Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

To Kvit or not to Quit

Londýnská olympiáda změnila nejenom dějiny kinematografie, české módy či ohňostrojů, ale nakreslila i pomyslnou čáru – před a po "LOH2012" i ve světové globální síti jedniček a nul.

Petra Kvitová na Twitteru
zdroj: Letní olympijské hry

Ano, internet už taky nebude tím místem, kterým býval. Díky sociálním sítím totiž několik stovek milionů lidí po celém světě vzalo olympijské motto o důležitosti účasti nad vítězstvím za své a vložilo se do soutěže v "účastnění se v diskuzi" s velkou vervou. Pravidla se zatím jenom tvoří, takže tato disciplína nebude mít v nejbližším období zatím ani rozhodce, natož výherce. Sportovců v tomto odvětví přibývá každým dnem, takže je zcela jisté, že půjde do budoucna asi o celkem masový sport.

Čeští účastníci internetového diskutování začínají po nevalném výkonu všech národních želízek v ohni intenzivně řešit, že naši sportovci budou muset právě účast v diskusích na sociálních sítích začít brát mnohem poctivěji než doposud. Podle analýzy bookmakerů sázkových kanceláří se totiž právě početnost a pravidelnost statusů přímo podepisuje i na sportovním výkonu reprezentantů.

Příkladem může být Petra Kvitová, která poslala (nejenom) fanouškům děkovné statusy na svých oficiálních profilech i po náročném zápasu v nočních hodinách, a navíc nejenom v rodném jazyce.

O tom, jak náročnou disciplínou "účast v diskuzích na sítích" bude a že to ani rozhodci nebudou mít vůbec lehké, se můžete přesvědčit sami, když přiblížíme celkem odbornou debatu mezi komentátorem ČT Jaromírem Bosákem a právě nepostoupivším Tomášem Berdychem. Jejich výměna naznačuje, že nikoliv debatování na sítích, ale hrací povrch a kvalita materiálů jsou pro výsledek mnohem důležitější. Zatímco Bosák měl starost o další výkony Petry Kvitové, vzhledem k obecně známé české oblíbenosti trávy nad jiným materiálem – myšleno povrchem, Tomáš Berdych si otevřeně postěžoval, že tento rok nebyla prý tráva nic moc.

Pravděpodobně bez ohledu na trávu, ale v přímé závislosti na výkonu českých tenistů, se už objevila i iniciativa přejmenovat v Čechách stále populárnější sociální síť Twitter na Kviter nebo Quiter (podle anglického "To Quit" – "Přestat"). Inu, jak napsal klasik – God save Petra! 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články