Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Distancovaný Štěrba bude bojovat v Lausanne o naději na OH

Praha - Pět dní před zahájením olympijských her v Londýně stále není jasné složení posádky českého čtyřkajaku, která má v Londýně medailové ambice. Její přípravu dál ovlivňuje řešení dopingového případu. Jan Štěrba se sice hájí, že za všechno může výrobce potravinového doplňku a že látka, kterou měl užít, vůbec v seznamu nepovolených prostředků není, přesto má zakázanou činnost.

Posádka českého čtyřkajaku
zdroj: ČT4

Distancovaný kajakář se stále nevzdává. O olympijskou účast nejprve usiloval v náročném tréninku, teď bojuje s pomocí právníků. Zítra vyrazí do Lausanne, kde vystoupí před Mezinárodní sportovní arbitráží. "Je to moje poslední naděje a budu o ni bojovat, věřím, že uspějeme," tvrdí odhodlaně Štěrba.

Trenér národního týmu Martin Doktor Štěrbu podporuje, ale příliš nevěří, že s odvoláním český kajakář uspěje. "Nejsem úplný optimista, na jednom jednání v Lausanne jsem byl a vím, že něco jiného se může říkat před arbitráží a něco jiného je samotný verdikt," myslí si Doktor.

Štěrba nesmí kvůli zákazu činnosti ani trénovat. Do posádky čtyřkajaku tak mezitím naskočil Pavel Davídek. "Už jsme takhle startovali jednou na závodě Světového poháru, kde jsme zvítězili, takže ta posádka bude mít pořád kvalitu," je přesvědčen Davídek.

Ambice má český čtyřkajak stále medailové. " Samozřejmě, že klukům budu držet palce, protože v té posádce jsem fungoval více než čtyři roky, ale samozřejmě, že bych se rád podílel na případném úspěchu v Londýně," uzavírá Štěrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články