Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ogrodníková se stále sžívá s novým rozběhem, v soutěži nechtěla udělat ostudu

Oštěpařka Nikola Ogrodníková se po nezdarech při posledních závodech obávala, aby na mistrovství Evropy atletických družstev neudělala ostudu. Pak se ale solidně srovnala s novým rozběhem a předvedla nejlepší výkon od loňského Odložilova memoriálu. Hodem dlouhým 61,75 metru dnešní soutěž vyhrála.

Na radu trenéra Jana Železného přidala k rozběhu na začátku zhruba tři metry. "Prodloužili jsme náběh, protože trenér už o tom mluví dva roky a po Odložilovi se spontánně rozhodl, že to zkusí," řekla Ogrodníková.

Poprvé to vyzkoušela při mítinku Kladno hází, pak s novým rozběhem závodila ve finském Kuortane. Oba závody pro ni dopadly nevalně. "Než se adaptuji, tak to chvíli trvá, a samozřejmě není příjemné, když na Kladně hodíte 54 a házíte pět metrů od čáry, nebo do Finska letíte tři dny a pak uděláte tři křížky. Byla jsem z toho špatná, ale pořád jsem věděla, že když si to najdu, tak to bude dobré," popsala.

Věděla, že její body bude tým potřebovat, takže byla před soutěží nervózní. "Po těch dvou závodech jsem si nechtěla tady udělat ostudu. Vypadá to, že to je špatné, ale nic mě nebolí, já se cítím dobře, jenom prostě to není dobré ještě v tom rozběhu," řekla.

Dnes se po nevydařeném úvodním pokusu, který dopadl pod padesát metrů, vzchopila. Nejdříve se zlepšila na 60,55 metru, pak ještě o další téměř metr a čtvrt. "Našla jsem si to zčásti. Ještě to není ten pocit, který potřebuju a který chci k tomu, aby to bylo úplně dobré," přiblížila své rozpoložení.

Další závod ji čeká v úterý na Zlaté tretře, kde se z atletického důchodu na rozlučku vrátí světová rekordmanka Barbora Špotáková. "Zaměřím se na nějaký pocit, který jsem tady nabyla, z toho jednoho nebo těch dvou pokusů, budu se snažit pořád hledat vnímání z nového rozběhu, abych házela ještě dál, protože je to tam. Ale necítím se v tom ještě moc dobře a komfortně," plánovala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články