Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kubala s Hadravou vybojovali na písku v Baku bronz

Baku - Přemysl Kubala s Janem Hadravou získali bronz v turnaji plážových volejbalistů v Baku a pro český tým na Evropských hrách vybojovali pátou medaili. V zápase o třetí místo porazili švýcarskou dvojici Alexei Strasser, Gabriel Kissling 21:17 a 21:15.

Beachvolejbalisté Kubala a Hadrava
zdroj: ČTK

"Jsem rád, že jsme to zvládli a máme bronz, který nám nikdo nevezme. Celý turnaj byl nepopsatelný zážitek a moc jsme si ho užili. Šli jsme do toho dravě, i když asi dva zápasy se nám nevydařily. Teď jsme ale ukázali, že jdeme na krev, a i kdybychom tam měli umřít, tak budeme hrát do konce," řekl Hadrava.

Jedenačtyřicetiletý Kubala, nejstarší účastník turnaje, měl v jeho průběhu velké zdravotní problémy, nakonec však ale náročný program zvládl. "Nebylo jisté, zda zápasy dohrajeme a kdyžtak se ctí. To, že jsme se dostali do čtyřky, byl obrovský úspěch. Přáli jsme si ale, abychom to završili nějakým kovem. Abych v klidu mohl říct, že už jsem dosáhl maxima, a mohl kdykoliv jít do volejbalového důchodu," uvedl Kubala.

Jan Hadrava:

"Je to nepopsatelný zážitek. Doufám, že se mi ještě poštěstí zúčastnit olympijských her, abych to mohl porovnat. Medaile (na olympiádě) je hodně těžká, ale zúčastnit se je cíl. Uvidíme, jestli se bude dařit. V Baku jsme si to s Přemkem užili a jsem rád, že jsme za českého potlesku odehráli poslední zápas jako vítězný."

Čeští volejbalisté nejprve prohráli v semifinále s lotyšským párem Martins Plavinš, Haralds Regža 14:21 a 17:21, ale své účinkování v Baku zakončili vítězně. V duelu o bronz proti Švýcarům mnohem účinněji útočili a tlak si vytvořili i díky třem esům.

Cesta do Ria je ještě dlouhá

V příštích měsících ale oba začnou myslet na olympiádu v Riu, na kterou se musejí kvalifikovat podle všeho přes Kontinentální pohár. "Tohle je zablýsknutí na lepší časy. Důležité je ale potvrzovat výsledky, třeba ve World Tour, kde bychom teď v rankingu mohli poskočit výše. Cesta je ještě dlouhá, ale zase uteče rychle. Času moc není," dodal Hadrava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články