Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Sportovci se budou v Londýně měnit jako chameleoni

Praha - Trochu jako chameleoni se budou cítit čeští olympionici za rok v Londýně. Kolekce oblečení pro letní hry bude obsahovat moderní materiály, které při dešti změní vzhled. Mezi nejmodernějšími látkami, ze kterých bude kolekce vyrobena, jsou třeba i ty s bambusovými vlákny a antibakteriálními účinky. Materiál potažený teflonem je zase velmi odolný proti zašpinění a odolá i skvrnám od kávy. Část kolekce, která má být hotová do konce roku, bude podle zástupců firmy stejně jako před Vancouverem 2010 volně v prodeji, zakoupit nepůjde pouze oficiální nástupové oblečení.

"Je to bomba. Využívají se materiály, které mají skoro zázračné vlastnosti a splňují to hlavní - funkčnost," řekl František Dvořák, místopředseda Českého olympijského výboru a šéf české olympijské mise.

Na výběru kolekce se opět podílí i komise složená ze sportovců, kteří materiály testovali. "Materiály byly super, testoval jsem několik triček na vodě i v doplňkových sportech a všechna odpovídala mým představám," řekl veslař Ondřej Synek.

Je nám líto, video expirovalo.
ČOV představil materiály olympijského oblečení

Bundy, které budou v Anglii užitečné při očekávaném častém dešti, jsou vysoce prodyšné, nepromokavé, ale zároveň budou měnit vzhled. Na látce po navlhčení vystoupí dříve neviditelný vzor - na světle modré například vznikne květinový design. "Když látka uschne, vzor opět zmizí," podotkl Václav Hrbek, ředitel výroby firmy Alpine Pro, která stejně jako pro olympiádu ve Vancouveru připravuje oblečení pro sportovce.


Letní hry v Londýně se konají od 27. července do 12. srpna 2012 a vedení ČOV počítá, že by na hry mohl odjet rekordní počet až 180 českých sportovců. To za předpokladu, že se kvalifikují také fotbalisté do 21 let a basketbalistky.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články