Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Pardubice, Ostrava nebo Plzeň? ČOV jedná o místech pro menší olympijské parky

Praha – Při zimních olympijských hrách v roce 2014 se projekt olympijského parku na Letné setkal s velkým úspěchem u veřejnosti. Během osmnácti dnů vyhledalo sportovně-společenské vyžití v parku 400 tisíc lidí. Český olympijský výbor má s projektem olympijského parku na Lipně během Her v Riu podobné ambice. Prioritou bude sport, fandění až na druhém místě. Sportem během olympiády však nemají žít jen jižní Čechy.

Vizualizace olympijského parku na Lipně pro Hry v roce 2016
zdroj: olympic.cz

Olympijský park 2016 na Lipně bude v průběhu letních Her hlavním centrem. Olympijské parky v menším měřítku však vyrostou i na dalších místech České republiky. Ve hře jsou především Pardubice, Ostrava a Plzeň. "Nyní jsme v jednání a minimálně dvě další fanzóny v těchto městech budou," ujistil marketingový ředitel Českého olympijského výboru Marek Tesař.

ČOV hledal mimopražskou lokalitu, výhodou Lipna je, že má velkou sportovní infrastrukturu. "Cílem je, aby návštěvníci korzovali kolem celého Lipenska a zkoušeli si jeden sport za druhým," uvedl ve Sportovních zprávách Tesař.

V okolí lipenské přehrady si budou moci lidé vyzkoušet všechny olympijské sporty. "Naší snahou je, aby tam byla co nejširší plejáda sportů – i těch neolympijských," prohlásil Tesař.

Je nám líto, video expirovalo.
Tesař hostem SZ: Chceme, aby si lidé na Lipně zkoušeli jeden sport za druhým

Olympijský výbor se bude snažit přilákat mimo jiné Jihočechy. "Chystáme různé programy, které budou zvát občany jižních Čech do Olympijského parku," nastínil Tesař. Kromě toho mají zafungovat i akce typu Sazka olympijský víceboj nebo T-mobile olympijský běh. "Připravujeme je tak, aby téma Olympijského parku na Lipně jimi rezonovalo," vysvětlil Tesař.

Jednotlivé sporty budou mít své ambasadory z řad známých osobností. "Budou tam i vrcholové soutěže v dorosteneckých kategoriích a zároveň i soutěže otevřené pro veřejnost," doplnil Tesař.

Podstatnou součástí parku budou přenosy sportovních soutěží z Ria, telemosty z dějiště Her nebo vítání českých olympioniků. V parku bude umístěno i Studio České televize. Hlavním vysílacím časem budou dopoledne na programu ČT2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články