Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

V Austrálii vede Östberg. K titulu má blíže Ogier než Neuville

Světový rallyový šampionát vrcholí. V Austrálii začal nejlépe Mads Östberg, který vede o sedm vteřin před Craigem Breenem. Diváci ale sledují hlavně souboj Sébastiena Ogiera s Thierrym Neuvillem, mezi nimiž probíhá souboj o celkové vítězství v seriálu. Zatím má navrch obhájce titulu Ogier.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogier se v Austrálii blíží titulu

Ogier za sebou udržel svého největšího rivala a druhého muže průběžného pořadí Neuvillea, jenž je s vozem Hyundai desátý. Teoretickou šanci na zisk titulu má ještě Ott Tänak s toyotou, kterému po úvodních osmi erzetách patří pátá pozice.

Östberg vede o 6,8 sekundy před týmovým kolegou Craigem Breenem. Třetí je s odstupem 8,7 sekundy Jari-Matti Latvala ze stáje Toyota.

Ogier s Neuvillem, které v pořadí MS dělí jen tři body, na šotolinových cestách čistili ostatním trať. S podmínkami se v úvodu lépe vyrovnal belgický vicemistr světa, jenž šel do šesté erzety Sherwood s desetisekundovým náskokem na Ogiera. Po skoku však Neuville zničil levé zadní kolo a krátce poté mu v šikaně zhasl motor, takže klesl na desátou pozici.

Neuville tak bude v sobotní druhé etapě startovat už jako druhý, přičemž se očekává ještě náročnější terén. "Neztrácíme naději, i když naše šance se snížily. Nikdo neví, co se stane v následujících dvou dnech," uvedl Belgičan.

Ogierovi, jenž má před vyzyvatelem náskok více než půl minuty, pomohli kolegové z týmu Teemu Suninen a Elfyn Evans, kteří úmyslně zpomalili a zajistili mu lepší startovní pozici pro sobotu. "V poslední erzetě jsem jel jako blázen, podmínky byly horší než ráno. Bylo to na hraně, víc jsem udělat nemohl," uvedl čtyřiatřicetiletý Francouz.

Výsledky Australské rallye - po 1. etapě:

1. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) 53:37,4, 2. Breen, Martin (Ir., Brit./Citroën C3) -6,8, 3. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -8,7, 4. Paddon, Marshall (N. Zél., Brit./Hyundai i20) -12,5, 5. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -16,9, 6. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -28,3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články