Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slalomář Volf: Všichni jsou ve výborné formě, bude se na co těšit

Z olympijských soutěží vozí pravidelně medaile vodní slalomáři. Tentokrát se o ně poperou v nově vybudovaném areálu v Lee Valley, který je vzdálen 30 kilometrů severně od centra Londýna.

Vodní kanál v Lee Colney
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Areál dokončený v prosinci 2010 je obklopen přírodou, kam ráda zavítá nejen místí fauna, ale i příležitostní sportovci a rodiny s dětmi na odpočinkové odpoledne.

Samotný kanál je dlouhý 300 metrů s křišťálově čistou vodou a pro olympijský závod mohou organizátoři postavit 18–25 branek. Čtyři dny před ostrým startem se v rámci tréninku proháněla v peřejích kompletní česká výprava.

"Je to sice asi lehčí trať než ta v Pekingu, kde to byl docela tobogán, tady je to však techničtější. Stejně se mi však líbí," míní Stanislav Ježek, který na minulé olympiádě obsadil páté místo.

"Podle toho, co jsme viděli v tréninku, jsou všichni ve výborné formě," líčí první dojmy stříbrný medailista z Pekingu Jaroslav Volf. Závody tak podle něj budou mít výbornou úroveň. "Bude se na co těšit," usmívá se.

Mobilní tribuny pojmou 12 000 diváků a podle organizátorů je už teď na všechny disciplíny vyprodáno. Kličkovaná ve vodních válcích o olympijské medaile začíná 29. července a jako první se v kvalifikacích předvedou singlkanoista Stanislav Ježek a kajakář Vavřinec Hradílek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články