Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veslaři z "lehké" čtyřky opravu zvládli a jsou v semifinále

Londýn - Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník a Jan Vetešník si dnes z oprav zajistila postup do semifinále olympijské regaty v Eton Dorney. Česká čtveřice obsadila ve čtyřčlenné jízdě třetí místo, poslední postupové do úterní bojů.

Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník a Jan Vetešník si dnes z oprav zajistila postup do semifinále olympijské regaty v Eton Dorney. Česká čtveřice obsadila ve čtyřčlenné jízdě třetí místo, poslední postupové do úterní bojů. Svěřenci trenéra Rudolfa Kopřivy skončili v sobotní rozjížďce čtvrtí, dnes ráno je tak čekaly opravy. Češi se od startu drželi druzí za suverénními Američany, ve finiši ale podlehli ještě Italům. Jedinou posádkou ze startovního pole, která nepostoupila do semifinále, se stali Poláci. Čtyřka "bez" lehkých vah byla jedinou českou posádkou, která se dnes představila v olympijském programu. V pondělí čeká premiérový start na hrách dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových a čtyřku bez kormidelníka ve složení Matyáš Klang, Milan Bruncvík, Jakub Podrazil, Michal Horváth. Sestry Antošovy budou mít šanci postoupit přímo do finále, ve své rozjížďce k tomu potřebují skončit první, nebo druhé.

Muži: Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah - opravy: 1. USA (Fahden, Newell, La Cava, Prendes) 6:00,86, ...3. ČR (Vraštil, Kopáč, O. Vetešník, J. Vetešník) 6:02,23.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články