Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Plážoví volejbalisté se po další výhře připravují na Evandra: Je jako Karel Gott

Budíček ve tři čtvrtě na pět. Tak brzy vstávali čeští reprezentanti v plážovém volejbale Ondřej Perušič a David Schweiner před druhým utkáním ve skupině olympijského turnaje, které zvládli a ve skupině je už čekají jen Brazilci Evandro s Arthurem. Právě čtyřiatřicetiletý Evandro je vyhlašován nejlépe podávajícím hráčem na okruhu.

Ondřej Perušič
zdroj: Reuters

S Rakušany Julianem Hörlem a Alexanderem Horstem hráli čeští reprezentanti už od devíti hodin ráno, takže jim den začínal prakticky ještě v noci. "Vstávání bylo příšerné, budík 4:45. Každý jsme měli rozsvícenou svoji lampičku, jestli je to ono," vzpomínal po vítězném zápase Schweiner.

Nepomohla ani horká pařížská noc. "Na chvilku jsme zapnuli větrák, ale na noc byl vypnutý. Takže jsme spali co nejméně oblečení, a stejně si myslím, že nám po zádech tekl čůrek potu," doplnil český blokař.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Schweiner: Jsem rád, že jsme si ty první povinné výhry odškrtli
Dostupnost videa skončí: 03.08.2024 12:24

Po budíku následovala rozcvička v posilovně, která se českým hráčům vyplatila – vyhráli i druhý zápas 2:0 na sety. I když jejich výkon zejména v úvodu zápasu nebyl ideální.

"Nepřesnosti na začátku prvního setu už nebyly tolik dané novým prostředím nebo zvykáním si. Byly to nepřesnosti dané nešikovností, zejména v mém podání," konstatoval Perušič.

Úřadující mistři světa byli rádi, že v prvních dvou duelech naplnili roli favoritů. "Myslím, že je to hodně důležité jak pro hlavu, tak pro síly, že jsme nehráli žádný tie-break, což je pro mě velké překvapení. Věděli jsme, že tyhle dva týmy bychom měli porazit, že jsme papírově silnější. S tím vědomím se nehraje úplně jednoduše, protože si člověk sám na sebe vytváří nějaký tlak. O to víc jsem teď rád, že jsme to zvládli," ocenil Schweiner.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam plážového volejbalu Perušič, Schweiner – Hörl, Horst
Dostupnost videa skončí: 07.08.2024 09:00

O vítězství ve skupině E se český pár utká s Brazilci, kteří je loni na zlatém MS porazili. "Jsme v dobré pozici, protože když vyhrajeme, tak jsme vyhráli skupinu a budeme mít zajímavou pozici do play-off. Když prohrajeme, tak můžeme minimálně do dalšího zápasu tvrdit, že každý dobrý turnaj začíná porážkou s Brazilci," poznamenal s nadsázkou Perušič.

Brazilci se dali dohromady krátce před začátkem olympijské kvalifikace a jsou čím dál sehranější. "Vyšší z nich Evandro je, tuším, od roku 2017 vyhlašován nejlépe podávajícím hráčem na tour. Začíná to trochu připomínat Karla Gotta na Slavících," doplnil český polař.

Klíčové tak bude, jak Evandrovi sedne servis. "Musíme být připraveni, že budeme pod velkým tlakem, že se budeme muset popasovat s těžkými situacemi po nějakém horším příjmu, horší nahrávce. Na druhou stranu ten jejich první zápas proti Rakušanům tady taky nebyl bůhvíjak oslnivý. Myslím, že to je otevřené, že ty šance jsou tak padesát na padesát," dodal Perušič.

Po ranním zápase, který sledoval i dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek, se čeští hráči plánovali na chvíli potkat s rodinami a pak se vrátit do vesnice, aby dohnali spánek. "Odpolední šlofíček je rozhodně v plánu, protože spánek nebyl rozhodně kvalitní. V našem věku už je odpolední šlofíček skoro povinností," řekl Perušič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články