Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Stříteský po triumfu na Rallye Bohemia: Vyhrát závod se nikdy neomrzí

Vítězem jubilejního 50. ročníku Rallye Bohemia se stal Dominik Stříteský. V dramatické koncovce 5. závodu mistrovství České republiky porazil o 8 desetin sekundy druhého Jana Kopeckého. "Než napsali čas, nevěděli jsme, jestli to klapne, nebo ne, protože ten rozdíl byl opravdu malý. Ale když nám řekli, že to vyšlo, tak ty emoce byly nepopsatelné. Je to pocit, který se nikdy neomrzí vyhrát závod," radoval se Stříteský.

Je nám líto, video expirovalo.
Stříteský: Závod už je třešnička na dortu celé přípravy

Stříteský nicméně nesouhlasí, že jeho první velký triumf je i určitým závazkem do dalších závodů v rámci mistrovství české republiky. "Určitě to jako závazek neberu, aby mě to nesvazovalo. Budeme se snažit dělat maximum, abychom se jich udrželi. Doufám, že to vyjde znova, nicméně jako závazek to nebereme."

Co se týče zážitku ze samotné Bohemia Rallye, jako první vytane Stříteskému na mysli počasí. "Určitě krásný, a hlavně horký zážitek. Počasí nám nedalo ani chvilku odpočinout. Ty teploty byly vysoké. Erzety byly krásné, proti loňsku pořadatelé udělali opravdu hodně práce a šlo to na těch erzetách vidět. Uvítali bychom sice víc klasických RZ, ale i v tom městě přišlo hromada fanoušků, takže určitě to hodnotíme kladně," vzpomínal český závodník.

"Závod už je jakási třešnička na dortu celé přípravy, kdy musíme makat nejenom na autě, ale taky na fyzičce, právě abychom i těmhle teplotám byli schopni odolávat, takže byli jsme dobře připraveni a šlo to vidět," dodal Stříteský.

Ze závodu musel kvůli technickým problémům odstoupit Václav Pech. Letošní Rallye Bohemia byla kvůli vysokým teplotám obecně náročná pro vozy. Se Stříteského autem však prý moc práce technici neměli.

"Musím říct, že všechno fungovalo naprosto špičkově. Jak jsme se rozhodli před závodem, které věci se na tom udělají, tak jsme na to během závodu nemuseli sahat. Volba pneumatik byla sice náročnější, nicméně myslím si, že jsme to taky docela trefili. Byť bylo velké horko, takže jak jsme si to řekli, tak to bylo," zakončuje český pilot.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články