodní skvělý výkon Radek Juška. Svůj start pod pěti kruhy si v rozjížďkách odbudou Martin a Petr Fuksovi či deblkajakáři Jakub Špicar a Daniel Havel. Kompletní přehled úterního dění zde.

07:12

ÚTERÝ 6. SRPNA

00:19

Keňanka Faith Kipyegonová uspěla na OH s odvoláním proti diskvalifikaci a má zpět stříbro z běhu na 5000 m. Bronz patří Sifan Hassanové z Nizozemska.

23:52

Fotbalisté Francie porazili v semifinále výběr Egypta v prodloužení 3:1 a ve finále si zahrají o zlato se Španělskem.

23:11

Mužský olympijský turnaj v basketbalu 3x3 vyhráli Nizozemci po finálovém vítězství 18:17 po prodloužení nad domácí Francií. Bronz získali Litevci.

22:35

Olympijskými šampionkami v basketbalu 3x3 se v Paříži staly Němky. V evropském finále porazily Španělsko 17:16. Bronz získaly Američanky.

21:58

Pařížský výstavní pavilon Grand Palais, který je jedním z dějišť letních olympijských her, a asi 40 muzeí ve Francii včetně Louvru se o víkendu staly cílem kybernetického útoku.

21:55

Britka Keely Hodgkinsonová vyhrála olympijské finále v běhu na 800 metrů v čase 1:56,72 a ke třem stříbrům z globálních akcí přidala nejcennější kov.

21:48

Americká diskařka Valarie Allmanová obhájila v Paříži olympijské zlato výkonem 69,50 m. Stříbro má Číňanka Feng Pin jen díky lepšímu druhému pokusu.

21:47

Keňanka Faith Kipyegonová byla po doběhu olympijského finále na 5000 metrů diskvalifikována. Na druhé místo se posunula Sifan Hassanová z Nizozemska.

21:36

Běh na 5000 metrů skončil dvojitým triumfem keňských vytrvalkyň, světová rekordmanka na 10 000 m Chebetová porazila ve finiši Kipyegonovou.

20:30

Z rozběhů na 200 metrů nikdo z české trojice nepostoupil a všichni půjdou do oprav. Nejrychlejší byl Tomáš Němejc v čase 21,03 sekundy.

20:15

Španělští fotbalisté v semifinále olympijského turnaje porazili po obratu 2:1 Maroko a stejně jako před třemi lety v Tokiu si zahrají o zlaté medaile.

20:09

Britské dráhařky Katy Marchantová, Sophie Capewellová a Emma Finucaneová vyhrály finále týmového sprintu ve světovém rekordu 45,186.

19:43

O zlaté medaile se v basketbale 3x3 utkají domácí oblíbenci s reprezentací Nizozemska. Do ženského finále nepostoupily obhájkyně tokijského triumfu z USA, které podlehly v prodloužení 16:18 Španělkám. Ty v evropském derby vyzvou Německo. Přímý přenos finále sledujte živě od 22:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

19:30

Tomáš Habarta nastoupil do rozběhu na 3000 metrů překážek se zraněným kolenem a hned v prvním kole z dráhy odkulhal a závod nedokončil.

19:22

Britské dráhové cyklistky postoupily do finále týmového sprintu ve světovém rekordu 45,338. Vylepšily maximum z odpolední kvalifikace (45,472).

19:08

Nizozemská jachtařka Marit Bouwmeesterová má den před koncem olympijské soutěže v kategorii ILCA 6 neboli Laser Radial na prvním místě nedostižný náskok. Šestatřicetiletá závodnice zopakuje triumf z Ria de Janeiro 2016 a stane se nejúspěšnější jachtařkou olympijské historie.

17:51

Britské cyklistky vytvořily v kvalifikaci týmového sprintu časem 45,472 nový světový rekord. Dosavadní maximum vylepšily o 15 tisícin.

17:19

Australská hvězda Ariarne Titmusová si po olympijských hrách v Paříži, kde získala dvě zlaté medaile, dá zhruba roční přestávku od plavání.

17:08
17:04

Australská vodní slalomářka Noemie Foxová se stala historicky první olympijskou vítězkou v kayakcrossu. Navázala na dvě pařížská zlata sestry Jessiky.

16:57

Dánský badmintonista Viktor Axelsen obhájil olympijské prvenství z Tokia. V pařížském finále porazil dvakrát 21:11 Kunlavuta Vitidsarna z Thajska. Záznam finále zde.

16:37

Vodní slalomář Lukáš Rohan senzačně postoupil do čtyřčlenného finále kayakcrossu. V semifinálové jízdě byl druhý.

16:18

Lukáš Rohan se na rozdíl od Jiřího Prskavce představí v semifinále kayakcrossu díky diskvalifikaci soupeře.

16:02

Vodní slalomář Jiří Prskavec dojel ve čtvrtfinále kayakcrossu třetí a do semifinále nepostoupil.

16:01

Italští střelci Gabriele Rossetti a Diana Bacosiová vyhráli olympijský skeet dvojic. V boji o zlato porazili Američany Hancocka a Smithovou 45:44.

16:01

Soutěž v prostných ovládla Brazilka Rebeca Andradeová. Druhé místo obsadila americká hvězda Simone Bilesová.

14:51

Čínské pozemní hokejistky překvapivě porazily ve čtvrtfinále 3:2 Austrálii a po šestnácti letech postoupily do semifinále. Australanky přitom ovládly bez porážky základní skupinu, zatímco Číňanky prošly do vyřazovací části z posledního čtvrtého postupového místa.

13:39

Simone Bilesová obsadila na kladině až páté místo a čtvrté zlato na olympijských hrách v Paříži nezískala. Vyhrála Italka Alice D'Amatová před Čou Ja-čchin z Číny a krajankou Manilou Espositovou.

13:22

Sportovní střelci Jakub Tomeček a Barbora Šumová se v soutěži dvojic ve skeetu do finále nedostali. Po sedmi chybách Šumové skončili v Paříži osmí.

12:44

Ani jedna z trojice českých běžkyň na 400 metrů nevybojovala přímý postup. Lurdes Gloria Manuel, Lada Vondrová i Tereza Petržilková jdou do oprav.

12:43

Čínský gymnasta Cou Ťing-jüan obhájil zlato na bradlech. Na druhém místě skončil Ilja Kovtun z Ukrajiny, třetí byl Šinnosuke Oka z Japonska.

12:23

Tyčkařka Amálie Švábíková postoupila do středečního finále. Ani nemusela splnit limit 470 cm, protože 455 cm zdolalo jen 11 skokanek.

11:54

Zlato ve dvouhře badmintonistek získala nejvýše nasazená An Se-jong z Koreje. Ve finále porazila 21:13, 21:16 Číňanku Che Ping-ťiao. Záznam finále zde.

11:42

Čtvrtkař Matěj Krsek si v opravách zlepšil osobní rekord o dvě setiny na 45,53 sekundy, ale ani jemu to na postup to nestačilo.

11:01

Nikoleta Jíchová neuspěla v opravách a olympijské hry pro českou překážkářku končí.

10:17

Překážkář Vít Müller nepostoupil ze svého rozběhu a v Paříži jej budou čekat opravy.

10:13

Šampionem ve střelbě z rychlopalné pistole se stal Číňan Li Jüe-chung. Druhý byl Korejec Čo Jong-če, třetí další Číňan Wang Sin-ťie.

09:26

Smíšenou štafetu triatlonistů vyhráli Němci. Až fotofinish rozhodl o stříbrných medailích – nakonec byli v cíli o několik milimetrů dříve Američané před bronzovými Brity.

07:22

Lezec Adam Ondra vstoupí do dvojkombinace. V akci se představí deset českých atletů a poslední šanci vylepšit nelichotivou bilanci budou mít střelci. Ve skeetu smíšených dvojic nastoupí Jakub Tomeček a Barbora Šumová. Ve čtvrtfinále kayakcrossu budou usilovat o další postup Jiří Prskavec a Lukáš Rohan. Kompletní přehled pondělního dění zde.

07:20

PONDĚLÍ 5. SRPNA

22:06

Zlatou medaili v soutěži družstev fleretistů vybojovali šermíři Japonska. Úřadující mistři světa v dnešním finále v Grand Palais porazili 45:36 Itálii. Bronz získala domácí Francie po výhře 45:32 nad USA.

22:06

Soutěž kladivářů rozhodl Kanaďan Ethan Katzberg hned prvním hodem, při němž poslal své náčiní do vzdálenosti 84,12 metru.

21:58

Nejrychlejším sprinterem olympiády je Noah Lyles. Americký favorit velice těsně porazil druhého Kishana Thompsona z Jamajky. Oba běželi za 9,79. Třetí je další z Američanů Fred Kerley.

21:39

Soutěž výškařek vyhrála na olympijských hrách největší favoritka Jaroslava Mahučichová z Ukrajiny. Světová rekordmanka skočila 200 cm.

21:38

Obhájce zlata ve skoku do výšky Gianmarco Tamberi musel kvůli nemoci odložit odlet do Paříže. Italský atlet, který se před třemi lety v Tokiu podělil o první místo s Mutazem Issou Baršimem z Kataru, má horečky a podezření na ledvinové kameny.

20:50

Belgičané nenastoupí v pondělí do smíšené triatlonové štafety poté, co účastnice středečního závodu žen Clair Michelová onemocněla. Jestli její zdravotní stav souvisí s plaváním v Seině, není jasné. Podle agentury AP onemocněl i švýcarský triatlonista Adrien Briffod.

20:42

V semifinále olympijské stovky zaběhli nejlepší časy Jamajčané Kishane Thompson (9,80) a Oblique Seville (9,81). Postoupili i největší favorit Američan Noah Lyles a italský obhájce zlata Marcell Jacobs, i když ten až z třetího místa díky času. Finále je na programu ve 21:50.

19:35

V mužské polohové štafetě na 4x100 metrů poprvé na olympijských hrách nezvítězili američtí plavci. V Paříži dohmátla první čtveřice z Číny.

19:34

Zlato v tenisové čtyřhře získaly Italky Sara Erraniová a Jasmine Paoliniová. Ve finále zdolaly Andrejevovou a Šnajderovou 2:6, 6:1, 10:7.

19:34

Matěj Krsek obsadil v rozběhu na 400 metrů poslední místo v čase 45,71 sekundy a půjde do oprav.

19:07

Olympijský závod kraulařů na 1500 metrů vyhrál ve světovém rekordu obhájce tokijského zlata Bobby Finke. Americký plavec dohmátl v čase 14:30,67.

18:12

Silniční závod cyklistek vyhrála v Paříži Američanka Kristen Faulknerová. Jednatřicetiletá závodnice rozhodla závěrečným nástupem tři kilometry před cílem. Zatímco se po sobě tři její soupeřky dívaly, Faulknerová si dojela pro olympijské zlato. Stříbrná je Marianne Vosová, bronz bere Lotte Kopecky. Julia Kopecký obsadila 36. místo.

18:00

Pozemní hokejisté Belgie zlato neobhájí. Ve čtvrtfinále prohráli 2:3 se Španělskem. Do semifinále postoupila Indie, která si po výsledku 1:1 v normální hrací době poradila s Velkou Británií 4:2 v nájezdech.

17:48

Olympijský turnaj golfistů ovládl první hráč světa Američan Scottie Scheffler. O jednu ránu porazil Angličana Fleetwooda. Třetí je Japonec Macujama.

17:48

Badmintonisté Li Jang a Wang Čch'-lin z Tchaj-wanu obhájili zlato ve čtyřhře. Ve finále porazili 2:1 Liang Wej-kchenga a Wang Čchanga z Číny.

17:26

Boxerka Cindy Ngambaová získala historicky první olympijskou medaili pro tým uprchlíků, který pod pěti kruhy startuje od Her v Riu 2016. Kamerunská rodačka porazila ve čtvrtfinále turnaje ve váze do 75 kg domácí Francouzku Davinu Michelovou a díky postupu do semifinále má jistý minimálně bronz.

17:17

Gymnasta Carlos Yulo den po triumfu v prostných ovládl i soutěž v přeskoku a získal pro Filipíny třetí zlato v historii.

16:46

Francisca Crovettová vyhrála v rozstřelu soutěž skeetařek a získala pro Chile premiérové zlato ve sportovní střelbě.

16:27

Zlatou medaili na bradlech získala Kajlía Namúrová z Alžírska před Čchiou Čchi-jüan z Číny a Sunisou Leeovou z USA.

16:05

Stovky lidí čekaly na bronzový olympijský tým šermířů i na Olympijském festivalu v Mostě. Jakub Jurka, Martin Bureš, Jiří Beran a Michal Čupr se svěřili se svými dojmy po vítězství nad Francouzi v boji o třetí místo, zdravili se s diváky a rozdávali autogramy. Zvláštní pocty se dočkal Beran, který se loučí s kariérou.

15:45

Čínský gymnasta Liou Jang obhájil zlato na kruzích. Druhý skončil jeho krajan Cou Ťing-jüan, třetí byl Řek Eleftherios Petrunias.

15:39

Pistoláři Martin Podhráský a Matěj Rampula nepostoupili z kvalifikace rychlopalby. Rampula obsadil 14. příčku, Podhráský při třetím startu 27. místo.

15:31

Stolní tenista Fan Čen-tung získal ve dvouhře pro Čínu třetí zlato ze tří dosavadních soutěží. Ve finále zdolal Švéda Möregaardha 4:1. Záznam zde.

15:16

Korejský lukostřelec Kim U-čin vyhrál poprvé olympijskou soutěž jednotlivců a ziskem třetího pařížského zlata napodobil výkon krajanky Lim Si-hjon. Záznam zde.

14:42

Basketbalové evropské šampionky z Belgie se po výhře 85:58 nad Japonskem na závěr skupinové fáze olympijského turnaje kvalifikovaly do čtvrtfinále.

14:14

Přímý přenos finálového utkání mužské tenisové dvouhry Novak Djokovič – Carlos Alcaraz sledujte na ČT sport.

13:45

Německá jezdkyně Jessica von Bredowová-Werndlová vyhrála v Paříži po týmové i individuální soutěži v drezúře a obhájila obě zlaté medaile z Tokia.

13:45

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner prohráli v osmifinále olympijského turnaje s Nizozemci Stefanem Boermansem a Yorickem de Grootem a skončí devátí.

13:40

Střelkyně Barbora Šumová do finále olympijské soutěže ve skeetu nepostoupila. Po nedělních šesti chybách a celkově jedenácti obsadila 22. místo.

13:27

Tenistky Karolína Muchová a Linda Nosková v Paříži olympijský bronz ve čtyřhře nezískaly. Se Španělkami Sorribesovou a Bucsaovou prohrály dvakrát 2:6.

12:43

Olympijská šampionka v šermu kordem Vivian Kongová se rozhodla po zisku zlaté medaile v Paříži ukončit kariéru. Třicetiletá hongkongská šermířka to oznámila týden po vítězném finále v Grand Palais, ve kterém v prodloužení porazila domácí naději Auriane Mallovou-Bretonovou.

12:42

Také Lin Jü-tching z Tchaj-wanu, druhá z boxerek, jejichž start v Paříži vzbuzuje kontroverze, postoupila podobně jako Alžířanka Imán Chalífová do semifinále olympijského turnaje a má jistou medaili. Osmadvacetiletá bývalá mistryně světa porazila ve čtvrtfinále kategorie do 57 kg jednoznačně 5:0 na body Svetlanu Kamenovovou Stanevovou z Bulharska.

12:02

Sen španělské badmintonistky Caroliny Marínové o druhém olympijském zlatu ukončilo v Paříži zranění. Šampionka z Ria de Janiero 2016 musela vzdát nadějně rozehrané semifinále proti Číňance Che Ping-ťiao kvůli poranění již jednou operovaného pravého kolena.

11:51

Druhý český dálkař Petr Meindlschmid svou olympijskou premiéru v Paříži nezvládl. Po prvním skoku dlouhém jen 697 cm dvakrát přešlápl.

