Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Superbiky poosmé: Smrž skončil dvakrát čtvrtý

Misano (Itálie) - Český motocyklový jezdec Jakub Smrž vybojoval v osmém závodu mistrovství světa superbiků v italském Misanu dvě čtvrtá místa. V sobotní kvalifikaci si poprvé v kariéře zajistil první startovací místo, dnes se jej ale marně pokoušel proměnit v umístění na stupních vítězů. V prvním závodu prohrál těsný souboj o třetí místo s Italem Michelem Fabriziem o pouhých pět setin sekundy. Ve druhém závodu už zaostal za stupni vítězů o více než tři sekundy.

Jakub Smrž
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Přestože nenavázal na třetí místo z dubnového podniku v nizozemském Assenu, díky zisku celkem 26 bodů se posunul v průběžném pořadí z desáté příčky na deváté místo.

První místo v šampionátu si udržel Japonec Norijuki Haga, jehož nejlepším výsledkem v Misanu bylo třetí místo v druhém závodu. Jeho náskok o trochu snížil na 48 bodů Američan Ben Spies, který suverénně vyhrál první závod a připsal si osmé vítězství v sezoně. Druhý závod mu však nevyšel a dojel až devátý. Na nejvyšším stupínku ho vystřídal Brit Jonathan Rea, který v dramatickém duelu porazil o 63 tisícin sekundy Fabrizia.

Osmý díl mistrovství světa superbiků:

1. závod: 1. Spies (USA/Yamaha) 45:02,773, 2. Byrne (Brit./Ducati) -7,931, 3. Fabrizio (It./Ducati) -11,836, 4. Smrž (ČR/Ducati) -11,886.

2. závod: 1. Rea (Brit./Honda) 39:11,204, 2. Fabrizio -0,063, 3. Haga (Jap./Ducati) -0,457, 4. Smrž -3,635.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články