Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Do atletických bojů vstoupí Bába, Maslák nebo Hejnová

Londýn - Atletika dnes pokračuje třetím dnem soutěží. Z českých zástupců se můžeme těšit například na Jaroslava Bábu, který nastoupí do výškařské kvalifikace od 20:05. V rozbězích na 400 metrů překážek se představí aspirantky na medaile Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová. Čtvrtkař Pavel Maslák, který se včera kvalifikoval v českém rekordu, zasáhne do semifinálových bojů od 21:40. O medaili ve 21:20 zabojuje ve finále kladiva Lukáš Melich.

Jaroslav Bába
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

Jedním z nejznámějších českých atletů na hrách je výškař Jaroslav Bába. Dlouholetý reprezentant a bronzový medailista z Atén bude v Londýně usilovat o další z úspěchů. V sedmadvaceti letech může zúročit své bohaté zkušenosti. Kvalifikace výškařů začíná od 20:05.

Představí se rovněž překážkářky. Zuzana Hejnová patří k jedněm z aspirantek na medaile. Pětadvacetiletá atletka však před závodem klidní očekávání.

Zuzana Hejnová:

Nevím, jestli se dá mluvit o medaili, ale budu dělat to nejlepší, co budu moci. Především bude asi cíl se dostat do finále a potom se uvidí.

Motivovat Hejnovou bude určitě i druhá česká zástupkyně Daniela Rosolová, která ji porazila na ME v Helsinkách. "S Denisou máme skvělé vztahy, už jenom proto, že spolu trénujeme. Nijak zvlášť spolu nesoupeříme, ale když obě stojíme na startu, tak chceme samozřejmě jedna druhou porazit," říká Hejnová. Zároveň však dodává, že si londýnskou olympiádu přijela především užít. "Určitě tady nejsem jenom od toho, abych myslela na ten závod, ale je potřeba se trochu rozptýlit a myslet pozitivně. Člověk to nesmí brát jako otázku života a smrti. Musí se tím závodem bavit.

Do semifinálových bojů nastoupí čtvrtkař Pavel Maslák. Ten v rozběhu kontroloval druhou postupovou pozici za Belgičanem Jonathanem Borléem, který zvítězil rovněž v národním rekordu 44,43. Vedle nich běžel pod 45 sekund už jen vítěz čtvrtého ze sedmi rozběhů Demetrius Pinder z Baham. "Poprvé pod 45, to je super, ale tak snadné to nebylo," prohlásil Maslák.

Pavel Maslák:

Chtěl jsem postoupit z rozběhu a běžet pod 45 sekund. Semifinále si půjdu užít a uvidíme, kolik bude třeba běžet na finále, protože se bude běhat rychle. Ale možná by se dalo ještě trošku zrychlit, chci ale minimálně zopakovat ten dnešní čas.

Jednatřicetiletý vrhač Dukly Praha Lukáš Melich zakončil v Londýně před dvěma dny první kvalifikační skupinu jako osmý a musel čekat na výsledky soupeřů. V druhé části jej ale přehodil pouze jediný z 21 kladivářů, a tak Melich postoupil do dnešního finále.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články