10:36

Trenér basketbalistů Jižního Súdánu Royal Ivey se po sobotní porážce od Srbska 85:96 a vyřazení z olympijského turnaje zlobil na rozhodčí. Obvinil je ze zaujatosti a poukázal při tom zejména na velký rozdíl v počtu nařízených trestných hodů. Šéf federace a bývalý hráč NBA Luol Deng vznesl požadavek, že by na velkých mezinárodních turnajích měli působit také afričtí sudí více znalí afrického způsobu hry.

09:33

O držitelích olympijských medailí v surfingu se na Tahiti rozhodne až v pondělí. Podle předpovědi nebudou v neděli na pláži Teahupo'o ideální vlny a pořadatelé proto v předstihu vyvrcholení soutěže odložili.

09:16

Triatlonisté se nedočkají tréninku v Seině ani před závodem smíšených štafet, který je na programu v pondělí. Po deštích v řece opět stouply hodnoty znečištění nad povolenou hranici a pořadatelé ho v zájmu zdraví sportovců zrušili.

09:11

Od 12 hodin rozehrají utkání o bronz v ženské čtyřhře tenistky Karolína Muchová a Linda Nosková v souboji se španělskou dvojicí Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

07:55

NEDĚLE 4. SRPNA

23:27

Španělky postoupily do semifinále olympijského turnaje fotbalistek po vydřené výhře v penaltovém rozstřelu nad Kolumbií, s níž prohrávaly 0:2. V semifinále je čeká Brazílie. Ve hře o páté zlato zůstaly Američanky, které ve čtvrtfinále udolaly Japonsko 1:0, a v semifinále se střetnou s Německem.

22:41

Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová se rozloučily s olympijským turnajem porážkou s Kanaďankami v předkole play-off.

22:00

Vítězem olympijského desetiboje se stal Nor Markus Rooth výkonem 8796 bodů. Obhájce zlata Kanaďan Damian Warner neskočil základní výšku v tyči.

21:53

Američanka Katie Ledecká má deváté zlato z olympijských her. Kraulovou osmistovku v Paříži vyhrála počtvrté za sebou, to zatím v plavání dokázal jenom její krajan Michael Phelps.

21:29

Běh na 100 metrů v Paříži vyhrála Julien Alfredová ze Svaté Lucie v čase 10,72 sekundy a pro karibský ostrov získala první olympijskou medaili.

21:10

Smíšenou štafetu na 4x400 metrů vyhráli Nizozemci v evropském rekordu 3:07,43. Američané po světovém rekordu v rozběhu skončili druzí.

21:02

Američan Ryan Crouser získal třetí olympijské zlato, což se ještě žádnému koulaři nepodařilo. V pařížském finále vyhrál výkonem 22,90 metru.

20:47

Maďarský plavec Kristóf Milák vyhrál závod na 100 metrů motýlek. Ve finále dohmátl o devět setin sekundy dříve než kanadský vicemistr světa Joshua Liendo a stejně jako v Tokiu získal zlato a stříbro.

20:16

A končí také Tomáš Staněk, který neprošel mezi osm nejlepších do finále v koulařském sektoru.

20:11

Karolína Maňasová zaběhla v semifinále ženské stovky za 11,35 a olympijský závod pro ni skončil. Obsadila celkové 24. místo.

19:37

Američtí basketbalisté vyhráli i třetí zápas ve skupinové fázi a po výhře 104:83 nad Portorikem prošli do vyřazovacích bojů jako tým s nejlepší bilancí. LeBron James a spol. do třetice překonali stobodovou hranici a soupeře udrželi pod 90 body. Už před posledním duelem základní části, ve kterém se Srbové utkají s Jižním Súdánem o druhé místo ve skupině C, je jasné, že Američané ve čtvrtfinále narazí na Brazílii.

19:21

Teddy Riner rozhodl o triumfu Francie v soutěži družstev nad Japonci výhrou nad Tacurem Saitem a získal již páté olympijské zlato.

19:09

Tereza Fišerová a Jiří Prskavec postoupili z oprav do dalšího programu kayakcrossu.

18:45

Ondřej Perušič a David Schweiner se v nedělním osmifinále utkají s Nizozemci Stefanem Boermansem a Yorickem de Grootem.

18:27

Tenistka Čeng Čchin-wen porazila ve finále Donnu Vekičovou z Chorvatska 6:2, 6:3 a stala se první Číňankou, která ve dvouhře získala olympijské zlato.

18:23

Americký golfista Xander Schauffele má v Paříži na dosah obhajobu zlata z Tokia. Po třech kolech dál drží první místo a o vedení v turnaji dělí se Španělem Jonem Rahmem. Vítěz dvou letošních majorů British Open a PGA Championship Schauffele dnes zahrál 68 ran a má bilanci -14, Rahm dnes byl ještě o dvě rány lepší a do čela se posunul ze čtvrtého místa.

18:23

Irský gymnasta Rhys McClenaghan vyhrál v Paříži na koni našíř a po dvou titulech z mistrovství světa a dvou z mistrovství Evropy má olympijské zlato.

17:32

Novým olympijským šampionem v silničním závodě se v Paříži stal Remco Evenepoel. Belgický závodník tak má druhé letošní zlato, neboť ovládl i olympijskou časovku. Evenepoel definitivně rozhodl nástupem patnáct kilometrů před cílem. Za ním se seřadili domácí Valentin Madouas a Christophe Laporte.

17:22

Americká gymnastka Simone Bilesová získala v Paříži jako druhá žena olympijské historie po Věře Čáslavské druhou zlatou medaili na přeskoku.

17:19

Čínské finále ve čtyřhře badmintonistek vyhrály nejvýše nasazené Čchen Čching-čchen a Ťia I-fan. Vylepšily stříbro z Tokia.

16:41

Americký střelec Vincent Hancock ovládl počtvrté v kariéře soutěž skeetařů. V Paříži vyhrál před krajanem Connerem Lynnem Princem.

16:28

Vodní slalomářka Antonie Galušková postoupila v kayakcrossu do 2. kola. Tereza Fišerová v rozjížďce neuspěla a musí do oprav.

16:17

Čínská stolní tenistka Čchen Meng obhájila v Paříži olympijské zlato. Stejně jako před třemi lety v Tokiu ve finále porazila 4:2 krajanku Sun Jing-ša.

16:16

Soutěž gymnastů na prostných vyhrál v Paříži Carlos Yulo a získal pro Filipíny druhé olympijské zlato v historii a první mužské.

15:43

Kanadský desetibojař Damian Warner měl v tyči tři neplatné pokusy na základní výšce 460 cm a olympijské zlato neobhájí. Vede Němec Leo Neugebauer.

15:42

Olympijské zlato v drezuře družstev obhájili jezdci Německa. Stříbro ve Versailles s těsným odstupem získali Dánové, bronz Britové.

15:09

Jednadvacetiletá korejská lukostřelkyně Lim Si-hjon porazila v olympijském finále krajanku Nam So-hjon a v Paříži vybojovala třetí zlatou medaili.

15:08

O třetí dopingový nález v olympijské Paříži se postaral afghánský judista Mohammad Samím Fajzád. Mezinárodní testovací agentura oznámila, že účastník soutěže do 81 kg měl pozitivní test na anabolický steroid stanozolol. Fajzád, který ve středu oslaví 22. narozeniny, byl z olympiády vyloučen.

14:41

Windsurfař Tom Reuveny z Izraele slaví při debutu na Hrách zlato v nové kategorii IQFoil. Další medaile mají Australan Morris a Nizozemec van Opzeeland.

14:40

Začíná tenisové utkání o bronz v mužské čtyřhře. Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem usilují o další českou medaili proti americkému páru Taylor Fritz a Tommy Paul. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

14:20

Brokový střelec Jakub Tomeček se do olympijského finále ve skeetu neprobojoval. Po dvou chybách v druhé části kvalifikace skončil dvanáctý.

14:14

Australští tenisté Matthew Ebden a John Peers získali zlato ve čtyřhře. Ve finále porazili Austina Krajicka a Rajeeva Rama z USA 6:7, 7:6 a 10:8 v super tie-breaku.

14:00

Tenisové utkání mužské čtyřhry o bronz s Tomášem Macháčem a Adamem Pavláskem nezačne dřív než ve 14:25.

13:56

Herec Tom Cruise a jeho velkolepý kaskadérský kousek má ozdobit závěrečný ceremoniál olympijských her v Paříži. Podle informací serveru TMZ.com se hollywoodská hvězda spustí na plochu Stade de France na laně ze střechy s olympijskou vlajkou.

13:36

Start tenisového utkání mužské čtyřhry o bronz s Tomášem Macháčem a Adamem Pavláskem se oddaluje, zápas by neměl začít dříve než ve 14 hodin. Záležet bude na dohrávce finálového duelu.

12:52

Po sedmi disciplínách desetiboje vede v Paříži Němec Leo Neugebauer s náskokem 72 bodů před obhájcem olympijského zlata Damianem Warnerem z Kanady.

11:50

Ani druhý český tyčkař David Holý ve finále nebude. V kvalifikaci zdolal 560 cm, o deset centimetrů výš už ani on neuspěl.

10:25

Mezinárodní boxerská asociace (IBA) oznámila, že vyplatí Italce Angele Cariniové, která na olympijských hrách v Paříži vzdala po 46 sekundách zápas s Alžířankou Imán Chalífovou, prémii 50 000 dolarů (1,2 milionu korun). Poloviční částkou se rozhodla odměnit i jejího trenéra a národní federaci.

09:00

Zlatý tenisový triumf označují čeští politici za obrovský úspěch. Ve svých příspěvcích na sociálních sítích zmiňují emoce, které páteční finálový duel Tomáše Macháče a Kateřiny Siniakové přinesl. Česká dvojice dotáhla dramatický zápas proti čínské dvojici Čang Č'-čen, Wang Sin-jü za hodinu a 18 minut k vítězství 6:2, 5:7 a 10:8.

08:17

Že deblová specialistka Kateřina Siniaková dokáže vítězit s kýmkoliv, potvrdila i po boku Tomáše Macháče. Radit však svému zlatému olympijskému parťákovi údajně nemusela, naopak si pomáhali navzájem. Macháč prokázal pevné nervy zejména v závěru, kdy se necítil před bouřlivou kulisou Roland Garros ani trošku nervózně. Lituje ale, že jeho úspěchy byly na úkor jeho deblového kamaráda Čang Č'-čena z Číny.

07:00

SOBOTA 3. SRPNA

23:12

Fotbalisté domácí Francie postoupili do semifinále olympijského turnaje. Ve čtvrtfinále vyřadili Argentinu po výhře 1:0, rozhodl Jean-Philippe Mateta.

23:07
22:19

Závod žen v bikrosu vyhrála Australanka Saya Sakakibaraová před Nizozemkou Manon Veenstraovou a Švýcarkou Zoé Claessensovou.

22:18

Fotbalisté Egypta postoupili do semifinále olympijského turnaje. Ve čtvrtfinále porazili Paraguay na penalty 5:4, po prodloužení skončil zápas 2:2.

21:49

Olympijskou týmovou soutěž kordistů ovládli maďarští šermíři po výhře 26:25 v prodloužení nad japonskými obhájci zlata.

21:47

Závod mužů v bikrosu opanovali domácí Francouzi. Vyhrál Joris Daudet před Sylvainem Andrem a Romainem Mahieuem.

21:21

Po prvním dni olympijského desetiboje vede Němec Leo Neugebauer. Obhájce zlata Damian Warner z Kanady je čtvrtý se ztrátou 89 bodů.

21:16
21:09

Francouzský prezident Emmanuel Macron odsoudil on-line útoky a šikanu uměleckého šéfa slavnostního zahájení Thomase Jollyho. Jeho velmi netradiční pojetí zahájení dalo prostor mnoha různým menšinám, sklidilo však kritiku od konzervativních kruhů i náboženských představitelů. Agentura AFP informovala, že se Jollyho obtěžováním začala ve středu zabývat policie.

21:08
20:52
20:50

Koulař Tomáš Staněk se poprvé na olympijských hrách probojoval do finále. V kvalifikaci hned prvním pokusem vylepšil své letošní maximum na 21,61 m.

20:49

Soutěž skokanů na trampolíně vyhrál Ivan Litvinovič z Běloruska a jako první z neutrálních sportovců získal na olympijských hrách v Paříži zlato.

19:35

Přímý přenos utkání o bronz v soutěži kordistů Česko – Francie sledujte právě teď na ČT sport a ČT sport Plus.

19:32

Francouzští obhájci olympijského zlata v házené se na turnaji v Paříži dočkali první výhry a udrželi se ve hře o postup do play-off. Letošní evropští šampioni a vicemistři světa z loňska porazili outsidera skupiny B Argentinu 28:21 a rozšířili svoji dosavadní skromnou sbírku na tři body.

19:23

Srbská výškařka Angelina Topičová přijde kvůli zranění o finále. Devatenáctiletá vicemistryně Evropy, jež patřila do okruhu medailových favoritek, utrpěla v rozcvičce před kvalifikací frakturu kotníku, a přestože do finále postoupila, v Paříži už v neděli závodit nebude.

18:10

Olympijský turnaj golfistů vede v polovině trojice hráčů včetně obhájce zlata z Tokia Američana Xandera Schauffeleho. Jedenáct ran pod par mají po dvou kolech také Japonec Hideki Macujama a Angličan Tommy Fleetwood, který v pátek zahrál -7 a poskočil o jedenáct míst.

18:03

Francouzská hvězda Teddy Riner jako první judista získal čtyři zlaté olympijské medaile. Ve finále nad 100 kg v Paříži porazil Kim Min-čonga z Koreje.

17:52

Brazilská judistka Beatriz Souzaová v Paříži ve finále kategorie nad 78 kg porazila Raz Herškovou z Izraele a získala první olympijskou medaili.

17:19

Korejští lukostřelci Lim Si-hjon a Kim U-čin vyhráli olympijskou soutěž smíšených dvojic. Oba v Paříži přidali zlaté medaile k titulům z družstev.

17:16

Čínští badmintonisté Čeng S'-wej a Chuang Ja-čchiung získali zlato ve smíšené čtyřhře. Ve finále porazili korejský pár Kim Un-ho, Čong Na-un 2:0.

17:14

Utkání českých kordistů o bronz proti Francii sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 19:30.

17:09

Fotbalisté Maroka se stali prvními semifinalisty olympijských her. V úvodním čtvrtfinále zdolali USA 4:0, Rahimí vstřelil již pátý gól na turnaji.

16:52

Čeští kordisté budou šermovat o bronz. V semifinále soutěže družstev prohráli 37:45 s obhájci zlata z Japonska.

16:42

Gruzínský judista Guram Tušišvili byl diskvalifikován v olympijské soutěži nad 100 kilogramů za nesportovní chování po prohraném souboji s francouzskou hvězdou Teddym Rinerem. Devětadvacetiletý mistr světa z roku 2018 a stříbrný medailista z předchozích Her v Tokiu tím přišel o šanci zabojovat v Paříži o bronz.

16:41

Tři čínští stolní tenisté a Švéd Truls Möregaardh se utkají o zlato z dvouher. Ženské finále mezi Čchen Meng a Sun Jing-ša bude mít stejné složení jako před třemi lety v Tokiu, kdy se radovala první z nich. Möregaardhovým soupeřem bude obhájce stříbra Fan Čen-tung.

16:41

Vodní slalomář Lukáš Rohan zajel patnáctý čas v kvalifikaci kayakcrossu, Jiří Prskavec byl v takzvané časovce jednadvacátý. Nejrychleji projel 210 metrů dlouhou trať Brit Joseph Clarke. Výsledky rozhodly o nasazení do sobotního 1. kola, do kterého postoupilo všech 38 závodníků.

16:39

Čtyřnásobná vítězka Roland Garros Polka Iga Šwiateková vybojovala bronz. Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou porazila 6:2 a 6:1.

16:22

Zlato v parkuru družstev získala britská trojice Ben Maher, Harry Charles a Scott Brash. Na druhém místě skončili stejně jako před třemi lety v Tokiu Američané, třetí byli domácí Francouzi.

16:01

Tomáš Macháč a Adam Pavlásek se utkají o bronz s dvojicí Fritz, Paul. Američané prohráli v semifinále s Ebdenem a Peersem 5:7, 2:6.

15:55

Medailové jízdy windsurfařek za účasti Kateřiny Švíkové byly v olympijské regatě kvůli slabému větru v Marseille odloženy na sobotu.

