Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Salač zajel při premiéře v Indii nejhorší kvalifikaci sezony

Premiérová Velká cena Indie nesedla motocyklistovi Filipu Salačovi. Český jezdec odjel nejhorší kvalifkaci v sezoně a v neděli tak do závodu Moto2 nastoupí se 17. místem až z šesté řady. Salač zaostal o více než tři sekundy za nejrychlejším Jakem Dixonem. Vlhké počasí a pomalu osychající trať zamíchala i s programem kvalifikace Moto3 a nedělních hlavních jízd.

Je nám líto, video expirovalo.
Salač v mokré Indii zajel nejhorší kvalifikaci sezony

"Kvalifikace byla hodně obtížná, nenašel jsem na mokru ten správný cit. Je to škoda, protože na suché trati jsme byli hodně rychlí, i přes malou nehodu dneska ráno," uvedl Salač.

"Zítra to bude hodně složité. Je tu spousta míst, kde se dá chybou ztratit. Bude důležité se koncentrovat od prvního do posledního kola. Dá se zabojovat o první desítku, ale musí se podařit start. Dáme do toho všechno," řekl sedmý jezdec průběžného pořadí Moto2.

Do nedělního závodu MotoGP odstartuje z prvního místa Marco Bezzecchi. Italský jezdec Ducati vybojoval na okruhu Buddh International Circuit v kvalifikaci potřetí v sezoně pole position. V první řadě na roštu se vedle něho seřadí Španěl Jorge Martín a úřadující šampion MotoGP a lídr aktuálního pořadí Francesco Bagnaia z Itálie.

Ve zkráceném bodovaném sprintu zvítězil Martín před Bagnaiou a snížil svou ztrátu na druhém místě průběžného hodnocení seriálu na 33 bodů. Třetí byl šestinásobný mistr světa MotoGP Marc Márquez. Na trati už chyběl jeho mladší bratr Álex Márquez, jenž si při pádu v posledním kole první části kvalifikace zlomil dvě žebra a závodní víkend pro něho skončil.

V závodě MotoGP bude chybět také Ital Luca Marini, sedmý muž průběžného pořadí mistrovství světa. Nevlastní bratr legendy Valentina Rossiho si při pádu ve sprintu zlomil klíční kost.

Vedle sprintu bude oproti původním plánům kratší i nedělní závod královské třídy. Pořadatelé se rozhodli vyslyšet volání jezdců, kteří vzhledem k mimořádné vlhkosti vzduchu a horku během tréninků a kvalifikací požádali o úpravu délky. Nedělní Grand Prix se pojede na 21 kol místo plánovaných 24, sprint byl zkrácen o jedno kolo na 11 okruhů.

Kvalifikace na Velkou cenu Indie, závod mistrovství světa silničních motocyklů:

MotoGP: 1. Bezzecchi (It./Ducati) 1:43,947, 2. Martín (Šp./Ducati) -0,043, 3. Bagnaia (It./Ducati) -0,213.

Moto3: 1. Masiá (Šp./Honda) 2:09,336, 2. Betelle (It./Honda) -0,727, 3. Sasaki (Jap./Husqvarna) -0,768.

Moto2: 1. Dixon (Brit./Kalex) 2:01,924, 2. Acosta -0,032, 3. García (oba Šp./Kalex) -0,268, ...17. Salač (ČR/Kalex) -3,199.

Sprint: 1. Martín 19:18,826, 2. Bagnaia -1,389, 3. M. Márquez (Šp./Honda) -2,405.

Průběžné pořadí MS: 1. Bagnaia 292, 2. Martín 259, 3. Bezzecchi 223, 4. B. Binder (JAR/KTM) 179, 5. A. Espargaró (Šp./Aprilia) 160, 6. Zarco (Fr./Ducati) 147.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy