Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Když nevíte, co říct, zůstaňte doma, radí Carl Lewis Romneymu

Londýn - Do republikánského kandidáta na amerického prezidenta Mitta Romneyho, který popudil Brity pochybami o jejich připravenosti na olympiádu, se dnes opřel i jeden z nejslavnějších atletů historie Carl Lewis. "Někdy si myslím, že někteří Američané by neměli jezdit do zahraničí. Děláte si legraci? Když nevíte, co říci, zůstaňte doma," řekl americký sprinter a skokan do dálky pro britský list The Independent.

Carl Lewis
zdroj: ČTK/AP autor: Lefteris Pitarakis

Romney ve středu v rozhovoru s americkou televizí NBC označil některé problémy provázející přípravu her za znepokojivé. Zapochyboval také o tom, zda Britové projeví dostatečný entuziasmus pro olympiádu, který je nezbytný pro její úspěch. Vysloužil si ihned nepřátelské titulky v britských novinách i popuzenou reakci premiéra Davida Camerona, který řekl, že je těžší uspořádat hry v rušné metropoli, jako je Londýn, než "někde, kde široko daleko nic není". Narážel tak na zimní olympiádu v roce 2004 v Salt Lake City, kterou Romney organizoval.

Ve čtvrtek večer se do Romneyho pustil i konzervativní starosta Londýna Boris Johnson. "Chlapík jménem Mitt Romney chce vědět, jestli jsme připraveni. Jsme připraveni? Ano, jsme," řekl starosta asi 60 tisícům nadšených diváků na koncertě pod širým nebem v Hyde Parku, který podle televize CNN spíš připomínal předvolební shromáždění Baracka Obamy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články