15:03

Přímý přenos semifinálového utkání českých kordistů s Japonskem je na programu od 15:50.

14:43

Skoky na trampolíně v Paříži vyhrála Britka Bryony Pageová a po stříbru z Ria a bronzu z Tokia zkompletovala olympijskou medailovou sbírku.

14:37

Sportovní střelec Jakub Tomeček je na olympijských hrách po prvním dni kvalifikace skeetu sedmý a drží naději na postup do šestičlenného finále. Třiatřicetiletý český reprezentant v úvodních třech sériích minul dva terče a má 73 bodů stejně jako další tři soupeři na 6. až 9. místě. 

14:27

Čeští kordisté jsou v semifinále olympijského turnaje! Beran, Jurka a Rubeš porazili Italy 43:38.

13:43

Vítězi v jachtařské třídě 49er jsou Španělé Diego Botín a Florián Trittel, kteří regatu v Marseille vyhráli před Novým Zélandem a USA.

13:30

Po třech disciplínách desetiboje vede v Paříži Němec Leo Neugebauer o 78 bodů před obhájcem zlata Damianem Warnerem z Kanady. Světový rekordman Francouz Kevin Mayer kvůli zranění stehna start na poslední chvíli zrušil.

13:21

Karolína Muchová a Linda Nosková do finále nepostoupily. Po porážce s Italkami Erraniovou a Paoliniovou 3:6, 2:6 si zahrají o bronz.

13:11

Slovenská reprezentantka Tamara Potocká po rozplavbě na 200 metrů polohový závod zkolabovala a od bazénu ji museli na nosítkách a s kyslíkovou maskou na obličeji odnést záchranáři. Podle členů zdravotnického personálu byla jednadvacetiletá plavkyně při vědomí. Bližší informace o jejím stavu nejsou známy.

13:11

Olympijskou jachtařskou regatu ve třídě 49erFX vyhrály Odile van Aanholtová a Annette Duetzová z Nizozemska před Švédskem a domácí Francií.

13:09

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová jsou v play-off po výhře 2:1 nad domácími Clémence Vieiraovou, Aline Chamereauovou.

13:07

Ani druhý kladivář Volodymyr Myslyvčuk do finále nepostoupil. Výkon 73,84 m ho zařadil na 16. místo, Patrik Hájek skončil poslední.

13:01

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) odsoudil "agresi", které podle něj čelí dvě boxerky, jež byly loni "svévolně" vyloučeny z mistrovství světa v Dillí kvůli příliš vysoké hladině testosteronu. Jak Alžířanka Imán Chalífová, jejíž čtvrteční vítězství za 46 sekund nad Italkou Angelou Cariniovou vzbudilo pozdvižení, tak Lin Jü-tching z Tchaj-wanu, která má boxovat dnes, smějí podle regulí MOV na olympijských hrách startovat.

12:56

Karolína Maňasová si v rozběhu na 100 metrů v Paříži zlepšila osobní rekord o šest setin na 11,11 a postoupila do sobotního semifinále.

12:14

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek skončil ve finále na šestém místě. Vyhráli Irové Fintan McCarthy a Paul O´Donovan.

12:13

Zlato v synchronizovaných skocích z 3m prkna získali Wang Cung-jüan a Lung Tao-i. Čína ovládla v Paříži i čtvrtou skokanskou soutěž.

11:59

Chorvatští veslaři Martin a Valent Sinkovičovi ovládli dvojku bez kormidelníka a potřetí získali na olympijských hrách zlaté medaile.

11:56

Barbora Seemanová nepostoupila na závěr svého vystoupení do semifinále polohového závodu na 200 m. V rozplavbách obsadila 22. místo.

11:56

Výškařka Michaela Hrubá skončila v kvalifikaci na 15. místě výkonem 188 cm a do pondělního finále se nedostala.

11:29

Kladivář Patrik Hájek obsadil v první skupině kvalifikace výkonem 68,80 metru 15. místo a do pondělního finále nepostoupil.

11:17

Veslařky Pavlína Flamíková s Radkou Novotníkovou byly ve finále B na dvojce bez kormidelnice čtvrté a celkově skončily desáté.

11:14

Lukáš Krpálek končí na olympijském turnaji. Chvatem učimata jej vyřadil Japonec Saitó. 

11:10

Lukáš Krpálek nastupuje do svého druhého utkání, jeho soupeřem je Japonec Saitó.

11:09

Daniel Gracík nepostoupil časem 52,61 z rozplaveb na 100 m motýlek. 

10:52

Dalším soupeřem Lukáše Krpálka bude Japonec Tacuro Saitó, stříbrný medailista z MS v roce 2022. Utkání přijde na řadu mezi jedenáctou a dvanáctou hodinou.

10:33

Soutěž v třípolohové střelbě vyhrála Švýcarka Chiara Leoneová a navázala na triumf krajanky Niny Christenové z Tokia.

10:30

A Lukáš Krpálek zápas zvládnul a postupuje do 2. kola! Utkání s Jellem Snippem skončilo před časovým limitem.

10:27

Nastává čas Lukáše Krpálka. Český judista vstupuje do utkání prvního kola proti Nizozemci Snippeovi.

09:48

Typický suchý humor doprovází Andyho Murraye po celý život a neopustil ho ani při loučení se s profesionální kariérou. Britská tenisová legenda již předem avizovala, že po olympiádě pověsí závodní raketu na hřebík. A po vypadnutí ze čtvrtfinále dvouhry to potvrdil i na svých sociálních sítích: Stejně jsem neměl nikdy tenis rád.

07:00

PÁTEK 2. SRPNA

22:33

Kraulovou štafetu na 4x200 metrů vyhrály v Paříži Australanky. Americká plavkyně Katie Ledecká má stříbro, už třináctou olympijskou medaili.

22:21

Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč mají jistou medaili! Český smíšený pár postoupil do finále po vítězství 2:0 na sety nad kanadskou dvojicí Auger-Aliassime, Dabrowskiová.

21:43

Americké fleretistky po zlatu a stříbru v individuální soutěži ovládly v Paříži i družstva. Ve finále porazily 45:39 Itálii.

20:54

Loňský mistr světa Hubert Kós z Maďarska je vítězem na 200 metrů znak. Dlouho vedoucí řecký plavec Apostolos Christu jeho finiši neodolal.

20:33

Simone Bilesová v Paříži jako třetí gymnastka historie po Larise Latyninové a Věře Čáslavské získala druhé olympijské zlato ve víceboji.

19:48

Turnaj golfistů v Paříži vede po prvním kole Hideki Macujama z Japonska. Na druhém místě je se ztrátou dvou úderů obhájce zlaté medaile Američan Xander Schauffele.

19:20

Windsurfařka Kateřina Švíková skončila po 14 jízdách olympijské soutěže šestá a postoupila do pátečních medailových bojů pro deset nejlepších.

19:07

Olympijské zlato ve váze do 100 kilogramů získal judista Zelym Kocojev z Ázerbájdžánu a navázal na titul z letošního mistrovství světa. Ve finále po zásahu videorozhodčího osm sekund před koncem porazil Gruzínce Ilju Sulamanidzeho.

18:44

Barbora Krejčíková společně s Kateřinou Siniakovou končí. Nestačily na pár Diana Šnajderová / Mirra Andrejevová a po porážce ve dvou setech neobhájí své zlato z Tokia. Siniaková ještě vpodvečer nastoupí spolu s Tomášem Macháčem v semifinále smíšené čtyřhry.

18:12

Nástupcem Jiřího Prskavce na olympijském trůně je italský kajakář Giovanni de Gennaro. Prskavec končí na osmém místě, na bronz ztratil necelé tři vteřiny.

18:07

Zlato ve váze do 100 kg získal judista Zelym Kocojev z Ázerbájdžánu a navázal na titul z MS. Ve finále porazil Gruzínce Ilju Sulamanidzeho.

17:54

Jiřímu Prskavcovi se nepodařila finálová jízda a ve Francii skončí bez medaile. Momentálně mu patří páté místo.

17:26

Světový rekordman v desetiboji Kevin Mayer nebude kvůli zranění stehna startovat. Měl obhajovat stříbro z Tokia a Ria.

16:53

Šestnáctý hráč světového žebříčku Ital Lorenzo Musetti porazil obhájce tenisového zlata Němce Alexandera Zvereva 7:5, 7:5 a je v semifinále.

16:52

Sedmnáctiletý francouzský stolní tenista Félix Lebrun postoupil k velké radosti domácích fanoušků do semifinále dvouhry a sahá po medaili. Atmosféra na zápasech hvězdného teenagera podle agentury SID spíše připomíná fotbal a domácí příznivci každý jeho bod bouřlivě slaví.

16:28

Jiří Prskavec bez potíží s jednou chybou postoupil do kajakářského finále. V semifinále obsadil šesté místo. Nejlepší jízdu předvedl Brit Joseph Clarke. Přímý přenos finálových jízd sledujte od 17:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

16:24

Čtvrteční finále olympijské jachtařské regaty v mužské kategorii 49er bylo kvůli slabému větru zrušeno. O náhradním termínu zatím pořadatelé podle agentury Reuters nerozhodli.

16:19

Tenisté Tomáš Macháč a Adam Pavlásek si finále ve čtyřhře nezahrají. Po prohře s Američany Krajickem a Ramem dvakrát 2:6 zabojují o bronzové medaile.

16:18

Organizátoři pařížských Her potvrdili, že se někteří sportovci stali v olympijské vesnici oběťmi zlodějů. Agentura Kjódó v pondělí uvedla, že jednomu z japonských ragbistů z pokoje v olympijské vesnici ukradli snubní prsten, řetízek na krk a peníze. Trenér argentinských fotbalistů Javier Mascherano zase minulý týden řekl, že před středečním úvodním utkáním olympijského turnaje bylo okradeno několik jeho svěřenců.

15:12

Německé basketbalistky při premiéře na olympijském turnaji podruhé zvítězily a už mají jisté čtvrtfinále. Po výhře nad Belgií si v Lille poradily i s Japonskem, které porazily 75:64 i bez jedné z opor Nyary Saballyové.

14:11

Světová jednička Iga Šwiateková v Paříži olympijské zlato nezíská. Polská tenistka v semifinále podlehla Číňance Čeng Čchin-wen 2:6 a 5:7.

13:54

Tenisová dvojice Karolína Muchová a Linda Nosková je v semifinále olympijského turnaje. České duo přetlačilo tchajwanský pár Sie Šu-wej a Tsao Čch'-a-i v super tie-breaku třetího setu.

13:37
13:05

Finále A ženského dvojskifu překvapivě ovládly Lucy Spoorsová a Brooke Francisová z Nového Zélandu. Podobně nečekaně skončilo i finále mužského dvojskifu, ve kterém zlaté medaile získali Rumuni Andrei Sebastian Cornea a Marian Florian Enache. Závody čtyřek bez kormidelníka ovládli veslaři USA a veslařky Nizozemska.

09:23
08:42

U fotbalistek Austrálie skončil po překvapivém vyřazení v základní skupině olympijského turnaje trenér Tony Gustavsson. O propuštění švédského kouče, který se národního týmu ujal v září 2020 a na loňském domácím mistrovství světa s ním vybojoval čtvrté místo, informoval australský svaz.

08:10

Šestý den znamená v Paříži i start atletických disciplín. Jako první se pod pěti kruhy představí rychlochodci. Od 10:30 se na pařížské ulice vydá i česká reprezentantka Eliška Martínková. Přímé přenosy z olympijského dění mužete sledovat živě na ČT sport a ČT sport Plus.

08:01

Závody v surfingu dál komplikuje počasí na Tahiti. Středeční jízdy rozhodčí zrušili, protože podmínky na pláži Teahupo'o vyhlášené vysokými vlnami byly po silné bouři, která prošla regionem, příliš nebezpečné. Pořadatelé doufají, že by se soutěže mohly opět rozběhnout dnes v 19:00 SELČ.

07:00

ČTVRTEK 1. SRPNA

23:20

Basketbalisté Spojených států amerických porazili ve svém druhém utkání na olympijském turnaji 103:86 debutující Jižní Súdán. Favorizovaný tým plný hvězd NBA navázal v Lille na úvodní vítězství nad Srbskem a kvalifikoval se do pařížského čtvrtfinále, v němž už jsou i mistři světa Němci, Kanaďané a domácí Francouzi.

23:00

Tečku za dechberoucím plaveckým večerem udělal Číňan Pchan Čan-le, který na kraulové stovce vylepšil světový rekord na 46,40 sekundy.

22:47

Skvělá zpráva z tenisu. Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková postoupili do semifinále ve smíšené čtyřhře. Japonskou dvojici Nišikori, Šibaharaová zdolali 7:5, 6:2.

22:38

Léon Marchand má další olympijský rekord a další zlato. Francouzský plavec porazil všechny své soupeře také na prsařské dvoustovce.

21:50

Badmintonista Jan Louda obsadil v základní skupině druhé místo. Teoretické naděje na postup utnul ve zbylém utkání výhrou favorit Loh Kean Yewa.

21:45

Americká plavkyně Katie Ledecká má v 27 letech osmé olympijské zlato. V Paříži suverénně vyhrála patnáctistovku a v disciplíně, kterou na mistrovství světa poprvé ovládla už před 11 lety, obhájila prvenství z Tokia.

21:32

Korejští šavlisté obhájili týmový titul z Tokia. Ve finále porazili Maďary se sesazeným šampionem Szilágym. Bronz mají Francouzi.

21:30

V pozdním čase rozehráli zápas 2. kola smíšené čtyřhry Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem proti japonskému páru Ena Šibaharaová, Kei Nišikori. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

21:18

Rafael Nadal a Carlos Alcaraz dohráli v čtyřhře ve čtvrtfinále. Americkému páru Krajicek, Ram podlehli 2:6, 4:6.

21:17

Francouzští házenkáři jsou při obhajobě zlatých medailí po třech zápasech stále bez vítězství. Proti Egyptu získal tým kolem loučící se hvězdy Nikoly Karabatice díky gólu v poslední sekundě alespoň první bod za remízu 26:26, v šestičlenné základní skupině B ale zůstává na nepostupové pozici.

20:57

Gymnastický víceboj vyhrál Šinnosuke Oka a získal pro Japonsko čtvrté zlato v této soutěži za sebou. Dvacetiletý debutant na velké světové seniorské akci navíc v Bercy Areně navázal na pondělní triumf s družstvem.

20:02

Srbští basketbalisté deklasovali Portoriko 107:66 a po úvodní porážce od USA se dočkali na turnaji první výhry. V Lille potvrdili vicemistři světa roli favorita po týmovém výkonu, k drtivé výhře přispělo sedm hráčů dvouciferným bodovým příspěvkem. Hvězdný Nikola Jokič se na jedinou asistenci přiblížil k zisku triple double, a to odehrál jen 23 minut.

19:55

Krejčíková a Siniaková udělaly další krok k obhajobě zlata. Po výhře nad Šibaharaovou a Aojamaovou 7:5, 6:4 postoupily do čtvrtfinále.

18:59

Čtyřnásobná vítězka Roland Garros Iga Šwiateková postoupila do semifinále. Danielle Collinsová za stavu 6:1, 2:6, 4:1 pro Polku vzdala.

18:37

Gruzínský judista Laša Bekauri obhájil v kategorii do 90 kg olympijské zlato z Tokia. Přemožitel Davida Klammerta Ngayap Hambou získal bronz.

18:10

Jachtařky Zosia Burska a Sára Tkadlecová obsadily na olympijské regatě v Marseille v kategorii 49erFX 19. místo a do medailových bojů nepostoupily.

18:09

Gabriela Satková byla první v kvalifikaci i v semifinále, ale samotný boj o medaile české kanoistce nevyšel. Česká závodnice skončila po několika chybách až sedmá. Zlato znovu slaví Australanka Jessica Foxová.

17:03

Od začátku olympijských her čelili pořadatelé sportovního svátku 68 kybernetickým útokům. Dva směřovaly přímo na olympijské lokality. Všechny útoky se podařilo zastavit, uvedl dnes francouzský premiér Gabriel Attal.

17:00

Karolína Muchová a Linda Nosková postoupily do čtvrtfinále čtyřhry. Nasazené jedničky Gauffovou a Pegulaovou porazily 2:6, 6:4, 10:5.

16:26

Soutěž žen ve střelbě na trap vyhrála suverénně Adriana Ruanová a získala pro Guatemalu první olympijské zlato v historii.

16:25

Velkou fazónu potvrdila Gabriela Satková na olympiádě v Paříži i v semifinále soutěže kanoistek. Dvaadvacetiletá česká reprezentantka ve francouzské metropoli vyhrála kvalifikaci i semifinále a postoupila mezi posledních dvanáct žen, které se utkají o medaile ve finále. To můžete sledovat od 17:25 v přímém přenosu na ČT sport i ČT sport Plus.

16:18

Badmintonistka Tereza Švábíková podlehla favorizované Gregorii Tunjungové z Indonésie 12:21, 18:21 a po druhé porážce na turnaji končí.

16:10

Marie Horáčková vypadla v osmifinále turnaje lukostřelkyň. Mistryně světa nestačila na Korejku Nam, se kterou prohrála 3:7. 

15:24

Barbora Krejčíková do semifinále dvouhry nepostoupila. Letošní vítězka Wimbledonu doplatila na náročný program a Slovence Anně Karolíně Schmiedlové podlehla za hodinu a 29 minut 4:6, 2:6. Turnaj pokračuje v singlových soutěžích bez české účasti.

15:11

Ukrajinský boxerský šampion v těžké váze Oleksander Usyk nabídl svým krajanům dodatečnou motivaci k bojům v olympijském ringu. Za jakoukoliv medaili z pařížského turnaje jim držitel mistrovských pásů profesionálních organizací WBA, WBC a WBO, jenž má ve sbírce olympijské zlato z Londýna 2012, vyplatí prémie z vlastní kapsy.

14:57

Tomáš Macháč a Adam Pavlásek postoupili do semifinále čtyřhry a zahrají si v Paříži o medaili. Ve čtvrtfinále český pár porazil nasazené dvojky Kevina Krawietze a Tima Pütze z Německa po obratu 3:6, 6:1, 10:5. Daviscupoví reprezentanti otočili i potřetí nepříznivý vývoj a vyhráli díky vydařenému super tie-breaku.

14:33

Kanada neuspěla u Sportovního arbitrážního soudu CAS s odvoláním proti odečtu šesti bodů v turnaji fotbalistek za to, že pomocí dronu špehovala trénink Nového Zélandu. Obhájkyně zlata sice oba dosavadní zápasy ve skupině vyhrály, po odečtu ale mají na kontě nula bodů a pro udržení naděje na postup do čtvrtfinále musí porazit Kolumbii.

14:07

Iveta Miculyčová obsadila ve freestyle BMX šesté místo. Od bronzu dělilo v devítičlenném finále osmnáctiletou českou bikerku při její premiéře pod pěti kruhy 6,5 bodu. Zvítězila Teng Ja-wen z Číny před Američankou Perris Benegasovou, třetí byla Natalya Diehmová z Austrálie.

13:54

Jamajská sprinterka Shericka Jacksonová o sprinterský double na olympiádě v Paříži usilovat nebude. Třicetiletá atletka vynechá stovku a bude startovat jen na dvoustovce, na které se v letech 2022 a 2023 stala mistryní světa.

13:34

Polští volejbalisté udolali ve šlágru základních skupin Brazílii 3:2 na sety a s předstihem si zajistili postup do čtvrtfinále. Naopak Brazilci nemají po druhé porážce ze dvou zápasů účast mezi elitní osmičkou ve svých rukou.

12:39

Olympijský závod triatlonistů vyhrál Brit Alex Yee o šest sekund před Novozélanďanem Haydenem Wildem. Oba překonali o jednu příčku umístění z Tokia, kde britský triatlonista navíc slavil vítězství ve smíšené štafetě. Třetí skončil Francouz Léo Bergére.

12:28

První hráč světa Číňan Wang Čchu-čchin překvapivě neuspěl na turnaji stolních tenistů už ve svém druhém utkání ve dvouhře. V boji o postup do osmifinále ho senzačně porazil Švéd Truls Möregaardh 4:2 na sety.

12:03

Synchronizované skoky žen z desetimetrové věže ovládly na olympiádě Čchen Jü-si a Čchüan Chung-čchan. Čína tak je i po třech soutěžích na hrách v Paříži ve skocích do vody stoprocentní.

11:48

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou nestačily na německou dvojici Svenja Müllerová, Cinja Tillmannová, jíž podlehly 17:21, 9:21. O první vítězství a šanci na postup do play-off se v pátek utkají s domácím párem Clémence Vieiraová, Aline Chamereauová.

11:32

David Klammert v Paříži vypadl stejně jako před třemi lety v Tokiu v prvním kole. S domácím Maximem-Gaëlem Ngayapem Hambou prohrál český judista v kategorii do 90 kg na šido. Třicetiletý Klammert dostal první varování po 28 sekundách za nepovolený úchop. Druhé i třetí diskvalifikující šido dostal český reprezentant za pasivitu.

11:26

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postoupil do finále veslařské regaty a v pátek bude usilovat o obhajobu nebo vylepšení čtvrtého místa z Tokia. Svěřenci trenéra Michala Vabrouška byli ve svém semifinále třetí za obhájci zlatých medailí Fintanem McCarthym a Paulem O'Donovanem z Irska a švýcarskou dvojicí Jan Schäuble, Raphael Ahumada.

11:21

Kristýna Horská postoupila do semifinále závodu na 200 metrů prsa. Na své hlavní trati, v níž je úřadující mistryní Evropy, byla v rozplavbách šestnáctá. Za svým českým rekordem sice zaostala o bezmála tři vteřiny, poslední postupové místo nicméně o 11 setin uhájila.

11:08

Veslařky Pavlína Flamíková s Radkou Novotníkovou byly v semifinále šesté na dvojce bez kormidelnice a při jejich olympijské premiéře je čeká boj o 7. až 12. místo.

10:52

Jiří Přívratský se probojoval do finále soutěže v třípolohové střelbě z malorážky. Třiadvacetiletý český reprezentant obsadil na střelnici v Chateauroux s 590 body poslední postupové osmé místo. Díky pomocným kritériím (35:32) předčil i krajana Petra Nymburského, který měl stejné celkové skóre, ale skončil na nepostupové deváté příčce.

10:07

Vítězkou olympijského triatlonu se stala domácí Cassandre Beaugrandová. Petra Kuříková 29. místem vylepšila o jednu příčku výsledek z Tokia.

9:46

Ondřej Perušič a David Schweiner si poradili s Rakušany Julianem Hörlem a Alexanderem Horstem 21:18, 21:13 a po druhé výhře si zajistili postup do play-off. O prvenství ve skupině E si češí plážoví volejbalisté zahrají v pátek s Brazilci Evandrem a Arthurem.

8:28

Americké gymnastky se přidaly ke kritikům stravování v olympijské vesnici. Jídlo je podle nich až příliš zdravé. "Jídlo není moc dobré. Vím, že francouzská kuchyně je dobrá, ale rozhodně to neplatí o tom, co dostáváme ve vesnici," uvedla šestnáctiletá Hezly Riveraová.

06:30

Závod triatlonistů na letní olympiádě v Paříži se uskuteční. Voda v Seině splňuje stanovené limity, uvedli pořadatelé Her. Kvalita vody se zhoršila v důsledku dešťů z pátku a ze soboty.

06:00

STŘEDA 31. ČERVENCE

22:03

Adam Mendrek a Ondřej Král uzavřeli olympijské vystoupení třetí porážkou. Domácímu páru Christo Popov, Toma Junior Popov podlehli 0:2.

21:40

První týmovou šermířskou soutěž v Paříži vyhrály italské kordistky. Ve finále porazily v prodloužení domácí Francii 30:29.

21:37

Barbora Seemanová končí ve svém semifinále na osmém místě a finále kraulařské stovky si nezaplave.

21:33

Závod kraulařů na 800 metrů vyhrál v Paříži irský mistr světa Daniel Wiffen. Další medaile ve vyrovnaném finiši získali obhájce tokijského zlata Bobby Finke z USA a Ital Gregorio Paltrinieri, který úspěšně kombinuje bazénové a dálkové plavání.

21:01

Francouzští fotbalisté na domácím turnaji prošli skupinou A bez ztráty bodu, v závěrečném kole porazili 3:0 Nový Zéland.

20:41

Rafael Nadal zůstává ve hře o cenné kovy ve čtyřhře. S Carlosem Alcarazem, s nímž vytvořil hvězdný tým singlistů přezdívaný Nadalcaraz, zdolali nizozemský pár Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof 6:4, 6:7, 10:2 a postoupili do čtvrtfinále.

20:32

Simone Bilesová dovedla gymnastky USA k vítězství v soutěži družstev před Itálií a Brazílií. Pod pěti kruhy získala páté zlato.

20:16

Jan Louda pro český badminton získal první triumf na letošních Hrách. Salvádorčana Canjuru porazil 2:0 na sety.

20:14

Novozélandské ragbistky obhájily titul olympijských šampionek. V pařížském finále porazily 19:12 Kanadu. Bronz získal tým Spojených států amerických.

19:42

Lukostřelec Adam Li v prvním kole prohrál s indickým favoritem Dhiradžem Bommadevarou a na Hrách v Paříži skončil.

18:14

Potvrzeno. Jiří Prskavec bez problémů postoupil do čtvrtečního semifinále olympijského závodu kajakářů. Obhájce zlata byl v kvalifikaci druhý.

18:10

Barbora Krejčíková postupuje do další fáze olympijského turnaje! Krejčíková v třísetové bitvě udolala Ukrajinku Elinu Svitolinovou 7:6, 2:6, 6:4.

18:01

Japonský judista Takanori Nagase ve finále váhy do 81 kg porazil Gruzínce Tata Grigalašviliho a obhájil olympijské zlato z Tokia.

17:29

Gabriela Satková ovládla kvalifikaci kanoistek a suverénně postoupila do středečního semifinále.

17:26

Plavecký svět zasáhla další dopingová kauza. Podle listu New York Times dva čínští plavci, z nichž jeden by měl závodit nyní v Paříži, měli v roce 2022 pozitivní test, ale čínské úřady je zprostily viny. Případ dále nesledovala ani Světová antidopingová agentura (WADA). Americký deník se odvolává na anonymní zdroje. Agentura SID uvedla, že Číňané znovu připisují pozitivní výsledky testů kontaminaci potravin.

17:21

Jachtařkám Zosii Burské a Sáře Tkadlecové se třetí den olympijské regaty ve třídě 49erFX nevydařil a před závěrečnými třemi jízdami se propadly na 18. místo. Do finále v Marseille postoupí z dvacetičlenného startovního pole deset lodí, v polovině regaty přitom české reprezentantky figurovaly na 11. místě.

17:08

Fotbalisté Egypta porazili 2:1 Španělsko a postoupili do čtvrtfinále z prvního místa skupiny C.

16:42

Osmnáctiletý Jakub Menšík dohrál při svém olympijském debutu ve 2. kole. S turnajovou devítkou Tommym Paulem z USA prohrál 3:6, 1:6.

16:33

Nástupcem Jiřího Liptáka na olympijském trůnu ve střelbě na trap je Brit Nathan Hales. Stříbro má Číňan Čchi Jing, bronz Jean Pierre Brol z Guatemaly.

16:30

Jiří Prskavec vstoupil do olympijské kvalifikace jistou jízdou, po níž by s postupem neměl mít jediný problém.

16:16

Tomáš Macháč do osmifinále olympijského turnaje nepostoupil. Obhájci zlata Alexanderu Zverevovi z Německa podlehl 3:6, 5:7.

15:57

První zlato ve stolním tenisu v Paříži získali favorizovaní Číňané Wang Čchu-čchin a Sun Jing-ša. Ve finále soutěže smíšených dvojic porazili 4:2 na sety pár Ri Čong-sik, Kim Kum-jong z KLDR. Bronz vybojovali Lim Čong-hun, Sin Ju-pin z Jižní Koreje.

15:49

Španělští mistři Evropy porazili řecké basketbalisty 84:77 a po úvodní prohře s Austrálií si připsali první vítězství. Do čtvrtfinále mají namířeno Kanaďané, kteří zdolali Austrálii 93:83 a vyhráli i druhý zápas.

15:41

Vodní slalomářka Gabriela Satková si na 99 procent zajistila vítězstvím v první kvalifikační jízdě postup do semifinále v kategorii C1.

15:35

Italský šermířský svaz podal k Mezinárodnímu olympijskému výboru i světové federaci protest proti výsledku finále soutěže fleretistů, ve kterém Filippo Macchi v pondělí prohrál 14:15 s obhájcem zlata Cheung Ka-longem z Hongkongu. Svaz o tom informoval na webu.

14:43

Barbora Seemanová se nakonec objeví v semifinále kraulařské stovky. V rozplavbách byla sedmnáctá, ale Kanaďanka Mac Neilová se odhlásila.

14:21

Americká vlajkonoška Coco Gauffová vypadla překvapivě v osmifinále olympijského tenisového turnaje po porážce 6:7 a 2:6 s Chorvatkou Donnou Vekičovou.

12:12
12:05

Egyptská šermířka Náda Háfizová startovala na olympiádě v Paříži i přesto, že byla v sedmém měsíci těhotenství. Šestadvacetiletá šavlistka o tom informovala po vyřazení v osmifinále. "Vypadalo to, že jsme na planši dva, ale ve skutečnosti jsme tam byli tři," napsala Háfizová. "Jsem na sebe pyšná, protože těhotenství je samo o sobě jízda na horské dráze. Najít balanc mezi přípravou a osobním životem bylo náročné," dodala.

11:50

Daniel Gracík obsadil 39. místo v rozplavbách kraulové stovky. K postupu mu chybělo 1,24 sekundy, musel by výrazně vylepšit český rekord.

11:47

Australská plavkyně Lani Pallisterová nebude kvůli pozitivnímu testu na koronavirus startovat v kraulařském závodě na 1500 metrů. Oznámilo to vedení reprezentace.

10:32
08:39

Američtí krasobruslaři dodatečně převezmou v Paříži zlaté olympijské medaile ze soutěže družstev na předloňských Hrách v Pekingu ve středu 7. srpna. Zlato ze soutěže krasobruslařských družstev v Pekingu Američanům definitivně přiřkl nedávno Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne, který zamítl odvolání Ruska, jež přišlo o prvenství kvůli dopingu Kamily Valijevové.

07:19

Závod triatlonistů byl kvůli špatné kvalitě vody v Seině z dnešních 8:00 přeložen na středu 10:45 po závodu triatlonistek. Úterní vysílání tak zahájí Studio Paříž v 9:40. Program dne i hlavní akce najdete ZDE.

07:00

ÚTERÝ 30. ČERVENCE

22:46

Fleretista Cheung Ka-long z Hongkongu obhájil olympijské zlato. V dramatickém finále pařížského turnaje porazil 15:14 Filippa Macchiho z Itálie.

22:00

Barbora Seemanová je podruhé v řadě na olympijských hrách šestá. Finále kraulařské dvoustovky dominovaly Australanky O'Callaghanová a Titmusová.

21:44

Jihoafrická plavkyně Tatjana Smithová vyhrála 100 m prsa a vylepšila tokijské stříbro. Druhá byla mistryně světa Tchang Čchien-tching.

21:42

Světový rekordman Thomas Ceccon vyhrál závod na 100 metrů znak a má první olympijské zlato. Druhý dohmátl čínský plavec Sü Ťia-jü.

21:14

Hana Matelová bojovala do poslední chvíle, ale svůj druhý zápas na olympijských hrách s Nizozemkou Eerlandovou prohrála v sedmi setech. V něm podlehla soupeřce 9:11, v utkání česká hráčka vedla už 3:1 na sety.

21:03

Sedmnáctiletá kanadská plavkyně Summer McIntoshová má první zlato. Světová rekordmanka v Paříži suverénně vyhrála polohový závod na 400 metrů. Kraulovou dvoustovku ovládl Rumun David Popovici, který zvítězil o dvě setiny před Britem Matthewem Richardsem.

20:30

Japonští gymnasté vyhráli v Paříži soutěž družstev, zvítězili o pouhých 0,532 bodu před Čínou. Bronz získali Američané.

