Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

"Svatozář" znovu zabránila tragédii. Zachránilo mě halo, přiznal Čou Kuan-jü po děsivé nehodě v Silverstonu

Čínský pilot formule 1 Čou Kuan-jü byl šťastný, že vyvázl z ošklivé nehody v nedělní Velké ceně Británie bez zranění, a už vyhlíží další závod v Rakousku na konci tohoto týdne. Jezdec stáje Alfa Romeo přečkal v dramatickém úvodu kolizi, po níž se jeho monopost obrátil podvozkem vzhůru, vyletěl z tratě, přeskočil bariéru z pneumatik a dopadl do ochranného pletiva. Po hromadné nehodě s ním skončil v péči lékařů také Alexander Albon z Williamsu. I ten vzkázal, že je zdravotně v pořádku.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatický závod F1 v Silverstonu vyhrál Sainz

"Byla to velká nehoda a jsem rád, že jsem v pořádku. Traťoví komisaři a lékařský tým byli na trati fantastičtí a rychle zareagovali. Musím také poděkovat (mezinárodní federaci) FIA a formuli 1 za všechnu práci, kterou odvedli a odvádějí pro zlepšení bezpečnosti našich vozů," uvedl Čou Kuan-jü.

Čínský jezdec po startu doplatil na kontakt Pierra Gaslyho a George Russella, po němž právě Russell z Mercedesu do jeho vozu narazil a způsobil jeho převrácení.

Do karambolu se postupně zapletli také Júki Cunoda, Esteban Ocon a Albon. Velká cena Británie byla na takřka hodinu přerušena.

Rodáka ze Šanghaje Čou Kuan-jü několik minut vyprošťovali z vozu záchranáři, jezdec byl po celou dobu při vědomí. Už během restartovaného závodu vedení Alfy Romeo ohlásilo, že je pilot v pořádku a bez zlomenin.

"Zachránilo mě halo (systém na ochranu hlavy). Ukazuje to, že každý krok, který uděláme při vývoji našich vozů, má skutečné a cenné výsledky," konstatoval Čou Kuan-jü.

Zatímco Ocon s Cunodou pokračovali v závodě, v péči lékařů skončil také Albon. Jezdec Williamsu odletěl i na kontrolní vyšetření do nemocnice. Později ale také vzkázal, že je v pořádku.

"Všechno dobré, všichni mazlíčci jsou ok," napsal Albon na Twitter v narážce na namalovaná zvířátka na vlastní helmě.

"Hlavní ale je, že v pořádku je Čou Kuan-jü. Díky celému zdravotnímu týmu a za všechny zprávy. Už se soustředím na Rakousko," dodal thajský závodník Williamsu. Velká cena ve Spielbergu je na programu o nadcházejícím víkendu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články