Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Emmons: "Mám jediný cíl - vymáčknout ze sebe to nejlepší"

Praha - Hned první soutěžní den olympijských her ke svému závodu nastoupí zlatá medialistka z Pekingu ve střelbě ze vzduchovky Kateřina Emmons. Před odletem do Londýna ještě absolvovala preventivní lékařské vyšetření zraku.

Kateřina Emmons podstoupila prohlídku na oční klinice - ta prokázala, že její zrak je naprosto v pořádku. Do dějiště her česká medailová naděje odlétá už 20. července. Olympijská soutěž pro ni bude prvním startem po dvou měsících.

"Ta střelnice pro mě bude úplně nová, budu si muset zvyknout na tu venkovní střelnici, která je trochu specifická větrem. Některé věci je tam opravdu potřeba si očichat, takže tam budu dřív. Jinak 28. července nastupuji," usmála se Emmons.

Střelkyně startuje stejně jako v Athénách a Pekingu jediný den po slavnostním zahájení her – a tak se ani tentokrát úvodního ceremoniálu nezúčastní: "Zatím se vždy vyplatilo, že jsem na zahájení nešla, a nepůjdu ani tentokrát. Mrzí mě to, jednou bych se ráda podívala, ale to by se musel změnit olympijský program," pokračovala Emmons.

Z olympijských her má Kateřina Emmons ve sbírce zlato, stříbro a bronz. K dalšímu olympijskému startu přistupuje jako obvykle se skromností a nadhledem: "Vymáčknout ze sebe to nejlepší. To je asi tak můj jediný cíl. Já jsem na ty medaile hrozně opatrná, ale těší mě vědomí toho, že na to mám."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články