19:34

Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková vyřadili ve smíšené čtyřhře nasazené jedničky Zvereva a Siegemundovou z Německa 6:4, 7:5 a postoupili do čtvrtfinále.

18:51

Zlato v disciplíně street obhájil v Paříži japonský skateboardista Juto Horigome, jenž se dostal na první místo posledním trikem.

18:51

Judista Hidajet Hejdarov z Ázerbájdžánu po titulu z letošního MS získal i olympijské zlato. Ve finále do 73 kg porazil Joana-Benjamina Gabu z Francie.

18:39

Hvězdný britský plavec Adam Peaty měl po nedělním závodě na 100 metrů prsa, v němž mu těsně uniklo třetí olympijské zlato, pozitivní test na covid. V Paříži chce osminásobný mistr světa plavat ještě štafety.

18:39

Korejští lukostřelci ovládli potřetí za sebou soutěž družstev. Ve finále v Paříži porazili 5:1 domácí Francouze, bronz získalo Turecko.

18:38

Jachtařky Zosia Burska a Sára Tkadlecová jsou v polovině olympijské regaty v Marseille ve třídě 49erFX na 11. místě. Před závěrečnými šesti jízdami tak těsně zaostávají za první desítkou, která zaručuje start ve finále.

18:37

Christa Deguchiová získala pro Kanadu první zlato v judu. Ve finále kategorie do 57 kg porazila Korejku Huh Mi-mi.

18:03

Lukáš Rohan bojoval o první českou medaili z letošních Her. Český kanoista dlouho držel přední příčky, nakonec ale spadl na konečnou šestou pozici. Devětadvacetiletý závodník tak nenavázal na svoje stříbro z minulé olympiády v Tokiu. Ze zlata se raduje suverénní Francouz Nicolas Gestin, který zvítězil o více než pět vteřin.

17:28

Lukáš Rohan za sebou má finálovou jízdu. Český kanoista zapsal výkon o hodnotě 98,09 a je průběžně druhý.

16:43

Kanada se odvolala k arbitráži CAS proti odečtu šesti bodů v turnaji fotbalistek za špehování tréninku Nového Zélandu pomocí dronu.

16:21

Vodní slalomář Lukáš Rohan postoupil do finále závodu kanoistů a udržel se ve hře o obhajobu stříbra z Tokia. V semifinále byl desátý.

16:00

Němec Michael Jung vyhrál ve Versailles jako první jezdec v olympijské historii potřetí individuální soutěž ve všestrannosti.

15:55

Tomáš Macháč a Adam Pavlásek porazili v prvním kole olympijského turnaje páté nasazené britské tenisty Joea Salisburyho a Neala Skupskiho 4:6, 6:3 a 10:8.

15:40

Britský cyklista Tom Pidcock obhájil na francouzské trati svůj triumf z Tokia a podruhé se stal šampionem v olympijském cross country. Pidcock v závěru posledního okruhu dokázal porazit domácího Victora Koretzkyho. Rozhodl jeho ostrý manévr, po kterém Francouz musel téměř zastavit. Bronz získal Jihoafričan Alan Hatherly. Ondřej Cink byl v cíli pětadvacátý.

14:57

K dalšímu utkání turnaje fleretistů nastoupil Alexander Choupenitch, jeho zápas sledujte na ČT sport.

14:40

Na ČT sport můžete nadále sledovat tenisový program. Kromě duelu Djokovič – Nadal také utkání čtyřhry mezi českou dvojicí Tomáš Macháč a Adam Pavlásek a britským duem Joe Salisbury a Neal Skupski.

14:13

Mezinárodní judistická federace (IJF) uvedla, že po pařížských Hrách prošetří incident Alžířana Masúda Dríse, jenž v neděli nenavážil před pondělní olympijskou soutěží do 73 kg, v jejímž prvním kole se měl střetnout s izraelským soupeřem Toharem Butbulem. Alžírsko existenci Izraele coby samostatného státu neuznává. IJF v této souvislosti uvedla, že se sportovci často mohou stát "oběťmi politických sporů".

14:07

Na ČT sport Plus sledujte cross country horských kol. Ve startovní listině nechybí český reprezentant Ondřej Cink.

13:59

Na ČT sport můžete sledovat tenisové utkání hrajících legend Novak Djokovič – Rafael Nadal.

13:56

Postup v tenisovém deblu slaví Karolína Muchová a Linda Nosková, které porazily dvojici nezávislých sportovkyň Jekatěrina Alexandrovová a Jelena Vesninová po setech 2:6, 7:6 (7:5) a 10:6 v super tie-breaku.

13:38

Roli favoritky ustála s přehledem. Úřadující wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková porazila ve druhém kole olympijského turnaje v Paříži nevyzpytatelnou Wang Sin-jü z Číny 6:3, 6:2 a postoupila do osmifinále.

13:37

Střelci Jiřímu Liptákovi nevyšel první den kvalifikace v trapu. S šesti chybami má minimální vyhlídky na finále a zopakování olympijského zlata.

12:52

Barbora Krejčíková si v utkání s Wang Sin-jü z Číny prozatím počíná dominantně, první set získala 6:3. Karolína Muchová v páru s Lindou Noskovou naopak s dvojicí Jekatěrina Alexandrovová, Jelena Vesninová úvodní sadu ztratily 2:6. Přímý přenos můžete i nadále sledovat na ČT sport a ČT sport Plus.

12:39

Na ČT sport můžete sledovat tenisový program. Ve dvouhře hraje Barbora Krejčíková proti Wang Sin-jü z Číny, v deblu se střetává český pár Karolína Muchová a Linda Nosková s dvojicí Jekatěrina Alexandrovová a Jelena Vesninová.

10:53

Stříbrná medailistka Haley Battenová dostala pokutu za porušení pravidel v závěrečném kole olympijského závodu bikerek. Americká cyklistka se provinila tím, že projela prostorem vyhrazeným pro občerstvení nebo řešení technických problémů, aniž by něco z toho učinila. Rozhodčí závodu jí za to vyměřili pokutu 500 švýcarských franků (zhruba 13 200 korun) za "nerespektování pokynů pořadatelů", k diskvalifikaci ale nesáhli.

10:12

Šestnáctiletá Korejka Pan Ho-čin vyhrála olympijský závod ve střelbě ze vzduchové pušky. Finále vyhrála po rozstřelu před Chuang Jü-tching z Číny.

08:38

Triatlonisté přišli i o pondělní plavecký trénink v Seině. Pořadatelé kvůli zhoršené kvalitě vody po pátečním a sobotním dešti zrušili stejně jako v neděli i na pondělí naplánovaný trénink. Jsou ale přesvědčeni, že úterní a středeční závody o olympijské medaile se budou moci uskutečnit podle plánu v plném rozsahu. Uvedli to zástupci organizačního výboru Paris 2024 ve společném prohlášení s triatlonovou federací World Triathlon.

07:10

Vysílání pondělního dne otevře finále střelkyň ze vzduchové pušky na 10 metrů v 9:30 a následovat bude Studio Paříž v 10:15. Program i souhrn nejdůležitějších akcí dne najdete ZDE.

07:00

PONDĚLÍ 29. ČERVENCE

22:44

Japonský kordista Koki Kano získal v Paříži po týmovém zlatu z předchozích Her v Tokiu nejcennější kov v individuální soutěži.

22:44

Méně úspěšné než Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem byly Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou, které na hřišti pod Eiffelovou věží nestačily ve dvou setech na Američanky Kelly Chengovou se Sarou Hughesovou.

22:30

Američanka Lee Kieferová obhájila zlato v šermu fleretem z Tokia. V pařížském finále porazila 15:6 krajanku Lauren Scruggsovou.

22:08

Barbora Seemanová bude plavat olympijské finále kraulařské dvoustovky. Čtyřiadvacetiletá plavkyně do něj postoupila časem 1:56,06 ze šestého místa.

21:52

Hana Matelová zvládla svůj úvodní zápas a postoupila do druhého kola olympijského turnaje. Čtyřiatřicetiletá hráčka porazila Yang Xiaoxin z Monaka 4:2 na sety a na třetí pokus se na OH dočkala výhry.

21:42

Miroslav Knedla dohmátl ve svém semifinále znakařské stovky na sedmém místě a do finále nepostoupil.

21:07

Badmintonista Jan Louda prohrál úvodní zápas s favorizovaným Loh Kean Yewem ze Singapuru 13:21, 10:21.

20:56

Jediná zástupkyně české sportovní gymnastiky Soňa Artamonova se s Paříží rozloučí po dnešní kvalifikaci víceboje. Po čtyřech z pěti skupin patří šestnáctileté debutantce pod pěti kruhy 37. místo, jež nebude stačit na finále pro 24 nejlepších ani po redukci na dvě závodnice na zemi.

20:55

Volejbalisté Francie vykročili na za obhajobou olympijského zlata vítězstvím 3:2 nad Srbskem. Dvouhodinovou bitvu sledovalo v South Paris Arena 1 téměř deset tisíc fanoušků. 

20:45

Světový rekordman Léon Marchand ovládl polohový závod na 400 metrů. Vyhrál téměř o šest sekund a pro Francii získal první plavecké zlato.

20:44

Kateřina Siniaková dohrála ve dvouhře v 1. kole. S domácí Francouzkou Clarou Burelovou prohrála 6:7, 4:6.

20:25

Osmnáctiletý Jakub Menšík postoupil při olympijském debutu do 2. kola. Alexandera Ševčenka z Kazachstánu porazil 6:3, 6:4.

20:09

Fotbalistky Brazílie nezvládly koncovku zápasu s Japonskem a nevyužily šanci zajistit si postup do čtvrtfinále. Brazilky dvakrát inkasovaly v nastavení a prohrály 1:2. V tabulce skupiny C nyní mají stejně jako soupeřky bilanci jedné výhry a jedné porážky. Brazílie na úvod porazila Nigérii, Japonsko podlehlo mistryním světa Španělkám.

19:21

Karolína Muchová dohrála v 1. kole. Kanadské tenistce Leylah Fernandezové podlehla 1:6, 6:4, 2:6.

19:11

Japonský judista Hifumi Abe obhájil v Paříži zlato z Tokia v kategorii do 66 kilogramů. Šestadvacetiletý čtyřnásobný mistr světa, jenž na světové tour neprohrál zápas již pět let, zakončil soutěž vítězstvím na ipon ve finále s Brazilcem Willianem Limou.

19:00

Tomáš Macháč postoupil do 2. kola. Čínského soupeře a deblového partnera Čang Č'-čena porazil 6:2, 4:6, 6:2.

18:43

Finále kajakářek, do něhož neprošla Antonie Galušková, vyhrála hlavní favoritka Jessica Foxová. Třicetiletá australská vodní slalomářka získala pod pěti kruhy pátou medaili.

18:42

První vítězkou ve skateboardingu je čtrnáctiletá Japonka Coco Jošizawaová, která vyhrála disciplínu street. Druhá v soutěži na náměstí Svornosti skončila její o rok starší krajanka Liz Akamaová, bronz získala Brazilka Rayssa Lealová, jež navázala na stříbro ze skateboardingové premiéry pod pěti kruhy v Tokiu.

18:41

Rafael Nadal zvládl po čtyřhře s Carlosem Alcarazem vstup do pařížského turnaje i ve dvouhře. V úvodním kole před bouřlivou kulisou zaplněného centrálního dvorce Philippea Chatriera zdolal Maďara Mártona Fucsovicse 6:1, 4:6, 6:4. Jeho dalším soupeřem na antuce areálu Roland Garros bude nejvýše nasazený Srb Novak Djokovič.

18:30

Japonský judista Hifumi Abe obhájil zlato z Tokia v kategorii do 66 kilogramů. Ve finále porazil Brazilce Williana Limu.

17:58

Korejské lukostřelkyně uhájily svou olympijskou neporazitelnost v týmové soutěži. Ovládly i desáté Hry od zařazení družstev do programu.

17:54

Jachtařky Zosia Burska a Sára Tkadlecová figurují po prvních třech jízdách olympijské regaty ve třídě 49erFX na jedenáctém místě. Na zahájení soutěže v Marseille marně čekaly windsurfařky včetně české reprezentantky Kateřiny Švíkové, pořadatelé nakonec vzdali čekání na potřebný vítr a plánované čtyři jízdy odložili.

17:48

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem úspěšně vstoupili do pařížského turnaje. Kanadské soupeře Schachtera a Dearinga porazili 2:0 na sety.

17:22

Kubánský boxer Júlio César La Cruz prohrál v Paříži hned v prvním kole a třetí zlato za sebou nepřidá. Nad síly čtyřiatřicetiletého obhájce titulu ve váze do 92 kilogramů byl kubánský rodák Loren Alfonso, reprezentující Ázerbájdžán.

17:14

Badmintonisté Adam Mendrek a Ondřej Král přišli o možnost postupu do čtvrtfinále. České duo prohrálo v druhém utkání 10:21, 13:21 s thajskou dvojící Džomkoh, Kedren.

16:38

Kajakářka Antonie Galušková do finále nepostoupila. Z bojů o medaile ji vyřadila nejprojetá branka, v semifinále byla až jednadvacátá.

15:39

Bikerské cross country ovládla na své domácí půdě zcela jednoznačně Pauline Ferrandová-Prévotová. Pětinásobná mistryně světa, která má tituly i ze silnice či cyklokrosu, porazila stříbrnou Haley Battenovou o téměř tři minuty. Bronz získala vítězka Her v Riu Jenny Rissvedsová. Adéla Holubová dojela jednatřicátá.

15:27

Miroslavu Trundovi s koněm Shutterflyke patří po cross country olympijské soutěže ve všestrannosti 56. místo. Druhý český reprezentant Miloslav Příhoda s Ferreolusem na trati ve Versailles chybovali a byli vyřazeni.

15:08

Barbora Krejčíková postoupila na olympijském tenisovém turnaji v Paříži do 2. kola. Po obratu porazila Španělku Saru Sorribesovou 4:6, 6:0 a 7:6.

14:22

Linda Nosková do 2. kola tenisového turnaje nepostoupila. Světová sedmadvacítka prohrála při debutu pod pěti kruhy na antuce s Číňankou Wang Si-jü dvakrát 3:6. Utkání trvalo hodinu a 28 minut. 

14:21

Pro české kordisty v jednotlivcích olympijský turnaj skončil v druhém kole. Jakuba Jurku vyřadil obhájce stříbra Gergely Siklósi, Martina Rubeše vicemistr světa Davide di Veroli.

12:50

Kordista Jiří Beran nestačil v Paříži na domácího Romaina Cannoneho. Obhájci zlata podlehl v druhém kole 8:15 a olympijský turnaj pro něj skončil.

12:48

Olympijskou soutěž ve střelbě ze vzduchové pistole ovládly Korejky. Zlatou medaili získala devatenáctiletá O Je-čin a stříbro vybojovala Kim Je-či.

12:40

Čeští sportovní střelci do finále olympijských her ve vzduchové pušce nepostoupili. Jiří Přívratský skončil v kvalifikaci 23., František Smetana 38.

12:39

Japonská judistka Uta Abeová olympijské zlato ve váhové kategorii do 52 kg neobhájí. Čtyřnásobná mistryně světa ve druhém kole v Paříži prohrála s Dijorou Keldijorovovou z Uzbekistánu.

12:30

Areál olympijského festivalu u jezera Most otevře své brány ve 13:00. Dočasně ho uzavřel silný vítr. Zavřené zůstanou některé partnerské stánky.

12:26

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postoupil do semifinále olympijské veslařské regaty. V rozjížďce byla česká posádka druhá.

11:59

Australský cyklista Luke Plapp musel po tvrdém pádu v sobotní deštivé časovce podstoupit v noci v Paříži operaci břicha. Oznámili to zástupci australské výpravy. Další podrobnosti o zákroku ani o zdravotním stavu jezdce, který před třemi lety v Tokiu získal s australským týmem na dráze bronz ve stíhacím závodu družstev, nezveřejnili.

11:41

České reprezentantky ve veslování Pavlína Flamíková s Radkou Novotníkovou postoupily na dvojce bez kormidelnice do semifinále olympijského závodu. Svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského obsadily v rozjížďce třetí místo, které jim zajistilo přímý postup do další části regaty.

