Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Slota neslota, český Trophy tým je na Šestidenní stále pátý

Český Trophy tým se v polovině endurové Šestidenní i nadále drží na pátém místě. Čtveřice Jaroslav Kalný, Kryštof Kouble, Matěj Škuta a Jaromír Romančík, usilující v mezinárodní týmové motocyklové soutěži o takzvanou Světovou trofej, nyní ztrácí na vedoucí Francouze 25 minut.

Motocyklová Šestidenní
zdroj: ČT sport

"Dnešek nám všem seděl. Tahali jsme od začátku do cíle," prohlásil Koubele.

Nejlepší český jednotlivec těžil ze znalosti trati z předchozích dvou sezon v mistrovství světa. "Testy, které jsme dnes jeli, známe z předešlých dvou let. Vyhovovalo nám, že víme, do čeho jdeme. Dařilo se nám, což věřím, že nám pomůže i do dalších dnů," dodal.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Šestidenní trápí rozmary počasí

Enduristé se ve Španělsku museli vyrovnat s nepřízní počasí, pršelo a bylo chladno. Stejná etapa je v plánu i na zítřek.

"Pořadatel hodně přitvrdil, i na přejezdech. Jezdili jsme po skalách, a jak pršelo, tak to bylo kluzké. I testy byly těžké," uvedl Romančík, jenž nebyl se svým výkonem příliš spokojený. "Ale nechal jsem tam maximum. Na víc už jsem prostě neměl. Spokojený jsem spíše s tím, že jsem celý v cíli a pokračujeme všichni," podotkl Romančík.

Výsledky motocyklové Šestidenní po 3. dnu

Světová trofej: 1. Francie (Espinasse, Blanjoue, Le Quere, Roussaly) 7:57:28,14, 2. Španělsko -7:07,02, 3, USA -7:15,74, ...5. Česko (Kalný, Kouble, Škuta, Romančík) -24:59,40.

Juniorská trofej: 1. Švédsko 6:04:31,67.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články