Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tomeček nejede na Dakar, ale do Dakaru

Praha - Zatímco čtyři kamiony budou hájit české barvy na Rallye Dakar v Jižní Americe, Tomáš Tomeček se s Tatrou chystá na Africa Eco Race. Konkurenční závod začíná už 29. prosince v Maroku a končí u Růžového jezera v senegalském Dakaru. Letka Racing Team však bude mít svého zástupce i v Jižní Americe, druhý vůz Tatra bude na Dakaru řídit opět Brazilec André Azevedo.

Dakar 2010 skončil pro Tomáše Tomečka nešťastně už po několika úvodních kilometrech. Zničený kamion však dokázal český jezdec se svým týmem dát zcela do pořádku a s novým zbarvením se chystá do Afriky. Tomeček hlásá, že nejede na Dakar, ale do Dakaru, kde má závod 9. ledna svůj cíl. "Afrika mě vždycky lákala a už minulý rok jsem uvažoval, že bychom jeli do Afriky. Měl jsem to udělat, už to vím," podotkl Tomeček.

Za africkým závodem stojí někdejší vítěz Dakaru mezi auty Jean-Louis Schlesser, s nímž se Tomeček i sešel. "Domluvili jsme se," řekl jednoduše Tomeček, s nímž bude sedět v autě pouze navigátor Vojtěch Morávek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Tomáše Tomečka

Tomeček čeká komornější prostředí

Do Afriky Tomečka láká komornější prostředí, rodinná atmosféra a návrat ke kořenům klasické pouštní rallye. "Dakar začal v Africe, už loni jsem o tom uvažoval. V Americe jsem dvakrát po sobě havaroval, nedaří se mi tam, takže zkusíme něco nového. Nebude to top echtovní, spíš takové syrové, člověk bude muset spoléhat hlavně sám na sebe, ale to se mi líbí. Prý si mám vzít hlavně dobré jídlo," řekl.

V Africe nebude velká konkurence, přesto některé evropské posádky na nový závod pojedou. "Počítám, že tam bude tak padesát startovních čísel, za což budou všichni rádi," přemítal Tomeček. Ale už se setkal i s ohlasy lidí, kteří by se do Afriky také rádi vrátili. "Uvidíme, co čas ukáže, jak se to bude za pět, šest, deset let vyvíjet," dodal Tomeček.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články