10:50

Pořadatelé olympijského festivalu u jezera Most dnes z bezpečnostních důvodů dočasně uzavřeli areál kvůli silnému větru, a to minimálně do 14 hodin. 

10:42

Australan Alex de Minaur je dalším tenistou, který se odhlásil z dvouhry.  Pětadvacetiletý hráč to oznámil krátce před zápasem prvního kola, v němž měl být jeho soupeřem Němec Jan-Lennard Struff. De Minaur uvedl, že se stále potýká se zraněním kyčle, kvůli kterému odstoupil z Wimbledonu.

10:25

Jakub Jurka v prvním kole turnaje kordistů na OH porazil 15:8 Mahmúda Muhsina z Egypta. Ve druhém ho čeká obhájce stříbra Maďar Gergely Siklósi.

10:17

Také druhé olympijské zlato ve sportovní střelbě putuje do Číny. Ve vzduchové pistoli zvítězil Sie Jü před Italy Federicem Nilo Maldinim a Paolem Monnou.

09:15

Nigerijská boxerka Cynthia Ogunsemiloreová přišla kvůli podezření z dopingu o start v Paříži, kde se měla představit ve váze do 60 kg. Informovala o tom Mezinárodní testovací agentura (ITA).

08:29

Triatlonisté přišli kvůli zhoršené kvalitě vody po pátečním a sobotním dešti o dnešní tréninky v Seině. Pořadatelé Her však věří, že závody se uskuteční podle plánu. Uvedla to agentura AFP.

07:22

Program nedělního vysílání otevře Studio Paříž v 9 hodin. Program i hlavní akce dne najdete ZDE.

07:00

NEDĚLE 28. ČERVENCE

23:58

Francouzští obhájci prvenství a letošní mistři Evropy prohráli na úvod olympijského turnaje házenkářů s Dánskem 29:37. Domácí tým navzdory bouřlivé podpoře fanoušků nezvládl odvetu za lednové finále kontinentálního šampionátu, ve kterém zvítězil po prodloužení. 

23:30

Badmintonisté Adam Mendrek s Ondřejem Králem podlehli v úvodním utkání favorizovanému jihokorejskému duu Kang Min-hjok a So Sung-če.

22:39

Olympijským vítězem v šermu šavlí je Korejec O Sang-uk. Stal se nástupcem šampiona z předchozích tří her Szilágyiho, který prohrál hned první duel.

22:04

Světová jednička Vivian Kongová vyhrála olympijský turnaj kordistek. Hongkongská šermířka rozhodla finále s domácí Mallovou-Bretonovou v prodloužení.

21:13

Španělští tenisté Carlos Alcaraz a Rafael Nadal zahájili úspěšně čtyřhru na olympijském turnaji. Argentinské soupeře Maxima Gonzáleze a Andrese Molteniho porazili 7:6 a 6:4.

21:11

Očekávaný plavecký souboj o olympijské zlato na 400 metrů volný způsob vyhrála v Paříži australská obhájkyně prvenství a světová rekordmanka Ariarne Titmusová. Američanka Katie Ledecká usilovala o osmé zlato marně, dohmátla třetí za sedmnáctiletou Summer McIntoshovou z Kanady.

21:06

Plavkyně Barbora Seemanová se ve své první disciplíně do finále nedostala. V semifinále na 100 metrů motýlek obsadila 11. místo, k postupu jí chybělo 71 setin sekundy. V dopoledních rozplavbách posunula český rekord na 57,50. Vlastní národní maximum z loňského listopadu vylepšila o 25 setin.

21:05

První plavecké zlato získal Němec Lukas Märtens. Vyhrál kraulovou čtyřstovku, v níž dlouho útočil na světový rekord.

20:14

Nadvláda Fidži v sedmičkovém ragby na olympijských hrách je u konce. Třetí zlato zástupci ostrova z Oceánie nepřidali, ve finále podlehli domácí Francii 7:28. Hvězdou utkání se stal Antoine Dupont se dvěma položenými pětkami. Bronz vybojovali hráči Jihoafrické republiky, kteří přehráli Australany 26:19.

20:06

Aféra se špionážním dronem při tréninku soupeřek přišla kanadské fotbalistky draho. Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) potrestala obhájkyně zlatých medailí odebráním šesti bodů v olympijském turnaji. Hlavní trenérka Bev Priestmanová a její dva asistenti dostali navíc na rok zákaz působení ve fotbale. Kanadský svaz ještě k tomu zaplatí pokutu 200 tisíc švýcarských franků, tedy v přepočtu asi 5,28 milionu korun.

19:30

Olympijské hry jsou o hodnotách, přátelství, respektu, vzájemné pomoci a toleranci. Prezident Petr Pavel to řekl ve videu adresovaném sportovcům, kteří reprezentují Českou republiku v Paříži. Připomněl, že se zúčastní až zahájení paralympijských her na témže místě koncem srpna. Olympionikům poděkoval a poblahopřál.

18:40

Judista Jeldos Smetov z Kazachstánu ve finále kategorie do 60 kg porazil domácího Luku Mkheidzeho a získal první olympijské zlato.

18:18

Mezinárodní fotbalová federace FIFA zamítla stížnost Argentiny kvůli neuznanému vyrovnávacímu gólu z úvodního zápasu olympijského turnaje proti Maroku. Informoval o tom předseda argentinského fotbalového svazu Claudio Tapia na sociální síti X. Nyní chce získat přesné zdůvodnění verdiktu, aby zvážil případné další možnosti odvolání.

18:10

Japonská judistka Nacumi Cunodaová ovládla kategorii do 48 kg. Ve finále porazila úřadující mistryni světa Básanchüü Bavuudordž z Mongolska.

17:59

Propršená časovka pořádně potrápila cyklisty a cyklistky, kteří museli manévrovat na kluzkém povrchu plném zatáček a dlažebních kostek. Olympijské tituly nakonec ve velmi těžkých podmínkách získali Australanka Grace Brownová a Remco Evenepoel. Skvělý výkon předvedl Mathias Vacek, který v Paříži skončil jedenáctý – vyrovnal tím osm let starý výsledek Leopolda Königa z Ria. Julia Kopecký byla v cíli osmadvacátá. 

17:41

Po překvapivé úvodní porážce v chaotickém zápase s Marokem fotbalisté Argentiny na olympijském turnaji zvítězili nad Irákem 3:1 a poprvé ve skupině B bodovali. Španělé zdolali Dominikánskou republiku stejným výsledkem a po druhé výhře si zajistili postup ze skupiny C do čtvrtfinále.

17:40

Před startem boxerských soutěží zemřel v Paříži samojský reprezentační trenér Lionel Elika Fatupaito. Šedesátiletého kouče postihla podle informací médií v pátek v olympijské vesnici srdeční zástava. Jeho úmrtí potvrdila i Mezinárodní boxerská asociace (IBA).

17:09

Kajakářka Antonie Galušková byla v 1. kole kvalifikačního závodu ve vodním slalomu šestá a je blízko postupu do semifinále. Rozhodne 2. kolo.

17:08

Obhájkyně zlata Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v sobotu hrát nebudou. Pořadatelé jejich duel 1. kola čtyřhry kvůli dešti zrušili.

17:05

Gruzínská střelkyně Nino Salukvadzeová se jako první sportovec představila na desátých olympijských hrách v řadě. V kvalifikaci vzduchové pistole obsadila pětapadesátiletá rodačka z Tbilisi 38. místo a měla daleko k postupu do nedělního osmičlenného finále. Další start ji čeká v páteční kvalifikaci ve střelbě ze sportovní pistole.

16:27

Maďarský šermíř Áron Szilágyi hned v prvním duelu nečekaně přišel o šanci ovládnout na čtvrtých Hrách za sebou soutěž šavlistů. Předloňského mistra světa a aktuálně pátého muže světového žebříčku vyřadil Kanaďan Fares Arfa po vítězství 15:8. Devětadvacetiletý debutant připravil favoritovi první olympijskou porážku po 15 výhrách.

16:23

Úřadující mistři světa Italové zahájili olympijský turnaj volejbalistů v Paříži vítězstvím 3:1 nad Brazílií. Uspěli i Němci, kteří odvrátili Japoncům mečbol a pětisetovou bitvu zakončili v rozhodujícím setu výhrou 15:12. S 24 body vedl německý tým devětatřicetiletý György Grozer, manžel české reprezentantky Heleny Havelkové.

16:03

Olympijský titul z časovky slaví Australanka Grace Brownová. Dvaatřicetiletá závodnice ovládla propršený závod v průměru rovných 49 kilometrů v hodině a své nejbližší soupeřky porazila o minutu a půl. Druhá skončila Britka Anna Hendersonová před bronzovou Chloe Dygertovou. Julia Kopecký ve své olympijské premiéře skončila osmadvacátá.

16:00

Kanoista Lukáš Rohan obsadil v 1. kole kvalifikace závodu vodních slalomářů desáté místo. Postupující šestnáctku určí 2. kolo.

15:26

Vstup do tenisového turnaje mužů zvládli dva největší favorité. Srb Novak Djokovič přehrál Australana Matthewa Ebdena hladce 6:0 a 6:1, Španěl Carlos Alcaraz porazil Libanonce Hadyho Habíba po setech 6:3 a 6:1.

14:32

Tenisová jednička Polka Iga Šwiateková postoupila do 2. kola. Vítězka posledních tří ročníků tamějšího Roland Garros porazila na antuce Rumunku Irinu-Cameliu Beguovou 6:2, 7:5. Finalistka letošního Roland Garros a Wimbledonu Italka Jasmine Paolinová si poradila 7:5, 6:3 s jinou Rumunkou Anou Bogdanovou.

13:48

Devětatřicetiletý Španěl Rudy Fernández si jako první basketbalista zahrál na šesté olympiádě. Jeho tým vstoupil do turnaje na fotbalovém stadionu v Lille porážkou 80:92 s obhájci bronzu Australany. Úřadující mistry Evropy, kteří chtějí vylepšit šesté místo z Tokia, čekají v těžké skupině A ještě Řekové a Kanaďané.

13:08

"Určitě je to ideální start. Jsem strašně ráda za ten čas. A ještě víc za ten postup a že si budu moct zkusit semifinálovou atmosféru a užít si to," říká čerstvá semifinalistka na motýlkářské stovce Barbora Seemanová.

12:53

Karolína Muchová kvůli dešti zatím nezahájila svůj zápas 1. kola proti šestnácté nasazené Leylah Fernandezové z Kanady. Pořadatelé program úvodního hracího dne na otevřených kurtech odložili na 13:30, může se ale ještě posunout.

12:30

Dvojskif Lenka Lukšová, Anna Šantrůčková postoupil na olympiádě v Paříži do úterního semifinále. České veslařky byly v úvodní rozjížďce druhé.

12:11

Soutěž v synchronizovaných skocích do vody z třímetrového prkna ovládly čínské mistryně světa Čchang Ja-ni a Čchen I-wen.

11:51

Střelec Matěj Rampula skončil v kvalifikaci disciplíny vzduchové pistole na 23. místě a do bojů o medaile pro osm nejlepších nepostoupil.

11:30

Prvními držiteli zlatých medailí jsou Číňané Šeng Li-chao a Chuang Jü-tching, kteří vyhráli soutěž smíšených dvojic ve vzduchové pušce.

11:25

Skvělá zpráva z olympijského bazénu. Barbora Seemanová ve své první olympijské disciplíně stovce motýlek postoupila v českém rekordu 57,50 do semifinále z 9. místa.

11:10

Páteční slavnostní zahájení sledovalo v přímém přenosu ČT 938 tisíc diváků, podíl na sledovanosti byl 37,92 %. Bylo to nejsledovanější zahájení od Her v Soči v roce 2014.

09:46

Jiří Přívratský a Veronika Blažíčková se do bojů o medaile ve střelbě smíšených dvojic ze vzduchové pušky nedostali. V kvalifikaci skončili čtyřiadvacátí.

09:38

Kvůli špatnému počasí v Paříži se dnes neuskuteční soutěž skateboardistů v disciplíně street. Organizátoři informovali, že vzhledem k dešti medailový závod bez české účasti odložili na pondělí.

09:23

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vstoupí do turnaje nedělním utkáním s Kanaďany Samuelem Schachterem a Danielem Dearingem. Barboru Hermannovou s Marií-Sárou Štochlovou čekají ve stejný den Američanky Kelly Chengová se Sarou Hughesovou.

09:21

Organizátoři se omluvili Korejské republice za faux pas během pátečního slavnostního zahájení Her. Při průjezdu lodí po Seině označil hlasatel jihokorejskou výpravu za "Korejskou lidově demokratickou republiku", což je oficiální název Severní Koreje. S ní jsou její jižní sousedé stále technicky ve válečném stavu.

08:57

Bikerka Jitka Čábelická neuspěla u sportovní arbitráže CAS se svojí žalobou na cyklistický svaz kvůli nominaci pro olympijský závod. V něm bude Česko místo ní reprezentovat Adéla Holubová.

07:35

Program sobotního vysílání se v 10 hodin otevře Studiem Paříž. Taháky úvodního dne a program přenosů si přečtěte ZDE.

07:00

SOBOTA 27. ČERVENCE

23:16

Mezi těmi, kteří si slavnostně předali pochodeň s olympijským ohněm, byli Zinedine Zidane, Rafael Nadal, Amélie Mauresmová nebo Tony Parker.

22:55

Prezident Francie Emmanuel Macron prohlásil Hry 33. olympiády v Paříži za zahájené.

22:47

Po Estanguetovi si vzal slovo prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach.

22:43

První proslov obstaral předseda organizačního výboru olympijských a paralympijských her v Paříži 2024 Tony Estanguet.

22:27

Slavnostní ceremoniál vrcholí. Probíhá přehlídka mezinárodních vlajek a následovat bude olympijská vlajka včetně formálních náležitostí k zahájení Her.

21:57

Defilé lodí po Seině uzavírají pořadatelé příštích letních olympijských her Australané a Američané, jako poslední plují domácí Francouzi.

21:40

Česká výprava se svou lodí bude zanedlouho v mezinárodním televizním přenosu ČT sport.

21:02

I vzhledem k faktu, že Hry v Paříži budou poprvé genderově vyvážené, došlo na medailonky a připomenutí několika významných žen v historii Francie.

20:50

Šest korejských plavců se před startem soutěží odstěhovalo z olympijské vesnice do hotelu poblíž plavecké arény, aby se vyhnuli dlouhým cestám autobusem na sportoviště a zpět. Prezident Korejské plavecké federace Čong Čang-hun agentuře Yonhap řekl, že si členové mužské kraulařské štafety na 4x200 metrů stěžovali na autobusy bez klimatizace a s okny bez možnosti otvírání.

20:46

Po představení Lady Gaga následovaly v rámci kulturních vystoupení například kankánové tanečnice či francouzská metalová skupina Gojira.

20:11

Českými vlajkonoši jsou mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková a dvojnásobný olympijský šampion v judu Lukáš Krpálek.

19:55

O první překvapení na slavnostním zahájení se postarala svým vystoupením s připomínkou pařížského kabaretu americká zpěvačka Lady Gaga.

19:41

V rámci slavnostního zahájení je v plánu šestikilometrová pouť zhruba 160 lodí se sportovci po řece Seině. Česká výprava s vlastní lodí by měla přijít na řadu až mezi posledními jako 75. v pořadí z 85 lodí.

19:15

Tři brazilští atleti uspěli s odvoláním proti zákazu startu na olympijských hrách kvůli tomu, že jejich země nesplňuje přísné antidopingové standardy. Sportovní arbitrážní soud (CAS) ve zrychleném řízení přímo v Paříži rozhodl, že koulařka Lívia Avanciniová, chodec Max Batista a sprinter Hygor Bezerra se budou moci Her zúčastnit navzdory předchozímu rozhodnutí Jednotky pro bezúhonnost atletiky (AIU).

18:58

Hvězdná Američanka Simone Bilesová je jednou ze čtyř gymnastek, které se na olympijských hrách pokusí uspět pomocí nových prvků, jež po nich budou v případě úspěšného provedení pojmenovány. Bilesová se této pocty může dočkat už pošesté. Čtyřnásobná olympijská vítězka a třiadvacetinásobná mistryně světa nahlásila nový prvek ve cvičení na bradlech.

