Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nefér, nepředvídatelná, nevyhovující. A nikomu se nelíbí, komentuje Prskavec olympijskou trať

Jiří Prskavec se z testovacího závodu v Japonsku vrátil rozladěný. Olympijská trať vodního slalomu je nejen podle něj v současné podobě nevyhovující. Proč? Podle mistra světa je trať nevyhovující a nepředvídatelná.

Před Prskavcem je velký úkol: postoupit na olympiádu. Prvním krokem bude nyní dlouhodobý přípravný kemp v Austrálii. Zároveň si již česká naděje vyzkoušela i podmínky pro olympijské hry, které bude už příští rok hostit japonské Tokio. "Japonsko se mi strašně líbí. Nicméně Tokio nepatří k nejoblíbenějším částem, protože je tam na mě příliš lidí," usmál se.

"Bylo to pěkných čtrnáct dní poznávání," dodal Prskavec. Nicméně vše nebylo jen pozitivní. "Trať není zatím vyladěná. Přišla chyba i v tom, že česká fakulta na ČVUT dostala trochu špatné zadání. Oni jsou autoři rozestavění překážek, bohužel projekt se úplně neshodoval s finální verzí," vysvětluje Prskavec.

Nebyl to jediný problém. "Druhá chyba byla v tom, že bylo relativně málo času na to, trať přestavět před testovacím závodem. Vylaďovalo se to tím, že se přidávaly překážky. Vytvořila se nepravidelná měnící se voda, zároveň proud nemá sílu. Ve výsledku se to hodně mění a je to poměrně dost nefér. Pro olympijský závod dost nevyhovující," dodal.

"Je to názor všech. Určitě jsem nemluvil s nikým, kdo by řekl, že se mu to líbí. Pro nás nejhorší, když je trať nečitelná a je to o náhodě. Tady se to stalo. Věřím, že si federace naši iniciativu závodníků vezme k srdci," doufá Prskavec v to, že současný stav dozná ještě před olympiádou podstatných změn.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec hostem Sportovních zpráv. Jak se mu líbí kanál v Tokiu?
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články