Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Potrénuju holčičí hru, vyhlíží Matelová závěr olympijské přípravy s polskou reprezentací

Stolní tenistka Hana Matelová se chystá na své třetí olympijské hry. Přípravu v domovském Havířově proloží tréninkem s polskou reprezentací. Po strastiplném Tokiu má o motivaci postaráno. V Paříži touží předvést maximum a vyhlíží první olympijský vítězný zápas.

Hana Matelová na příjmu
zdroj: Reuters autor: Kim Hong-Ji

V Paříži bude Matelová startovat jako jediná česká zástupkyně stolního tenisu. Připravuje se především doma v Havířově.

"Možnosti nemám tak velké. Centrum v Düsseldorfu, kde jsem počítala, že si tam před olympiádou zatrénuji, měli na trénink uzavřený. Domluvila jsem se s polskou reprezentací," uvedla v rozhovoru pro Sportovní zprávy.

"Budu tam převážně trénovat s holkami, což teď nemohu o Havířově říct. Skupina je teď hodně namíchaná. Využiju teď polských reprezentantek, budu trénovat trochu víc s tou holčičí hrou, která je jiná. Plus si dáme i tréninkové zápasy, což je hodně důležité," přiblížila zkušená česká reprezentantka.

Po polském intermezzu ještě doladí formu opět v Havířově a 23. července se vydá na místo činu do francouzské metropole.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Stolní tenistka Matelová o své třetí účasti na olympiádě

Tokijská pachuť a nová motivace

Chuť na Hrách něco dokázat má a ambice neskrývá. V Riu byla při své premiéře nervózní a v Tokiu jí plány výrazně zkřížil covid.

Pavel Širuček byl tehdy pozitivně testován a Matelová musela do izolace. "Museli jsme odejít z olympijské vesnice a dlouho jsme nevěděli, jestli vůbec do turnaje zasáhnu, protože jsme byli blízký Pavlův kontakt. Dva nebo tři dny jsme čekali na verdikt. Český olympijský výbor pro nás musel zajistit sólovou dopravu, abychom se dostali do tréninkové haly. Totéž před zápasem," zavzpomínala na své strasti v Japonsku.

Měla o něco víc štěstí než třeba beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Herrmanovou, které o možnost hrát přišly tehdy úplně. "Když to sečtu, jsem ráda, že jsem si ten zápas zahrála, ale odjížděla jsem tam s vyššími ambicemi," přiznala s tříletým odstupem.

Cíl je jasný. "Přála bych si za sebe předvést co nejlepší výkon, abych byla hrdá na to, co jsem tam předvedla. A k tomu doufám, že přidám i nějaké výhry," podtrhla Matelová.

Zatím podle plánu

Dosavadní výsledky v olympijské sezoně si pochvaluje. "Byl to dobře zvolený kalendář. Kromě jedné výjimky to vyšlo. Měla jsem i čas na přípravu, nelítala jsem z turnaje na turnaj."

"Povedly se mi první dva turnaje, kde jsem získala bodovou jistotu. A to mně dodalo i klid do dalších turnajů. Potom mně pomohl nejvíce bodovaný turnaj v Singapuru a závěrečný turnaj v Argentině," dodala Matelová.

Olympijskou jistotu tak má od půlky června. "Věděly jsme to s předstihem, byla to úleva a zadostiučinění za celou náročnou sezonou."

V sobotu nafasovala olympijskou kolekci a už vyhlíží pobyt v olympijské vesnici, kam se dostane tři dny před oficiálním startem Her. "Na to se těším, že poznám nové lidi nebo potkám staronové tváře z předchozích velkých akcí."

Stolní tenisté budou hrát na výstavišti Porte de Versailles. "Je to asi 40 minut z olympijské vesnice. Cestování bude náročnější, než na co jsme zvyklí z jiných turnajů," poznamenala Matelová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články