18:40

Francouzské železnice po nočních žhářských útocích posílily dohled nad tratěmi a od soboty zcela zajistí dopravu pro olympijské týmy, část spojů přesto zůstane mimo provoz. Tratě po sabotáži, která ovlivnila přes 800 000 cestujících a vedla ke zrušení mnoha spojů včetně mezinárodních, monitorují desítky policejních týmů a dronů.

18:19

O první dopingový případ přímo v dějišti olympijských her se krátce před jejich slavnostním zahájením postaral judista Sadžád Sahin z Iráku. Mezinárodní testovací agentura (ITA) uvedla, že byl v Paříži v úterý pozitivně testován na anabolické steroidy metandienon a boldenon.

14:35

Seina byla podle francouzských úřadů v posledních dnech vhodná ke koupání, nic tedy nebrání, aby se v ní konaly olympijské závody v dálkovém plavání a triatlonu. Organizátoři v den zahájení Her v Paříži zveřejnili údaje, podle nichž byl v období od 17. do 23. července jen jeden den ze sedmi, kdy se koncentrace enterokoků a bakterií E.coli pohybovala nad povoleným limitem.

14:09

Infrastruktura francouzského železničního dopravce SNCF se stala terčem plánované a koordinované sabotáže, napsal francouzský premiér Gabriel Attal. Její důsledky jsou podle něj rozsáhlé a závažné. Útok odsoudila německá vláda, píše Reuters. Izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac odpovědnost za sabotáž připsal Íránu.

11:59

Stranou od centra olympijského dění se na svoji úvodní ránu chystají v Chateauroux čeští střelci Veronika Blažíčková a Jiří Přívratský. Ranní brzký start ve smíšené soutěži ve vzduchové pušce stojí oba reprezentanty slavnostní zahájení, čehož trošku litují. Na druhou stranu vidí pozitiva v tom, že by na ně nemusela tolik dopadnout tíha Her.

11:34

Kvůli večernímu zahájení letních olympijských her v Paříži zrušily aerolinky pět spojení s pražským Letištěm Václava Havla. V Paříži a v okruhu 150 kilometrů od francouzské metropole byla z bezpečnostních důvodů od dnešních 18:30 do půlnoci vyhlášena bezletová zóna. Na dodržení bezletové zóny budou podle agentury AFP dohlížet stíhačky a vrtulníky. Francouzské letectvo bude koordinovat také potírání nepovolené aktivity bezpilotních prostředků.

11:32

Večerní slavnostní zahájení olympijských her v Paříži na řece Seině bude pravděpodobně doprovázet deštivé počasí. Podle francouzské meteorologické služby Le Chaine Meteo je možnost srážek 70 až 80 procent. Déšť může být střední až silný, zejména ve druhé části unikátního ceremoniálu, jenž začne v 19:30 a potrvá téměř tři a půl hodiny.

10:25

Ostrá zkouška na začátek. Šermíř Alexander Choupenitch, který obhajuje bronz z Tokia, nastoupí do olympijských bojů až ve 2. kole. V něm český fleretista vyzve Poláka Michala Siesse, vítěze loňských Evropských her v Krakově. Hvězdní soupeři neminou ani kordisty.

09:40

Hvězdný španělský tenista Rafael Nadal zrušil v dějišti Her trénink a otazník tak opět visí nad jeho zdravotním stavem. Trenér Carlos Moya navíc pro španělský rozhlas Onda Cero Nadalův start zpochybnil. "Nemůžu nic zaručit. Musíme počkat a uvidíme," řekl mimo jiné Moya. Nadal se už sice s deblovým partnerem Carlosem Alcarazem společně připravovali, antukový král měl opět obvázané pravé stehno.

09:26

Devatenáctiletá dánská cyklistka Solbjörk Minke Andersonová nebude po srážce s autem při tréninku startovat na olympijských hrách. Po čtvrteční nehodě má zlomenou klíční kost a do Paříže neodletí.

08:40

Čtvrtou tenistku světového žebříčku Jelenu Rybakinovou připravily o olympijský turnaj následky zánětu průdušek. Ve čtvrtek až po losu oznámila, že se Her nebude moci zúčastnit, později pětadvacetiletá reprezentantka Kazachstánu vysvětlila důvod. Onemocněla po Wimbledonu, na němž před dvěma týdny podlehla v semifinále pozdější šampionce Barboře Krejčíkové.

08:01

Po skandálu s dronem během tréninku soupeřek skončila u kanadských fotbalistek na olympijských hrách trenérka Bev Priestmanová. Obhájkyně zlatých medailí nevedla už ve čtvrtek při vítězství nad Novým Zélandem (2:1), což bylo její rozhodnutí, poté ji však kanadský svaz pro zbytek turnaje ve Francii suspendoval.

08:00

PÁTEK 26. ČERVENCE

23:06

Novozélandští ragbisté neobhájí stříbrné olympijské medaile. All Blacks vypadli ve čtvrtfinále pařížského turnaje s Jihoafrickou republikou, s kterou si přitom ve středu ve skupině poradili. Do sobotního semifinále postoupili také domácí Francouzi, Australané a vítězové obou předchozích turnajů z Fidži.

22:29

Český zápasník Artur Omarov přišel kvůli zranění achilovky o účast na olympijských hrách. Zranil se v tréninku před odletem do dějiště her a je po operaci. Počet českých sportovců pro Paříž se tak snížil na 111.

20:49

Atletka Sounkamba Syllaová vyřešila s Francouzským olympijským výborem spor o hidžáb a bude se moci zúčastnit slavnostního zahájení pařížských Her. V pátek večer jí bude vlasy zakrývat čepice. Se speciální kšiltovkou startovala už na červnovém mistrovství Evropy v Římě, předtím měla na hlavě černý šátek.

19:17

Kanadské obhájkyně zlatých medailí z Tokia vstoupily do olympijského turnaje fotbalistek výhrou 2:1 nad Novým Zélandem. Zápasu předcházela aféra s dronem, kterým členové kanadského týmu natáčeli novozélandský trénink. Trenérka Bev Priestmanová vyvodila z incidentu osobní odpovědnost a rozhodla se, že v utkání nebude na lavičce.

18:07

V kvalifikaci lukostřelců český reprezentant Adam Li při premiéře pod pěti kruhy obsadil 61. pozici, tedy čtvrtou od konce. Kvalifikace sloužila pouze k rozdělení účastníků pro vyřazovací část. Do osmifinále mixu Li s Horáčkovou nepostoupili a skončili na 25. místě.

16:28

Francouzská protiteroristická policie PNAT zatkla dalšího 18letého mladíka ve spojitosti s plánováním útoků proti lidem během OH. Podezřelý byl v kontaktu se stejně starým mužem zadrženým v úterý.

15:36

Dvojnásobného olympijského šampiona v judu Lukáše Krpálka v 1. kole kategorie nad 100 kilogramů na Hrách čeká Jelle Snippe, bronzový medailista z loňského mistrovství Evropy. Evropská šampionka Renata Zachová zahájí turnaj v kategorii do 63 kilogramů proti Maďarce Szofi Özbasové, bronzové medailistce z loňského MS. Prvním soupeřem Davida Klammerta v kategorii do 90 kilogramů bude Maxime-Gael Ngayap Hambou, který v únoru skončil třetí na grandslamu v Paříži.

15:27

S pocitem, že v přípravě odvedl maximum, odletěl do Paříže judista Lukáš Krpálek. Dvojnásobný olympijský vítěz se na vrcholné akci bude snažit získal další medaili do bohaté sbírky. Přiznal, že je rád, že jej přímo v dějišti olympijských her tentokrát podpoří i manželka s dětmi. V Tokiu před třemi lety totiž diváci a fanoušci na sportovištích chyběli.

15:21

Argentinská média nešetří kritikou vůči organizátorům olympijských her po kontroverzním utkání mezi fotbalisty Argentiny a Maroka, které poznamenalo více než dvouhodinové přerušení v úplném závěru po vniknutí diváků na hrací plochu. Zápas podle nich po pořadatelské stránce dopadl katastrofálně, Francii jakožto hostitele her označil tisk za zemi třetího světa. Argentinská fotbalová asociace (AFA) podala stížnost k disciplinární komisi Mezinárodní fotbalové federace (FIFA). 

14:07

Videoanalytik kanadských fotbalistek Joey Lombardi dostal za použití dronu při tréninku Novozélanďanek u soudu v St. Etienne osmiměsíční podmíněný trest vězení. Třiačtyřicetiletý muž ve středu podle agentury AFP vinu přiznal a stejně jako asistentka trenérky Jasmine Manderová už opustil dějiště olympijských her. Novozélandský fotbalový svaz uvedl, že záležitost předal i disciplinární komisi světové fotbalové federace FIFA. 

12:51

Wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková se na úvod olympijského tenisového turnaje utká se Španělkou Sarou Sorribesovou. Karolínu Muchovou čeká šestnáctá nasazená Leylah Fernandezová z Kanady. Linda Nosková v 1. kole narazí na Číňanku Wang Si-jü. Kateřina Siniaková, která ve dvouhře nahradila zraněnou obhájkyni stříbra Markétu Vondroušovou, si zahraje s domácí Francouzkou Clarou Burelovou. Prestižní duel může přijít na řadu ve druhém kole, kde by nasazená jednička Novak Djokovič případně vyzval Rafaela Nadala.

12:46

První česká sportovkyně, která se představila na Hrách v Paříži, Marie Horáčková v kvalifikaci lukostřelkyň obsadila 31. místo a skončila nad polovinou výsledkové listiny 64 soutěžích. Zvítězila korejská reprezentantka Lim Si-hjon, která vytvořila nový světový rekord 694 kruhů.

11:51

Jídelna v olympijské vesnici v Paříži musela zvětšit porce a zlepšit dodávky potravin. Sportovci si totiž stěžovali, že nemají dostatek jídla, a některých jeho druhů bylo tak málo, že je kuchaři vydávali na příděl. Dodavatelé uvedli, že objemy upraví podle poptávky prvních dní, píší francouzská média. Atleti si už v úterý a ve středu stěžovali na nedostatek některých jídel v jídelně, upozornil jako první sportovní deník L'Équipe. U snídaně podle nich docházela zejména vajíčka a klobásky a celkově doplňování švédských stolů vázlo.

11:36

Bývalá světová jednička Angelique Kerberová ukončí po olympijských hrách v Paříži tenisovou kariéru. Šestatřicetiletá hráčka, jež je s třemi grandslamovými tituly nejúspěšnější německou tenistkou po fenomenální Steffi Grafové, to krátce před losem olympijského turnaje oznámila na Instagramu.

11:12

Rumunská dálkařka a trojskokanka Florentina Iuscová nebude kvůli dopingovému trestu startovat na olympiádě. Agentura Reuters uvedla, že Sportovní arbitrážní soud (CAS) vyhověl odvolání Světové antidopingové agentury (WADA) a udělil osmadvacetileté atletce dvouletý distanc. Bronzová dálkařka z halového mistrovství Evropy v Praze 2015 Iusová měla loni v dubnu při mimosoutěžní kontrole pozitivní test na furosemid, což je diuretikum figurující na seznamu zakázaných látek WADA. 

10:50

Úspěšný britský gymnasta Max Whitlock se po olympijských hrách v Tokiu chytal každého stébla, aby našel motivaci k pokračování v kariéře. Trojnásobný olympijský šampion a mistr světa před startem pařížských Her řekl, že mu pomohl i pohled do Wikipedie, jímž se ujistil, že se může zapsat do historiePočínaje Londýnem získal pokaždé medaili při cvičení na koni našíř, a pokud by se mu to podařilo i v Paříži, stal by se prvním gymnastou bez rozdílu pohlaví, jenž vybojuje čtyři olympijské kovy na stejném nářadí.

10:21

Den před slavnostním otevřením olympijských her zahájí svoje vystoupení pod pěti kruhy první čeští reprezentanti. Lukostřelce Marii Horáčkovou a Adama Li čeká už kvalifikace individuální soutěže. Ta rozhodne pouze o rozřazení dvojic pro play-off, jež začne o tři dny později a vyvrcholí finálovými duely 3. a 4. srpna.

10:19

ČTVRTEK 25. ČERVENCE

19:42

Francouzská atletka Sounkamba Syllaová může kvůli hidžábu přijít o záhájení OH v Paříži. Uvedla, že dostala zákaz se zahájení zúčastnit. Národní olympijský výbor nyní hledá řešení, které umožní běžkyni (má startovat na 4x400 metrů a smíšené štafetě) být na ceremoniálu a zároveň vyhovět týmovým sekulárním požadavkům na sportovce. Francie uplatňuje přísný princip "laicité", neboli světskosti veřejného života. Ten zahrnuje i zákaz nošení muslimských hidžábů a platí pro francouzské olympioniky. "Pro jiné země to možná není úplně pochopitelné, ale je to součást naší francouzské DNA," řekl prezident národního olympijského výboru David Lappartient. Dodal, že probíhají diskuze se Syllaovou k nalezení řešení. "Nepochybuji o tom, že se řešení najde. Doufáme, že se budou moci zahajovacího ceremoniálu zúčastnit všichni," dodal.

19:37

Argentinští fotbalisté vstoupili do olympijského turnaje původně remízou 2:2 s Marokem, vyrovnávací branku vstřelil Cristian Medina až v 16. minutě nastavení. Jenže vyrovnávací gól jim VAR po dvouhodinovém přerušení neuznal, a tak konečné skóre zní 2:1 pro Maroko. Zápas se dohrával bez diváků, protože poté, co Medina dal gól na 2:2, přilétly z hlediště na plochu dělbuchy. "Největší cirkus, který jsem kdy v životě viděl," hlesl po utkání kouč La Albiceleste Javier Mascherano. Španělsko pak porazilo Uzbekistán 2:1.

17:56

Tuniský zápasník Amine Džueničí se kvůli trestu za doping nezúčastní OH. Šestinásobný medailista z afrického šampionátu dostal u Sportovního arbitrážního soudu (CAS) v Lausanne čtyřletý distanc. "Loni v listopadu přišli kontroloři k jeho pokoji v elitním tréninkovém centru. Odmítl jim otevřít a až po několika hodinách poskytl vzorek moči, jenž byl negativní stejně jako dva další krevní testy," řekl o řecko-římském zápasníkovi do 130 kg technický ředitel tuniské federace Munastir Ubaidí. Po provizorním trestu na čtyři měsíce se mohl zúčastnit kvalifikace, kde prošel na OH. Světová antidopingová agentura WADA se ovšem odvolala a arbitráž nyní rozhodla o trestu.

16:16

Českými vlajkonoši na pátečním slavnostním zahájení olympijských her v Paříži budou dvojnásobný olympijský šampion v judu Lukáš Krpálek a mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková. Krpálek ponese vlajku na zahájení podruhé, této pocty se mu dostalo také před osmi lety v Riu de Janeiro.

15:57

Tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková budou startovat na olympijských hrách v Paříži také ve smíšené čtyřhře. Oba reprezentanti figurují mezi 16 páry, jejichž seznam zveřejnili pořadatelé.

15:10

Slavnostní zahájení olympijských her v Paříži ukáže v jiném pojetí i tradiční olympijský protokol. Umělecký ředitel programu Thomas Jolly kvůli tomu jednal s Mezinárodním olympijským výborem. Slavnostní zahájení, které se uskuteční v pátek 26. července, nebude na stadionu, ale v centru města. Výpravy připlují po Seině na Trocadéro, kde se uskuteční program a nezbytné formality.

14:34

S hvězdným basketbalistou LeBronem Jamesem ponese vlajku americké výpravy na pátečním slavnostním zahájení olympijských her tenistka Coco Gauffová. Oba budou poprvé zastupovat své sporty v roli vlajkonošů. Čtyřnásobný vítěz NBA i její historicky nejlepší střelec James byl jmenován již v neděli, dva dny nato vedení nejpočetnějšího týmu olympioniků v Paříži prozradilo jméno jeho kolegyně.

14:05

Kvůli použití dronu během tréninku novozélandských fotbalistek na olympijských hrách nuceně opustili tým Kanady asistentka trenérky a analytik. V úvodním zápase navíc obhájkyně zlata nepovede z lavičky Bev Priestmanová.

