Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jachtařka Fenclová si přála proměnlivější olympijský vítr

Londýn - Devátým místem si splnila jachtařka Veronika Fenclová cíl a při své olympijské premiéře postoupila do medailové rozjížďky pro deset nejlepších. Jednatřicetiletou Češku potěšilo, že dokázala na vrchol roku naladit formu, ale trošku ji mrzelo, že foukal pro ni nevýhodný silný vítr.

Veronika Kozelská-Fenclová
zdroj: ISIFA autor: Mark Dadswell

Jachtařka závodící ve třídě Laser Radial se celou regatu držela osmá, ale v dvojnásobně bodované medailové rozjížďce místo ztratila. "Celkově jsem spokojená, protože cíl dostat se do desítky jsem si splnila. Jsem jen trochu smutná, že jsem se na závěr propadla o jedno místo. To mě hodně mrzí," řekla Fenclová.

Na začátku sezony se Fenclová potýkala se zdravotními problémy, proto byla ráda, že dokázala na olympiádu vyladit formu. "Dokázala jsem se dobře připravit, což je potěšitelné. Fyzicky jsem se cítila velmi dobře," řekla jachtařka. Za nevydařenou část označila počasí. "Přála jsem si proměnlivější podmínky, ale měly jsme celý závod silný vítr, což je škoda. Ale větru a dešti zatím poručit neumíme," usmála se.

V silnějším větru drobná Češka na soupeřky ztrácí, proto tušila, že do bojů o stupně vítězů nezasáhne. "Na prvních šest jsem v těchto podmínkách neměla. Kdyby se mi dařilo o něco víc, tak jsem mohla být třeba sedmá," řekla Fenclová.

Ve Weymouthu, kde se olympijská regata uskutečnila, se cítila na začátku her dosti odtržená od olympiády. "Během závodu se to moc nezměnilo. Jen na finálovou rozjížďku přišlo na tribunu hodně diváků," řekla Fenclová a měla rychle jasno, na co bude z her nejvíce vzpomínat. "Na zahájení. To byl velký zážitek."

Den po závodech se přesunula do Londýna, aby nasála pravou olympijskou atmosféru. "Máme lístek na atletiku a chceme i na jiné sporty. Budeme v Londýně dva nebo tři dny. Ještě nikdy jsem tam nebyla, a tak půjdeme i do města," řekla.

Po dlouhé přípravě se těšila na volno. Loď nějakou dobu neuvidí. "Jak dlouho, nevím, teď si potřebuji hlavně pořádně odpočinout," řekla Fenclová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články