Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tänakova defektu využil Ogier. Ovládl tureckou rallye a je zpět v boji o titul

Letos působil Estonec Ott Tänak suverénně, ovšem při turecké rallye ho srazily technické potíže. Po defektu ve druhé etapě odstoupil, a tak pro sebe potřetí v sezoně první místo uzmul jeho konkurent Francouz Sébastien Ogier. Po Turecku je najednou rozdíl mezi Tänakem a šestinásobným šampionem Ogierem 17 bodů, zbývají tři soutěže.

Francouzský pilot Sébastien Ogier při turecké rallye
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Tänak kvůli technickým problémům odstoupil ze sobotní druhé etapy a v Turecku získal jen pět bodů za vítězství v závěrečné power stage. Ogier navázal na triumfy v Monte Carlu a Mexiku z úvodu sezony, na stupně vítězů se dostal poprvé od červnové Portugalské rallye. V průběžném pořadí šampionátu předstihl dosud druhého Belgičana Thierryho Neuvillea, který byl v Turecku až osmý.

Ogier porazil o 34,7 sekundy dalšího jezdce Citroënu Fina Esapekku Lappiho a připsal si 47. vítězství v kariéře. Třetí skončil Nor Andreas Mikkelsen, který ztratil už více než minutu.

Je nám líto, video expirovalo.
Tureckou rallye si podmanil Ogier a stáhl manko na vedoucího Tänaka

"Ty body jsme potřebovali. Naposledy v Německu jsme byli bez šance. Tady jsme na tom byli lépe a týmu pomůže, že se to po tom složitém období povedlo. Neznamená to, že bylo všechno ideální, pořád je co zlepšovat," uvedl Ogier po prvním doublu Citroënu v sezoně.

Jedenácté místo obsadil tovární jezdec Škody Jan Kopecký. Loňské vítězství v kategorii WRC2 se mu obhájit nepovedlo, o necelou půlminutu ho porazil Brit Gus Greensmith s fordem.

Turecká rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) 3:50:12,1, 2. Lappi, Ferm (Fin./Citroën C3) -34,7, 3. Mikkelsen, Jäger (Nor./Hyundai i20) -1:04,5, 4. Suninen, Salminen (Fin./Ford Fiesta) -1:35,1, 5. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -2:25,9, 6. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -2:59,1, ....11. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5 Evo) -15:48,1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články