Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Znakařka Baumrtová do finále nepostoupila

Londýn - Česká plavkyně Simona Baumrtová do finále na 100 metrů znak nepostoupila. V čase 1:00,02 vteřiny skončila v semifinále desátá. Za postupovou osmou pozicí zaostala o dvacet setin.

Baumrtová v dopolední rozplavbě překonala český rekord, když se poprvé dostala pod jednu minutu. Pokořila ji o setinu a své vlastní maximum z letošního "bronzového" mistrovství Evropy v Debrecínu zlepšila o 58 setin vteřiny. Ani tento výkon by jí ale v semifinále nestačil na postup, osmá Číňanka Fu Jüan-chuej prošla do finále časem 59,82 sekundy.

Simona Baumrtová: Trošičku mě mrzí, že to není to osmé místo, ale já vůbec nepočítala ani s desátým, navíc s takovými časy. Je to super. I když ty dvě desetiny trošičku mrzí, ale vím, že jsem pro to udělala všechno. Kdyby mi někdo předtím řekl, že budu úspěšně bojovat o desáté místo na olympiádě, tak bych řekla, že je idiot. Je to super. Jsem úplně nadšená.

Rodačka z Chomutova oslaví za necelý měsíc jednadvacet let. K plavání jí přivedl otec Tomáš, s přípravou jí pomáhá i Jaroslav Jezbera. Má ve sbírce dva bronzy z ME 2010 a 2011, loni byla druhá v jednom ze závodů Světového poháru a letos na ME v Debrecínu vybojovala na stejné trati bronz v času 1:00,57 minuty. "Nesni o vítězství, připrav se na něj," zní její motto. Letos si zlepšila osobní rekord už o 1,6 sekundy.

Možná to je olympiádou, motivací. Naučili jsme se v tréninku víc odpočívat. Ale fakt jsem to nečekala. Je to obrovský skok, asi o 30 míst v žebříčku. Děsí mě, až to budu muset obhajovat, to je čas jako prase. Bylo skvělé plavat poprvé pod minutu v krátkém bazénu a teď je to ještě lepší.

Její hlavní disciplínou je stále znakařská dvoustovka, kterou poplave ve čtvrtek. Už nemusí být nervózní, v Londýně má splněno. "Snad jo, uvidíme. Ještě asi trošku potrénuju, odpočinu si, najím se konečně a uvidíme. Stačí přepálit začátek a je to v čudu," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články