Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Adéla Sýkorová vystřílela bronz v malorážce

Londýn - Česko získalo čtvrtou olympijskou medaili. Vedle zlata, jež chvíli předtím vyjela skifařka Miroslava Knapková, se poštěstilo i Adéle Sýkorové, která vystřílela bronz v malorážce. Nestačila jen na Američanku Grayovou a Srbku Maksimovičovou.

Adéla Sýkorová
zdroj: ČTK/AP

Emmons se v Londýně do finále nedostala, po 32. místě v kvalifikaci boj své kolegyně mezi osmičkou nejlepších už jen komentovala pro televizi. Pětadvacetiletá Sýkorová postoupila ze čtvrtého místa, ve druhé sérii však trefila jen 8,8 bodu. V dalších ranách si vedla lépe a po sedmé z deseti ran byla poprvé na bronzové příčce.

Zásah 8,0 v osmé sérii znamenal sestup z medailových pozic, ale díky dvěma trefám za 10,2 na závěr zaznamenala Sýkorová výkon 683,0 bodů a čtvrtou Polku Sylwii Bogackou porazila o 1,1 bodu. Grayová na cestě za vítězstvím nastřílela olympijský rekord v kvalifikaci (592) i ve finále (99,9). Maksimovičovou předstihla o 4,4 bodu, Sýkorovou dělilo od stříbra 4,5 bodu.

Kvalifikace byla konečnou pro Emmons

V kvalifikaci Adéla zvládla nejlépe prostřední položku vestoje, v které nasbírala 196 bodů. S celkovým nástřelem 584 byla v kvalifikaci čtvrtá, na třetí Rusku Darju Vdovinovou ztrácela bod. Kateřina Emmons byla až do střelby z kleku průběžně čtvrtá, v několika posledních ranách se však propadla až na dvaatřicátou pozici se skóre 576. Emmons začala vleže výborně. Po prvních dvou sériích, v kterých chybovala pouze jednou, držela průběžné třetí místo. O pouhou jednu pozici se propadla po dvaceti ranách vestoje.

Kateřina Emmons:

Jsem hodně spokojená s ležákem, byl perfektní. Předvedla jsem při něm výbornou práci s větrem. Stoják, to byla pohádka. Klečák mě v životě podržel jenom v Pekingu, jenom jednou. Tady je to o deset bodů míň. Nejde ani tak o umístění jako o výsledek. Je vidět, že nemám nastřílené výsledky vkleče, byla jsem nervózní a někde se to odrazí.

Zvrat přišel až v posledním kole. Vkleče chybovala již od začátku a obě desítky dokončila se znatelnou ztrátou. "Asi nemohla najít správnou stabilitu. Foukal dost vítr a končila v časové tísni," podotkl její manžel Matt Emmons, který ji sledoval z tribuny. Kateřina neúspěch brala sportovně a byla ráda, že do finále postoupila alespoň její kolegyně Adéla Sýkorová. "Že postoupila Adéla, je super. To je pro mě velká náplast. Je to pro ni velký závod, střílela hezky," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články