Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Seemanová: Nikdy jsem nezažila nic víc crazy. Bazén má šmrnc

Vypadá to, že formu naladila skvěle. Barbora Seemanová ve své nikoli hlavní disciplíně 100 metrů motýlek obsadila deváté postupové místo v českém rekordu 57,50 a ještě v sobotu večer ji čeká semifinále. Do pařížské atmosféry už se stačila zamilovat a líbí se jí běloskvoucí bazén.

Barbora Seemanová
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Určitě je to ideální start. Jsem strašně ráda za ten čas. A ještě víc za ten postup a že si budu moct zkusit semifinálovou atmosféru a užít si to," popsala s úsměvem bezprostředně po rozplavbě.

Už v dopoledním prvním bloku byla atmosféra v hale La Defénse bouřlivá. "Nikdy jsem nezažila nic víc crazy a nic většího. Lidi řvou neskutečně, podle mě ani nevědí proč. Ale je to strašně hezký pocit," libovala si nadšená Seemanová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Seemanová: Jsem ráda, že si zkusím semifinálovou atmosféru
Dostupnost videa skončí: 30.07.2024 13:48

Navíc plavala v krajní dráze, kde je kulisa ještě o něco hlučnější. "Lidi mi řvali pár metrů od ucha, člověk se cítí být víc na ráně, ty vnitřní dráhy jsou víc schované, příjemnější."

Jako zkouška to nebylo vůbec špatné. "Měla jsem první start, ne ten hlavní. Byla jsem ráda, že jsem byla hozená úplně natvrdo a že jsem si zkusila ne ty nejlepší podmínky," dodala.

Pochvalovala si i barvu olympijského bazénu. "Je to fajn, miluju, když jsou ty dráhy bílé, je to strašně elegantní. Má šmrnc a je radost v něm závodit."

Čtyřiadvacetiletá plavkyně vylepšila své vlastní české maximum z loňského listopadu o 25 setin. Ve své rozplavbě skončila čtvrtá, celkově prošla mezi 16 semifinalistek z deváté pozice.

V Paříži ji čeká velmi náročný program. Čeká ji stovka volným způsobem, krátká polohovka a už v neděli naskočí do své hlavní disciplíny, kterou je dvoustovka volně.

"Přijíždím s ambicemi zlepšit své hlavní tratě – dvoustovku kraulovou a posunout se na co nejvíce startů. Protože ten trénink a všechno tomu odpovídalo," potvrdila své sebevědomé rozpoložení.

Po závodě rozdávala úsměvy. Není divu, zažívá skvělé časy. Za sebou má i podařené mistrovství Evropy, které se jí hodilo do plánů příprav na moment M. Byly z toho čtyři medaile. "Byla to třešnička, poslední doladění detailů a součást tréninků."

Nejrychlejší v rozplavbách byla mistryně světa z loňska Číňanka Čang Jü-fej, jež na olympiádě obhajuje stříbro.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články