Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Emmons se nestresuje a už se jen těší na další velký závod

Praha - Hlavně na klid do vesnice se těší střelkyně Kateřina Emmons, která dnes odletěla na olympijské hry. Jako obhájkyně zlata ze vzduchové pušky a stříbra z třípolohové malorážky bude patřit mezi největší české medailové naděje. V Londýně bude několika tréninky už pouze ladit formu, testovat střelnici a připravovat psychiku. Na závěrečnou přípravu má týden, její disciplína je vůbec prvním olympijským finále hned v sobotu 28. července.

Kateřina Emmons
zdroj: ČT24

"Okouknu to tam, stihnu několik tréninků, ale chci se spíš hodit do klidu. Teď před odletem to byl slušný fofr to všechno zorganizovat," řekla v Ruzyni Emmons. Stres z ní spadl. "Teď už je těšení opravdu velké, protože jsme sbalení a jsme na letišti. Teď už nemám žádný stres a jenom se těším," podotkla Emmons.

"Budu ladit formu, abych se cítila dobře. Abych měla plán na každý závod, abych si mohla představit, jak a s čím do toho závodu chci jít," plánovala. Závěrečná příprava se jí povedla, technicky i výkonnostně je na tom prý dobře. "Vyzkouším si to tam a bude to dobrý," věřila s klidem.

Psychika je její výhoda. "Vidíte, jak se klepu?" žertovala s novináři. "Jedna medaile je jistá pro každého. Ta účastnická," smála se. Emmons má za sebou dvě olympiády, dceru Julii a manžela Matta, špičkového amerického střelce, který se loni vyléčil z rakoviny. "Doufám, že jsem měla vždy priority jinde. Teď to beru ještě se zdravějším rozumem," prohlásila.

Kateřina Emmons:

"Mám velké závody ráda, těším se na ně. Budu se snažit dostat do finále, abych ten velký boj mohla opět zažít."

Vedle dvou medailí z Pekingu má jako jedna z mála českých sportovkyň kompletní sadu olympijských medailí, v Aténách před osmi lety přidala bronz. "Perfektní olympiádu už jsem zažila, jsem ráda, že se mi to poštěstilo," připomněla Peking. "Takže to snad letos bude pohodovější. Je to zase jenom závod, už jsem jich zažila hodně," poznamenala.

Ví, že má znovu šanci na cenný kov, ale když se to nepodaří, smutná nebude. "Jak říká moje maminka. Já vím nejlíp, jak se cítím. Vážím si, že se ode mě čeká medaile, a možná i zlatá, je to ocenění, že asi něco umím. Mám šanci se dostat do finále, když to nepokazím nějakou hloupostí, ale ve finále už se může stát cokoliv," prohlásila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články