Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 2004: Česko - USA

Horáčková skončila na Evropských hrách pátá, Hlaváčková má účastnické místo na OH

Lukostřelkyně Marie Horáčková byla na Evropských hrách v Krakově blízko postupu do bojů o medaile, ale nakonec vypadla ve čtvrtfinále se Španělkou Eliou Canalesovou a obsadila páté místo.

Horáčková byla pátá už v kvalifikaci, ve vyřazovacích bojích si poradila s Kypřankou Elenou Petruovou i Italkou Lucillou Boariovou. Vyrovnané čtvrtfinále s Canalesovou rozhodla až poslední, pátá série, kterou Španělka vyhrála 29:26. Celkově tak zvítězila 6:4 na sety.

Adam Li podlehl v pondělním osmifinále Francouzovi Baptistemu Addisovi 0:6 a skončil na děleném sedmnáctém místě. Finalisté obou kategorií vybojují účastnickou kvótu na olympijských hrách v Paříži.

Páté místo v teqballu obsadila Iva Buřvalová. V dopoledním programu po dvou výhrách a jedné porážce postoupila ze skupiny do vyřazovací fáze turnaje. Ve čtvrtfinále však narazila na světovou čtyřku Amelii Julianovou, favoritce podlehla 0:2 na sety a obsadila konečné páté místo.

"Jsem ráda, že jsem se dostala ze skupiny, což jsem moc nečekala, takže pro mě je to úspěch," uvedla česká reprezentantka.

Hlaváčková vybojovala účastnické místo na OH v Paříži

Moderní pětibojařka Lucie Hlaváčková díky úternímu postupu do finále Evropských her získala účastnické místo na olympijských hrách v Paříži. Z Čechů dosud vybojovali kvótu pouze sportovní střelci Jiří Lipták, Jiří Přívratský, Petr Nymburský, Jakub Tomeček a Veronika Blažíčková.

Sedmnáctiletá Hlaváčková proklouzla do premiérového finále na velké akci v kariéře jako předposlední, osmá ze své semifinálové skupiny. Ve finále, které je na programu v sobotu, se bude rozdělovat osm účastnických míst do Paříže, ale pouze jedno pro každou zemi. A vzhledem k tomu, že 18 finalistek je právě z osmi zemí, má Hlaváčková už nyní olympijskou jistotu.

Grycz postoupil do finále jako jediný z českých pětibojařů 

Pouze Marek Grycz postoupil ze čtveřice českých moderních pětibojařů do sobotních bojů o medaile. Mezi osmnáctku finalistů soutěže, která je zároveň evropským šampionátem, proklouzl jako poslední devátý ze své semifinálové skupiny a může usilovat o jedno z osmi účastnických míst pro olympijské hry v Paříži. Martin Vlach, Jan Kuf ani Ondřej Polívka neuspěli.

Gryczovi se povedlo postoupit i přesto, že v nevydařeném úterním základním kole šermu získal podprůměrných 200 bodů. V semifinále útočil z průběžné 24. příčky, k posunu pořadím mu pomohlo vydařené plavání a zejména střelba v závěrečné kombinované části.

"Konečně se povedlo to, co jsem se celou sezonu snažil zlepšit. Fakt jsem se snažil na střelbě pracovat. V kvaldě to tady ještě byla bída, ale dneska se to povedlo. Na poslední položce už byla trochu nervozita, protože jsem věděl, že když to střelím dobře, tak už to bude na pohodu," okomentoval v tiskové zprávě povedený závěr semifinále.

Ve čtvrtek je v Krakově na programu soutěž smíšených štafet. Češi do ní nasadí Karolínu Křenkovou s Martinem Vlachem.

Badmintonisté Švábíková a Louda postoupili ze skupiny

Tereza Švábíková a Jan Louda postoupili do vyřazovací fáze. Ondřej Král s Adamem Mendrekem na turnaji, který je zároveň mistrovstvím Evropy, ve čtyřhře do čtvrtfinálové fáze neprošli.

Louda už měl osmifinále jisté po dvousetových výhrách nad Němcem Kaiem Schäferem a Rakušanem Lukou Wraberem, dnešní duel o první místo s Belgičanem Julienem Carraggim prohrál 18:21 a 17:21.

Švábíková zpečetila druhé postupové místo výhrou 21:10 a 21:15 nad Marijou Sudimacovou ze Srbska. V minulých dnech porazila ve dvou setech i Rachael Darraghovou z Irska a nestačila na čínskou rodačku ve francouzských barvách Qi Xuefei.

Boxerka Monika Langerová na postup do semifinále nedosáhla. Při svém debutu na velké akci prohrála ve čtvrtfinále váhové kategorie do 75 kg s Němkou Irinou Nicolettou Schönbergerovou 0:5 na body.

V soutěži smíšených týmů v třípolohové střelbě z malorážky na 50 metrů zvítězili Švýcaři před Rakušany, bronz brali Norové na úkor Dánů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články