Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Před zápasy mám řadu rituálů, tvrdí judista Ježek

Praha/Londýn - V judu se většina pozornosti zatím přikládala Lukáši Krpálkovi, na olympiádu však zamíří i další dva čeští judisté. V kategorii do 81 kil si zabojuje Jaromír Musil, v kategorii do 73 kil změří síly Jaromír Ježek. Ten právě finišuje přípravy, včetně shazování kil. "Byl bych spokojený, kdybych přelezl první kolo. Potom se uvidí," vyhlíží do olympijského turnaje. První kolo proti Aleni Smithovi ze Samoy odstartuje 30. července od 10:10 SEČ.

Judo
zdroj: AP autor: Markus Schreiber

Na turnaj mají judisté různých kategorií pouhý den. Sportovci tak nezakusí olympijskou atmsoféru na celé ploše. "Jsme na to zvyklí a je to pro nás tak akorát," tvrdí Ježek.

Dnes vyrazí na trénink s plánem shodit tři kila. "Dopomáhá" mu k tomu i britská kuchyně. "Číňani měli stravování o poznání lepší. Ale saláty se tu najít dají, takže to půjde," podotkl.

Jaromír Ježek:

Před zápasem mám spousty rituálů. Začíná to u ranního počasí, které mi určí náladu. Těsně předtím, než jdu na žíněnku, si musím přesně podle pravidel složit mikinu, tričko i ponožky.

V Pekingu sice vypadl v prvním kole, letošní LOH mu ale věští lepší průchod turnajem. Minimálně do druhého kola. V prvním kole se utká s 97. judistou světového žebříčku Aleni Smithem. Ovšem v případě postupu do druhého kola zřejmě narazí na světovou jedničku Korejce Wanf Ki-čchona. "Bude na nás, abychom Ježoura podpořili a pomohli mu se s ním kvalitně poprat," podpořil kolegu Lukáš Krpálek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články