Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Smrž výsledek z kvalifikace nepotvrdil, ale byl dvakrát sedmý

Assen (Nizozemsko) - I když druhé místo z kvalifikace v Assenu nakonec motocyklový jezdec Jakub Smrž na ducati neproměnil, vybojoval ve čtvrtém dílu mistrovství světa superbiků zatím nejlepší výsledky v sezoně. V místě svého životního úspěchu v seriálu, kterým je loňské třetí místo, dnes skončil v obou jízdách sedmý. Sedmadvacetiletý jezdec je nyní v hodnocení šampionátu třináctý s 38 body, posunul se tak o další pozici vpřed.

Jako zcela nedostižný jezdec se v Assenu ukázal Brit Jonathan Rea na hondě. Jednak v kvalifikaci zajel nejrychlejší čas okruhu a v dnešním programu kraloval oběma závodům. Nizozemskou trať celkově opanovali právě britští závodníci, kteří nepustili na pódium žádné soupeře z jiných zemí. Druhé a třetí místo vybojoval mistr světa z let 2004 a 2007 James Toseland na stroji Yamaha. Jedním druhým místem uhájil vedení v šampionátu Leon Halsam s aprilií a třetí pozice v úvodní jízdě znamenala premiérové stupně vítězů pro Leona Camiera rovněž na aprilii.

V první jízdě kroužil Smrž v jednu chvíli i třetí, ale nakonec se v čelní skupině neudržel a cílem projel s více než třísekundovou ztrátou na pátého Itala Maxe Biaggiho. V závěru druhého závodu zůstal na chvostu vyrovnané skupiny jezdců bojujících o třetí místo. Od bronzu jej dělilo jen sedm desetin sekundy.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články