Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slalomáři chtějí jít v Hradilkových stopách, Kvitovou čeká čtvrtfinále

Londýn - Další čeští vodní slalomáři se dnes pokusí napodobit stříbrného Vavřince Hradilka a rozšířit zatím hubenou kolekci českých medailí. Jaké to je stát na olympijských stupních vítězů, už z minulosti vědí kajakářka Štěpánka Hilgertová i deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek. Olympijská legenda Hilgertová přitom vyhlásila, že šestá olympiáda pro ni bude také poslední. Na olympijské tatami nastoupí judista Lukáš Krpálek, má však nesmírně obtížný los. Ke svému čtvrtfinálovému zápasu nastoupí tenisová naděje Petra Kvitová.

Štěpánka Hilgertová
zdroj: ČTK autor: Tomáš Halász

Čtyřiačtyřicetiletá Hilgertová má doma dvě zlaté z Atlanty a Sydney, deblkanoisté byli v Aténách bronzoví a v Pekingu stříbrní. Kvalifikace lépe vyšla Hilgertové, která předvedla pátou nejlepší jízdu. Volf se Štěpánkem chybovali, ale výsledky se do semifinále nulují. Olympioniky můžete sledovat od 14:30 na programu ČT i na našem webu.

Český vodní slalom bude mít ještě jedno, poněkud kuriózní zastoupení. Do semifinále postoupila i nově složená dvojice, kanoista Stanislav Ježek se stříbrným kajakářem Hradilkem, přestože mají za sebou jen pár společných tréninků. Největšími favority v této kategorii zůstávají slovenští bratři Hochschornerové, kteří na olympiádě už od roku 2000 nenašli přemožitele.

Ani střelci, pravidelní čeští dovozci olympijských medailí, zatím čekání na cenný kov neukončili - a ani ve čtvrtek se to nezmění. Martin Strnad s Martinem Podhráským sice v rychlopalbě nejsou bez šancí, ale finále jejich disciplíny je až v pátek. V Pekingu se do finále nedostali, Podhráský však loni dvakrát vyhrál Světový pohár a Strnad byl na mistrovství Evropy jen krůček od medaile.

Judistu Krpálka čeká těžký los

V judistické hale se představí největší česká naděje Krpálek, jenže bronzovému medailistovi z loňského mistrovství světa los nepřál. Nastoupí až ve druhém kole váhy do 100 kg, ale zřejmě proti zlatému medailistovi z MS z roku 2010 Japonci Takamasovi Anaiovi. Ten musí nejprve přejít přes Brita Jamese Austina.

Pokud by se Krpálkovi povedlo přes Anaie postoupit, dalším možným soupeřem by byl rovněž jeden ze spolufavoritů na medaili a úřadující mistr světa Rus Tagir Chajbulajev. Krpálkův souboj můžete sledovat již od 10:30.

Kvitová bojuje o semifinále

Ke svému čtvrtfinálovému zápasu nastoupí i česká tenisová naděje Petra Kvitová, které se postaví čtrnáctá nasazená Maria Kirilenková. V případě postupu se česká hráčka v semifinále utká s vítězkou zápasu mezi Kim Clijstrersovou a Marií Šarapovovou.

Kvitové se i přes zranění ve středu výrazně zlepšovala forma proti Flavii Pennettaové. Italku rodačka z Fulneku smetla z kurtu ve dvou setech 6:3 a 6:0.

"Líbilo se mi, jak jsem do toho šla. Líp jsem se hýbala, servírovala, z toho přicházely jednodušší míče, které jsem zabíjela. Mám radost, že jsem hrála svoji typickou hru," usmívala se Kvitová. Česká tenistka by měla svůj zápas začít ve stejnou dobu jako naši slalomáři, tedy ve 14:30, obě naše želízka v ohni budete moct sledovat na našem programu a webu.

Petra Kvitová na OH
zdroj: ISIFA

Skifařka Knapková bude chtít napodobit Synka

Úřadující mistryně světa skifařka Miroslava Knapková bude chtít napodobit Ondřeje Synka a proniknout do sobotního finále. Ve své jízdě je favoritkou spolu s dvojnásobnou olympijskou vítězkou Jekatěrinou Karstenovou z Běloruska. Z každé jízdy postoupí tři veslařky. Knapkovou semifinále čeká od 12:10.

Plážoví volejbalisté Petr Beneš s Přemyslem Kubalou se v posledním zápase ve skupině utkají s olympijskými vítězi Rogersem a Dalhausserem z USA, postoupit pak mohou i při porážce.

Simona Baumrtová, které jen těsně uteklo finále znakařské stovky, se představí na dvojnásobné trati, na níž však podle kvalifikačních časů velkou šanci nemá. Pokračují i rozjížďky jachtařů, ale Fenclová a Teplý mají volno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články