Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Elegantní dominance. Švýcarsku patří pět bikerských medailí

Baku - Švýcarští závodníci vévodili soutěžím v cross country na Evropských hrách. Mezi ženami zvítězila před svou krajankou Jolanda Neffová, v mužském závodě pak Švýcarům patřily kompletní stupně vítězů v čele s Ninem Schurterem. Českým závodníkům se dařilo - Ondřej Cink dojel pátý, Tereza Huříková desátá.

Nino Schurter
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Bezprostředně po dojetí mě výsledek trochu mrzí, protože ještě čtyři kola před cílem jsme jeli všichni pohromadě. Ital přede mnou ale uklouznul v zatáčce a já šel přes něj, přes řidítka, a první trojka nám ujela. Blbě jsme tak vypadli z boje o medaili," řekl Cink v cíli.

Čtrnáctý muž z olympijského závodu v Londýně totiž věřil, že by v Baku mohl medaili získat. "Jeden ze Švýcarů tak trochu visel na gumě a cítil jsem šanci. Pád mě bohužel vyřadil. Nakonec ale budu s pátým místem spokojený," dodal Cink.

Sport
zdroj: ČT4

Huříková překvapila desátým místem

I kvůli kolizi se soupeřkou krátce po startu byla Huříková po prvním kole až devatenáctá, poté se však posouvala výše. Po čtvrtém z šesti kol byla osmá, následně klesla na desátou pozici. "Snažila jsem se ušetřit síly, protože tady v závěru všem strašně dochází. I mně, i když jsem vytrvalec. Poslední kolo bylo největší utrpení, protože už v předposledním jsem myslela, že jedeme do cíle," uvedla.

Maximálně spokojená byla i Průdková. "Třinácté místo je super. S trenérem jsme si říkali, že kdybych byla do patnácti, byla by to bomba," řekla devatenáctiletá bikerka. Brněnská rodačka se nakonec vyrovnala i s tím, že se jí nevydařil úvod. "Přepálila jsem zaváděcí kolo a pak jsem se dvě kola trápila. Pak se to ve mně zlomilo. Řekla jsem si, že přece nebudu jezdit poslední," uvedla Průdková.

Sport
zdroj: ČT4

Tereza Huříková: "Vedro bylo strašné, ale naštěstí foukal vítr. Bylo to díky tomu těžší, ale já vedro snáším hodně špatně. Desátého místa na Evropských hrách si proto hodně vážím, v tomhle stavu jsem to nečekala."

Stolní tenistky nečekaně porazily rakouské vicemistryně Evropy 3:1 a ve čtvrtfinále se v neděli utkají s Francií. "Je to velké překvapení. Za normálních okolností je velmi těžké hrát proti Rakousku, dvě ze tří hráček jsou totiž klubovými spoluhráčkami a samozřejmě jsme přátelé. Ale dokázaly jsme to," radovala se Iveta Vacenovská. "Nejtěžší bylo získat poslední bod. Když myslíte na to, že můžete vyhrát, je těžké se soustředit," dodala.

Naopak stolní tenisté podlehli Bělorusku 2:3 a v soutěži skončili. Zápasníci Michal Novák, Tomáš Sobecký i Pavel Powada prohráli hned v úvodních duelech svých kategorií, Marie Vlasáková skončila v kvalifikaci synchronizovaného plavání sedmnáctá a do dalších bojů rovněž nepostoupila. Z dvojice českých triatlonistek dopadla lépe 21. Petra Kuříková.

Je nám líto, video expirovalo.
Cink a Huříková obsadili na Evropských hrách místa v elitní desítce

Evropské hry v Baku:

Cyklistika - horská kola: Muži - cross country: 1. Schurter 1:41:04, 2. Flückiger -13, 3. Giger (všichni Švýc.) -33, ...5. Cink -2:34. Ženy - cross country: 1. Neffová 1:31:05, 2. Stirnemannová (obě Švýc.) -2:03, 3. Wloszczowská (Pol.) -2:08, ...10. Huříková -6:26, 13. Průdková -8:51.

Stolní tenis: Ženy - družstva: Osmifinále: ČR - Rakousko 3:1.

Triatlon: Ženy: 1. Spirigová (Švýc.) 2:00:28, 2. Klamerová (Niz.) -1:16, 3. Nordenová (Švéd.) -1:18, ...21. Kuříková -6:27, 30. Šimáková -9:53.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články