Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Cítím se tu jako v pohádce, libuje si v Paříži nejmladší česká olympionička

Jako jediná reprezentuje v Paříži české barvy ve sportovní gymnastice. V šestnácti letech prožívá olympijskou premiéru. Soňa Artamonová má za sebou první seznámení s tréninkovou halou a nemůže si podmínky vynachválit.

Nejmladší česká olympionička Soňa Artamonová
zdroj: ČOV autor: Ondřej Hnilica

"Líbí se mi tady hodně, cítím se jak v pohádce. Nářadí je bombový," popisovala nadšeně své první dojmy Artamonová.

Na velké scéně se teprve rozkoukává a uvažuje i o nějakém tom památečním selfie. "Chtěla bych se Simon Bilesovou nebo Melanií (de Jesus dos Santos – pozn. red.) z Francie. Se všemi si tu vyměňujeme odznáčky, je to tu takové společenské," poznamenala.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Artamonová si pochvaluje tréninkové nářadí i společenskou atmosféru Her
Dostupnost videa skončí: 28.07.2024 18:35

Zatím si měla možnost vyzkoušet tréninkovou halu a nepředpokládá, že v té soutěžní by ji mělo něco překvapit. "V tréninkové je to zatím super, nářadí by mělo být stejné jako tam, možná bude jiná pružnost, ale s tím si poradíme," řekla odhodlaně.

Sportovní gymnastika je na každých olympijských hrách ostře sledovaným sportem a nedá se předpokládat, že tomu bude jinak v Paříži. Kulisy pro velké výkony jsou připraveny ve slavné Hale Bercy. "Jelikož jdeme s Francouzkami, bude to velký řev," odhadovala Artamonová.

Kvalifikace čeká talentovanou svěřenkyni trenérky Kateřiny Janečkové v neděli. Zatím ani neví, jestli a jaký další ze sportů ve francouzské metropoli navštíví. "Měla bych o tom popřemýšlet," řekla s lehkým úsměvem. Podobně nerozhodná zůstává i v otázce své účasti na pátečním slavnostní ceremoniálu. "Zatím nevím," pokrčila rameny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články