Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Od úterý budou v prodeji lístky na olympiádu

Londýn - Přesně 500 dní před startem olympijských her v roce 2012 v Londýně začne v úterý prodej 6,6 milionu vstupenek na hry. Blížící se olympiádu již dnes večer připomenou hodiny, které budou na Trafalgarském náměstí odpočítávat čas do začátku her 27. července 2012. Odhalí je předseda organizačního výboru Sebastian Coe a londýnský starosta Boris Johnson. V úterý večer připomene 500 dní do her ohňostroj na věži BT Tower v centru britského hlavního města.

Od úterý až do 26. dubna 2011 budou moci zájemci závazně požádat o vstupenky na olympiádu. Žádosti posoudí organizační výbor. Pokud bude počet zájemců o danou soutěž za danou cenu přesahovat počet nabízených vstupenek, bude se losovat. Nezáleží na tom, kdy byla žádost podána, takže stejnou váhu budou mít žádosti podané kdykoli během této lhůty 42 dní. Úspěšní žadatelé musí zaplatit - on-line pouze kartou VISA - mezi 10. květnem a 10. červnem.

Britové a cizinci z Evropské unie, tedy včetně České republiky a Slovenska, mohou zaregistrovat svou žádost o vstupenky na oficiálních webových stránkách. Zájemci mohou u každé soutěže chtít jen omezený počet lístků. Obvykle je limit šest, u nejžádanějších událostí jako slavnostní zahájení jsou to nejvýš čtyři vstupenky.

Je nám líto, video expirovalo.
Prodávají se lístky na olympiádu

Celkem se prodávají lístky na 645 soutěží

Přesnýrozpis soutěží a ceny uvádí stránka organizačního výboru. Většina vstupenek je v ceně 20 (560 korun) až 725 liber (20 300 korun). Omezený počet nejlepších míst na slavnostní zahájení bude stát 2 012 liber (56 400 korun). Stejně tak malý počet lístků na ceremonii se bude prodávat za rovněž symbolickou cenu 20,12 libry. V ceně je i předplacená jízdenka na městskou dopravu.

Prostřednictvím této veřejné nabídky se bude prodávat 6,6 milionu lístků z celkového počtu 8,8 milionu. Stejným způsobem se bude od 9. září prodávat dva miliony vstupenek na paralympiádu. Zájemci si budou muset koupit všechny vstupenky, o které požádali a které jim organizátoři potvrdili. Nicméně organizační výbor ustaví příští rok on-line výměnnou síť, kde bude možné nabídnout nechtěné vstupenky, ovšem jen za původní cenu.

Veslařský kanál v Etonu
zdroj: london2012.com
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články