Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Salač vystartuje v Assenu z dvanáctého místa. Pomohl mu poslední průjezd

Filip Salač odstartuje do nedělní Velké ceny Nizozemska v třídě Moto2 ze čtvrté řady. V dnešní kvalifikaci zajel jediný český účastník mistrovství světa silničních motocyklů dvanáctý čas.

Salač byl v Assenu osmý v trénincích a postoupil tak přímo do druhé části kvalifikace pro osmnáct nejlepších. V ní se mu dlouho nedařilo zajet rychlé kolo, až při závěrečném průjezdu zaznamenal dvanáctý čas. Kvalifikaci vyhrál Brit Jake Dixon, na něhož český jezdec týmu Gresini Racing ztratil 388 tisícin sekundy.

"V kvalifikaci jsem hodně chyboval a beru to na sebe. Určitě to mohlo být lepší, ale i tak je dvanácté místo lepší než dvacáté. Čtvrtá řada je stále hratelná, motorka funguje skvěle, těším se na zítra," uvedl Salač v tiskové zprávě.

Ve třetím tréninku upadl, ale vyvázl bez následků stejně jako jeho motocykl. "Ve třetím volném tréninku se mi dařilo. Přestože jsem jel na použitých pneumatikách, zajel jsem své nejrychlejší kolo. Když jsme nasadili nové pneumatiky, měl jsem to rozjeté na druhé místo, bohužel přišel pád v poslední šikaně. Už jsem tlačil moc, ale byl to lehký pád, nic se mi nestalo," řekl dvacetiletý jezdec.

Pole position v královské MotoGP získal v rekordu okruhu 1:31,504 Ital Francesco Bagnaia na ducati. Druhý byl francouzský mistr světa a lídr pořadí Fabio Quartararo s yamahou.

Kvalifikace na Velkou cenu Nizozemska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Assenu:

Moto3: 1. Sasaki (Jap./Husqvarna) 1:41,296, 2. Suzuki (Jap./Honda) -0,066, 3. Guevara (Šp./GasGas) -0,206.

Moto2: 1. Dixon (Brit./Kalex) 1:36,736, 2. Arenas (Šp./Kalex) -0,011, 3. Lowes (Brit./Kalex) -0,031, ...12. Salač (ČR/Kalex) -0,388.

MotoGP: 1. Bagnaia (It./Ducati) 1:31,504, 2. Quartararo (Fr./Yamaha) -0,116, 3. Martín (Šp./Ducati) -0,204.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články