11:33

Koronavirus se v týmu australských vodních pólistek rozšířil a aktuálně už národní olympijský výbor hlásí pět případů nákazy. Šéfka výpravy na Hrách v Paříži Anna Mearesová oznámila, že testování podstoupili všichni sportovci v týmu a pozitivní nálezy se omezují jen na vodní pólistky.

11:31

Nad Paříží a okolím bude v pátek večer kvůli zahájení olympijských her vyhlášena bezletová zóna. Omezení se dotkne všech tří hlavních letišť u francouzské metropole. V Paříži bude v pohotovosti na 45 tisíc policistů a četníků. Zhruba 1800 policistů vyšlou do Francie zahraniční státy.

08:16

Nový Zéland si postěžoval Mezinárodnímu olympijskému výboru, že trénink jeho fotbalistek narušil před úvodním zápasem Her v Paříži dron z týmu kanadských soupeřek. Incident se stal v pondělí v St. Etienne, obhájkyně titulu Kanaďanky a Novozélanďanky rozehrají olympijský turnaj ve čtvrtek.

08:00

STŘEDA 24. ČERVENCE

18:54

Saúdská Arábie bude v roce 2025 hostit premiérový ročník olympijských her v esportu. Nedávné doporučení exekutivy Mezinárodního olympijského výboru jednomyslně schválili delegáti 142. kongresu MOV v Paříži.

18:13

Vlajkonoši německé výpravy při slavnostním zahájení budou basketbalový mistr světa Dennis Schröder a světová šampionka v judu Anna-Maria Wagnerová. Německý olympijský sportovní svaz (DOSB) oznámil výsledky volby fanoušků a samotných sportovců dva dny před ceremoniálem na Seině.

17:27

Šestinásobná olympijská medailistka v drezuře Charlotte Dujardinová se krátce před zahájením odhlásila z pařížských Her. Devětatřicetiletá Britka uvedla, že ji vyšetřuje Mezinárodní jezdecká federace (FEI) kvůli čtyři roky starému videu, na němž "projevila chybu v úsudku během tréninku". FEI následně uvedla, že jezdkyni udělila šestiměsíční distanc.

14:34

Policisté v Paříži v posledních deseti dnech v okolí olympijských sportovišť zabavili v průměru šest dronů denně. Podle agentury AFP to oznámil premiér v demisi Gabriel Attal a zdůraznil, že boj proti bezpilotním letounům je jednou z klíčových oblastí bezpečnosti olympijských her.

14:33

Olympijská vítězka v plážovém volejbalu Kira Walkenhorstová po sezoně ukončí profesionální kariéru. Třiatřicetiletá šampionka z Ria de Janeiro, kde v roce 2016 triumfovala po boku Laury Ludwigové, odehraje poslední turnaj na konci srpna na německém šampionátu. Mistryně světa z roku 2017 a dvojnásobná evropská šampionka se nekvalifikovala na nadcházející pařížské Hry a nyní oznámila odchod do sportovního důchodu na Instagramu.

13:35

Odložit cestu na olympijský turnaj do Paříže musel první tenista světového žebříčku Jannik Sinner. Dvaadvacetiletý Ital měl do francouzské metropole dorazit dnes, podle agentury ANSA ale nakonec přicestuje pravděpodobně až ve čtvrtek. Sinner je nemocný a má vysoké teploty.

11:26

V australském týmu vodních pólistek se krátce před začátkem olympijských her v Paříži objevil koronavirus. Pozitivní test na covid měla v pondělí nejmenovaná hráčka. Skončila proto v olympijské vesnici v karanténě, její takzvané blízké kontakty lékaři sledují a testují. "Ke covidu přistupujeme jako ke každému jinému viru, jako je třeba chřipka. Tohle není Tokio," citovala agentura Reuters Mearesovou, jež připomněla předchozí hry výrazně ovlivněné koronavirovou pandemií.

10:26

Hry v Paříži provázejí bezpečnostní opatření a četné uzávěry, které komplikují pohyb po metropoli. Jedním z důsledků je i obtížný přístup ke zdravotnickým zařízením, problém dostat se do nemocnice mají nejen pacienti, ale mnohdy i zaměstnanci, napsala na svém webu stanice BFM TV. "Na vyzvednutí nebo odvezení jednoho pacienta potřebujeme 50 minut až hodinu. To je problém, protože pán, který nás zavolal, už čeká dvě a půl hodiny. Děláme, co se dá, ale doprava je teď opravdu složitá," popisuje olympijské přepravní podmínky sanitář. 

10:02

Britský tenista Andy Murray po příjezdu do Paříže potvrdil, že turnaj na olympijských hrách bude jeho posledním vystoupením v kariéře. Sedmatřicetiletý hráč získal tři olympijské medaile, vedle zlatých z dvouhry v Londýně 2012 a v Riu o čtyři roky později má ještě stříbro z mixu.

09:44

Nejnovější analýza společnosti Nielsen’s Gracenote Sports, která pravidelně odhaduje výsledky na nejvýznamnějších sportovních akcích, pro OH v Paříži odhaduje, že nejvíc medailí získá výprava USA – 112 medailí včetně 39 zlatých – před Čínou (86/34) a domácí Francií (60/27). Do první desítky zařadila společnost ještě Velkou Británii, Nizozemsko, Austrálii, Japonsko, Itálii, Německo a Koreu. Češi chybějí ve výčtu 30 zemí, které získají alespoň deset medailí. Podle dřívějších odhadů by si měli z Francie odvézt tři zlaté, dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile. Zlato by měli vybojovat vodní slalomář Jiří Prskavec, rychlostní kanoista Martin Fuksa a ženský tenisový debl, o stříbro by se měli postarat oštěpař Jakub Vadlejch a lukostřelkyně Marie Horáčková. Podle poradensko-technologické společnosti Deloitte by Češi měli získat 11 medailí.

08:40

Američtí basketbalisté v posledním přípravném utkání před obhajobou zlatých medailí na olympijských hrách porazili mistry světa Němce 92:88. V Londýně se o posledních jedenáct bodů vítězného týmu postaral LeBron James. 

08:12

V olympijské vesnici bude při Hrách v Paříži poprvé sportovcům k dispozici prostor, kde budou moci trávit čas se svými dětmi. Půjde o jakési dětské koutky. Prostor pro rodiny s dětmi je součástí vesnice pro olympioniky v Saint-Denis na severu Paříže. Vznikl poté, co francouzská olympijská šampionka v judu do 63 kg Clarisse Agbegnenouová při setkání s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem řekla, že by chtěla vzít dceru s sebou na olympijské hry.

08:10

ÚTERÝ 23. ČERVENCE

19:36
19:26

Tenistka Markéta Vondroušová nebude kvůli nespecifikovanému zranění ruky startovat na olympijských hrách v Paříži, kde měla obhajovat tři roky staré stříbro z Tokia. Vítězka loňského Wimbledonu a finalistka Roland Garros z roku 2019 to oznámila na sociálních sítích. Tenisové soutěže v Paříži startují na antuce v sobotu.

13:46

Hvězdný LeBron James bude jako první basketbalista v historii vlajkonošem americké výpravy na slavnostním zahájení olympijských her. Jednoho z nejlepších hráčů historie vybrali pro čestnou roli na pátečním ceremoniálu v Paříži jeho kolegové z olympijského týmu. Jméno Jamesovy ženské kolegyně, která s ním ve dvojici vlajku USA ponese, bude podle agentury AP oznámeno v úterý.

12:09

Bez vstupenek na sportoviště se na olympijských hrách v Paříži dostanou fanoušci do fanzón, Parku šampionů i k tratím závodů v ulicích. Zázemí s programem včetně vítání úspěšných českých olympioniků nabídne Český dům. Možnosti, jak si i bez vstupenek přímo na sportovišti užít v Paříži olympijské hry, shrnul web českého olympijského týmu.

10:34

Izraelští sportovci a rozhodčí budou mít na olympijských hrách v Paříži nepřetržitou ochranu francouzské policie. Francouzský ministr vnitra v demisi Gérald Darmanin to oznámil ve vysílání stanice France 2.

09:53

Před vstupem do Českého domu bude stát socha sedminásobné olympijské vítězky ve sportovní gymnastice Věry Čáslavské od Davida Černého. Bude téměř deset metrů vysoká a bude se pohybovat. K vidění bude od slavnostního otevření Českého domu, informoval Český olympijský výbor.

08:00

PONDĚLÍ 22. ČERVENCE

16:17

Francouzské bezpečnostní služby odmítly udělit více než 4000 akreditací na olympijské hry v Paříži. Ministr vnitra Gérald Darmanin uvedl, že důvodem pro neudělení akreditací byly například obavy ze špionáže, kybernetických útoků či napojení na radikální islamisty. Tito odmítnutí žadatelé se pokoušeli akreditovat jako novináři či členové technického doprovodu. Někteří pocházeli z Ruska a Běloruska, ale také dalších nejmenovaných zemí. 

13:38

Papež František znovu vyzval k zastavení bojů v době olympijských her. Ve svém proslovu k věřícím vyzval, aby nezapomínali na mnohé válečné konflikty ve světě. K olympijskému příměří vyzýval dříve i francouzský prezident Emmanuel Macron. Podle papeže má sport schopnost spojovat lidi z různých kultur a sportovce vyzval, aby byli posly míru a šli příkladem pro mladé lidí. "Ať jsou podle antické tradice olympiády příležitostí pro dosažení příměří ve válkách," vyzval.

12:25

Kanadské fotbalistky budou obhajovat olympijské zlato bez obránkyně Sydney Collinsové, která si v přípravném utkání s Nigérií zlomila levou nohu. Pro čtyřiadvacetiletou hráčku to přitom byl první zápas od únorové zlomeniny levé nohy. Kanadský tým oznámil, že ji v nominaci nahradí Gabrielle Carleová.

08:09

NEDĚLE 21. ČERVENCE

17:39

Kajakář Jiří Prskavec se bezprostředně po příletu do dějiště olympiády zapojil do štafety s olympijskou pochodní. Společně s dalšími šampiony ve vodním slalomu z Tokia, Jessicou Foxovou, Ricardou Funkovou a Benjaminem Savšekem, na raftu provezli tratí v Paříži pochodeň, kterou nesla olympijská vítězka z Londýna Emilie Ferová. Pak ji sám držel v ruce. 

15:07

V ukrajinské nominaci je 140 sportovců, nejméně od premiérové účasti v roce 1994. Před třemi lety v Tokiu bylo Ukrajinců o 15 více, v Japonsku získali jednu zlatou, šest stříbrných a 12 bronzových medailí.

11:32

V německé nominaci na olympijské hry je 427 sportovců, z toho si premiéru pod pěti kruhy odbude 255 reprezentantů. Němci budou mít v Paříži zastoupení v devíti kolektivních soutěžích, což je nejvíce v historii.

Čtyřiapadesátiletá jezdkyně a sedminásobná olympijská šampionka Isabell Werthová pojede stejně jako třiačtyřicetiletý stolní tenista Timo Boll už na sedmou olympiádu. Benjamínky výpravy jsou šestnáctiletá gymnastka Helen Kevricová a její o tři roky starší kolega Timo Eder.

09:23

Vodní slalomáři Jiří Prskavec, Lukáš Rohan, Tereza Fišerová, Gabriela Satková a Antonie Galušková odletěli do dějiště olympijských her. Prskavec věří, že do Paříže jede s top formou. Satková se své premiéry pod pěti kruhy nemůže dočkat.

09:10

Čeští sportovci by si s největší pravděpodobnosti podle ČTK mohli z letošních letních olympijských her v Paříži odvézt mezi pěti až deseti medailemi. Zlaté by z toho mohly být dvě až tři. Nejvíce sázenými sporty budou podle sázkových kanceláří tenis, basketbal a fotbal a následně ty, kde budou čeští reprezentanti jako judo či kanoistika.

08:00

SOBOTA 20. ČERVENCE

21:32

"Naši sportovci se před olympiádou bojí hlavně velkých veder a covidu," prohlásil mimo jiné předseda ČOV Jiří Kejval v pořadu Interview ČT24, kde rozebíral i bezpečnost olympijských her, pivní menu v českém domě či olympijskou budoucnost esportu.

21:04

Čeští judisté budou na Hrách v Paříži ve trojím zastoupení. Kromě obhájce zlata Lukáše Krpálka budou bojovat také David Klammert a premiérově mistryně Evropy Renata Zachová. Oba odchovanci z Olomouce dokončují svou přípravu na OH a myšlenkami směřují k vrcholu sportovního roku.

15:36

Žádná ruská televize nebude letos vysílat přenosy z olympiády v Paříži. Něco podobného se stalo naposledy v roce 1984, kdy východní blok bojkotoval olympijské hry v Los Angeles, připomíná server německé veřejnoprávní televize ARD. Někteří představitelé Moskvy se navíc vymezují vůči 15 ruským sportovcům, kteří budou v Paříži soutěžit pod neutrální vlajkou.

14:17

Skeetaři Jakub Tomeček a Barbora Šumová kvůli celosvětovému výpadku IT systémů neodletěli na olympijské hry v Paříži. Na střelnici v Chateauroux se společně s doprovodem vydali autem.

14:12

Veslař Miroslav Vraštil se v 41 letech zřejmě chystá na svou poslední olympiádu. Na dvojskifu s Jiřím Šimánkem bude u olympijského loučení lehkých vah.

11:00

Devatenáctiletá kapitánka japonské reprezentace ve sportovní gymnastice Šoko Mijataová nebude v Paříži startovat. Národní svaz informoval o tom, že ji vyloučil z týmu kvůli kouření a pití alkoholu, což je oboje v Japonsku povolené až od 20 let.

10:00

Pro účast na olympiádě jsou sportovci připraveni udělat téměř cokoliv. V případě australského pozemního hokejisty Matta Dawsona to však platí doslovně. Aby totiž mohl hrát v Paříži, nechal si amputovat kus prstu.

00:01

PÁTEK 19. ČERVENCE

15:00

Bývalý vicemistr Evropy v běhu na 400 metrů překážek Francouz Wilfried Happio opět čelí vyšetřování kvůli podezření z domácího násilí. V nominaci na olympijské hry ale zůstává, uvedla agentura AFP.

14:30

Do olympijského se už oblékl i vítěz z Tokia Jiří Prskavec. Fanouškem extravagantní nástupové kolekce úplně není, ale jeho manželce Tereze se oblečení z dílny návrháře Jana Černého líbí. Plánuje ho po olympiádě nosit.

14:00

Úřadující mistr světa v desetiboji Pierce LePage přijde kvůli vyhřeznuté ploténce o start na Hrách. Ve videu na Instagramu řekl, že navzdory bolesti do poslední chvíle doufal, že bude schopen zabojovat o první olympijskou medaili. Nakonec se ale rozhodl neriskovat zhoršení zranění a půjde na operaci.

13:00

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) se na pozvání francouzského prezidenta Emmanuela Macrona zúčastní zahajovacího ceremoniálu OH v Paříži. Bude i u otevření českého olympijského domu a setká se s reprezentanty, sdělila mluvčí vlády Lucie Ješátková. 

12:00

Mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem odletěli do dějiště Her. S nimi zamířili do francouzské metropole také světová šampionka v lukostřelbě Marie Horáčková a její reprezentační kolega Adam Li.

11:30

Dánský badmintonista Mathias Christiansen se vzdal účasti Hrách, kde měl startovat ve smíšené čtyřhře s Alexandrou Böjeovou. Podle národní badmintonové federace se neúmyslně dopustil tří chyb při hlášení místa svého pobytu pro potřeby dopingové kontroly. Za tři prohřešky během jednoho roku následuje trest.

11:00

Trojnásobná mistryně světa v silniční časovce Ellen van Dijková bude šest týdnů po zlomenině kotníku startovat na olympijských hrách. Její zařazení do týmu potvrdila nizozemská cyklistická federace.

10:00

Osm dní před začátkem Her v Paříži oficiálně otevřeli olympijskou vesnici. Rozkládá se na 52 hektarech, pojme téměř 14 500 lidí.

00:01

ČTVRTEK 18. ČERVENCE

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články